4 Ocak 2017 Çarşamba

Granny Square patik yapımı

Selam sevgili blog takipçilerim . Dün söz vermiştim ya patik yapımını paylaşıcam diye , işte karşınızda .Önce şunu belirtmek istiyorum , öreceğiniz şey bire bir aynı olmaya bilir , tığ , ip ve eliniz fark yaratabilir . Ben kendi ölçülerimi vereceğim , onları eksiltmek veya çoğaltmak size bağlı . Peki patikoyu nasıl yaptım . Hiç zor değil eminim çok daha güzelini yapacaksınız . İp olarak yine "Alize Lana Gold" kullandım . Tığ olarak 3 mm. tercih ettim . Tok olsun diye iki kat ip kullandım . En üst kısmını dışarı çıkartırsanız ipin sonunu bulmuş olursunuz . Sonra da iki ucu yan yana getirdiniz mi , iki kat elde etmiş olursunuz.
Evet başlıyoruz . Benim ayağım 38 numara ona göre ördüm  , siz lütfen ayağınıza ölçerek uzunluğu belirleyin . Biraz da esnediğini unutmayın .
DSC_0353
Önce Granny square dediğimiz ,yani patiğin üst kısmını örüyoruz . Yapımını  BU yazımda bulabilirsiniz . Granny'i üç renkten yapıyoruz , en son sırayı sık iğne geçiyoruz . Önce 6 zincir çekiyoruz , kapatıyoruz  , sonra diğer yazımda vermiş olduğum  şemada ki gibi örüyoruz .
DSC_0333
collage patik

Tabanı için önce 12 zincir çekiyoruz , sonra üzerine ilk sıraya 11 sık iğne yapıyoruz . İkinci sırada tığla selanik örneğine geçiyoruz . Onu nasıl yapıyoruz , BU blog yazımda var . Dilerseniz normal sık iğne de yapabilirsiniz , fakat böyle tırtıklı olduğu için kayma yapmıyor . Ne kadar uzun yapıyoruz , yaklaşık 18 cm . yada sayı olarak 30 sıra gibi . Taban bittikten sonra , dönerek dört bir tarafına 4 sıra sık iğne yapıyoruz , fakat normal ikili trabzan da yapabilirsiniz . Ben bir sonrakini öyle deneyeceğim Sık iğneden sonra 2 sıra ikili trabzan , bir de farklı renkle bir sıra daha ikili trabzan yapıyoruz . Yani toplamda 3 sıra örüyoruz . Geldik Granny Square' i birleştirmeye . Son ikili trabzan sırasından sonra , bittiği yerden sık iğne ile en son bitiş sırasına geçiyoruz . Kareyi tam ön kısma yerleştiriyoruz ve sırası geldiğinde sık iğne ile tabanın kenarı ile karşılıklı tutturuyoruz . Bu cümleyi anladıysanız , arap olayım , bence anladınız siz :)))
Alt fotoğrafta ne anlatmak istediğimi çözersiniz bence .


DSC_0317 DSC_0322 DSC_0347
İşte böyle sevgili takipçilerim . Anlatabildim mi emin değilim . Görsellere bakarak da çözebilirsiniz . Dediğim gibi aşırı basit yapımı . Sayılara takılmayın . Örmek özgürlüktür . O yüzden kaç sayı , kaç sıra sorularını geçin , kafanıza göre takılın . Ben hep öyle yapıyorum  , olmuyor mu oluyor işte . Bu patikoyu bebeciklere de yapabilirsiniz , aynı mantıkla  .
 Kalın sağlıcakla !!!

5 yorum:

  1. çok sevimli olmuş.. açıklama için teşekkürler... ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  2. yaa çok güzel olmuuşş hemen işten eve gidip denemek istiyorum ama yapabileceğimden emin değilim yinede tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık kuşum çok sevimli ve şık bi ciciş olmuş ♥

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle çok başarılı. Panduf ve terlik giymeyen kızlarıma öresim geldi. Tşk anlatım için.

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!