2 Kasım 2015 Pazartesi

Çakma kara tahta nasıl yapılır???

Pek severim kara tahta projelerini, fakat her zaman elimin altında malzeme olmuyor veya istediğim boyutta olmayabiliyor  boyadıklarım. Hal böyle olunca bende çakma kara tahtası yaptım .Yapımı 5 dakika sürüyor  . Sadece beyaz yazan kalem, siyah karton ,uygun çerçeve ve makas gerekiyor.

 Önce kartonu çerçevenin iç boyutu kadar kesin , sonra istediğiniz yazıyı yazın ve çerçeveye yerleştirin.Vallahi bitti ,bu kadar:))Bir sonraki kullanım için ters çevirip arkasına yazınız. İki defa kullanmış olursunuz, israf olmaz.
Kalem olarak " Uni Paint marker" kalemini kullandım . Tam tebeşir efekti veriyor. Daha önce ince uçlusunu  etiket hazırlarken kullanmıştım. Seviyorum bu kalemleri  , renk seçeneği de var ayrıca.
İşte böyle ,yapın sizde, fotoğraf çekimlerinde çok tatlı duruyor. Pratik ve hızlı projeleri çok seviyorum ve sizinle paylaşmayı da.
Mutlu bir hafta dilerim !!!

6 yorum:

  1. Ne iyi oldu bu post :) yeni bır şeyler daha öğrendim. .hem de tebeşir efekti veren kalem ve karton üzerine daha ne olsun :)) Listeme ekledim en kısa zamanda denerim inşallah.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Harika fikir teşekkürler...
    Gömeçtevim

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. tam da beim için yazdınız sanki bu yazıyı :) hemen bir sorum olacak; şu ikea'nın yeni çıkardığı siyah beyaz etiketler var ya hani; kavanozlara yapıştırılıyor gibi göstermişler (http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/mutfaklar/mutfak-aksesuarlari/mutfak-duzenleyicileri/20315061/hemsmak-etiket.aspx)... ondan aldım ama; etikete yazacak kalem bulamadım. tekrar ikea'ya gidip reyon görevlilerine bile denettirdim, yok! aynı reyonda satılan beyaz kalem ile bile siyah parlak yüzeli etikete yazmak mümkün değil!
    bilen kullanan varsa lütfen cevap verir mi?
    mesela bu uni marker acaba onlara yazar mı? yazarsa kırtasiyede mi yapı markette mi satılır?
    cevap verene sonsuz teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kırtasiyeden aldım,ince uçlusuyla çok rahat yazabilirsiniz,yazdıktan sonra yalnız bir müddet beklemeniz lazım kuruması için,bir deneyin derin tüm kırtasiyelerde var üstelik,Big 'inkiler de iyi

      Sil

yorumlarınız için teşekkürler !!!