10 Ocak 2015 Cumartesi

Zig zag örgü battaniyenin yapımı-crochet granny ripple blanket

 Battaniyenin tarifini yazarmısınız diyen sevgili İG takipçilerim buyurun seve seve veriyorum Burda .İngilizce bilmenize gerek yok.Arkadaş mükemmel fotoğraflamış.Kare kare takip ederseniz ve birazcık  örgü biliyorsanız oldu bu iş.Renk skalası tamamen size kalmış.Bu battaniyedeki renk seçimi tamamem bana ait ve sanırım çok beğenildi ,çünkü hemen hemen herkes bu tonlarda ördü.Başlangıç için kaç zincir çektiniz sorusuna şunu söylemek istiyorum saymadım,fakat istediğim boyutun ölçülerinde çektim.Bu da size kalmış ,eni ne kadar olsun isterseniz o kadar uzunlukta zincir çekeceksiniz. 
 Ben kenarlarında normal ikili trabzan yaptım ama siz dilerseniz süslü bir şekilde de bitirebilirsiniz,herkesin zevkine bağlı yani.İp olarak "Ören Bayan -Dora" kullandım.Tığ numaram 2,5 mm.
Bilmem yardımcı olabildim mi.Eğer tarif ettiğim blogtaki anlatımdan anlamadım derseniz ,Youtube'ye de bu şekilde aratabilirsiniz.
Battaniyeyi örerken sevgili halamın da eli değmişti,blogumu okuduğunu biliyorum,burdan kocaman sevgilerimi yollamak istiyorum sevgili Karolinka :))

8 yorum:

  1. renkler gene sahane olmuş elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu eski yaptıklarımda İnstagramda gelen soruları cevaplamak adına paylaştım yeniden :)

      Sil
  2. Gökkuşağı gibi,iç açıcı elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. renkler harika görünüyor... harika görünüyor battaniyeniz.. elleriniz dert görmesin..

    YanıtlaSil
  4. ilham kaynağımsın sen benim...bende başlıcam yalnız kaç sıra olarak başladın zig zag olması için sayı katları ne olmalıdır hemen cevaplayabilirsen bende başlıcamm şimdiden teşekkürler..meltem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. derya kuzusu ve sen sizin sayenizde başladım ben...başlıcam birazcık yardım lütfen

      Sil
  5. Allah'ım renkler müthiş!! elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. slm örnek e başlamak için resim çekilmişde resim bitiş tarafından çekilmiş lütfen başlama tarafından çekerseniz resmi örnek çıkara biliriz

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!