22 Aralık 2015 Salı

Murano ve Burano adalarından notlar -Venedik gezisi 2.part

Bugün yemek izlenimlerimi paylaşacaktım ama vazgeçtim . Size Murano ve Burano adasından çektiğim bir kaç fotoyu paylaşmak istedim . Venedik'e kadar gelmişken bu iki adayı gezmemek olmazdı .Hotelimizin organize ettiği Murano gezisini son güne bıraktık.Yaklaşık 15-20 dakikada deniz motoru ile Murano'nun cam fabrikalarından birine  demir attık.
38
Murano adası cam sanatları ile ünlü minik bir adadır . Burada adeta cama dans ettiriyorlar.Şahane el işleri var.Aklınıza gelebilecek her objenin camdan halini görebilirsiniz.Fiyatlar çok uygun değil ama yine de her bütçeye göre birşeyler bulabilirsiniz.Ben kendime kocaman bir siyah camdan yapılmış yüzük aldım.
37
Muranoda sokaklar çok şirin ve sakin.İçimiz huzurla doldu adeta.Sokaklarda yürümek çok keyifliydi.
35
Binaların şirinliğine bakarmısınız.
46
Bu  tamamen camdan yapılmış bir heykelcik.Ben çok beğendim.
44
Bu Murano'da ziyaret ettiğimiz cam fabrikasındaki ustalardan biri.Bize minik bir şov yaptı.
51
Fabrikanın kendi bünyesinde üç katlı bir cam mağazası var.İçeride çeşit çeşit cam ürünleri bulunuyor.
48
Tarih kokan bu minik yerden zor ayrıldık.Bundan sonra ki rota Burano oldu. Burano'ya gitmek için iskeleden 7 avroya gidiş dönüş bileti, aldıktan sonra 12 numaralı deniz taşıtına binim yaklaşık 20 dakikada oraya ulaştık.
Murano 1
Ve işte Burano adasındayız.Burası boyalı evleri , dantelleri ve nakışları çok meşhurmuş.Eskiden balıkçılık ve dantelcilikle geçinirlermiş.Şimdi tabii en büyük gelirleri turizm.
33
Burası biraz bizim Alaçatının renkli versiyonu gibi.Şirin ve sessiz.
34
Sanırım nüfusun çoğu yerli ve yaşlı insanlar.
39
41
Rossi ailesinin kapı tabelası pek hoşmuş
42
50
57
49

Her binanın altında minicik dükkanlar var.Çoğunda fotoğraf çekmek yasak.Ben dışarıda sergilenen ürünlerden birini çektim . Aman sakın örnek çalmayın  .Aslında bizde neler var neler bacım. Türkiyem cennet hakikaten . Bir de şu turistleri kazıklama eylemlerimiz olmasa bir numarayız vallahi.
55




58Kendimizi birer gelato ile ödüllendirip Venedik'e döndük Döndüğümüzde korkunç bir sisle karşılaştık .Hava alanına nasıl gittik sormayın . Kaçaklar gibi bir deniz teknesinde ,dalgaların ortasında,görüş alanı sıfır ve bitmeyen bir yoldu adeta.Sisli havada yoldan şaşmasınlar diye ,tüm yol boyunca ,üçlü kalın  kalaslar ile rotayı işaretlemişler.İçimi ferahlatan tek şey buydu.Neyse ki kazasız belasız Türkiye'ye döndük.
Yarın azcık alış-veriş ve yemeklerle ilgili bir son yazı yazarım.Sizi fazla bıktırmadan.Yine de ayrıntılı yazmak istiyorum ,belki birilerine rehber olur yazdıklarım,çünkü ben bu tür yazılardan yurt dışına çıkmadan önce çok faydalanıyorum.
Sağlıcakla kalın !!!

6 yorum:

  1. Rengarenk evleri çok sevdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten sevilesi hepsi,en çok o sakinlik hoşuma gitti insanlar telaşsız,sakin ve tembel :)) hep olmak istediğim kişi

      Sil
  2. Ahh ah hiç aşık olunmayacak gibi değil ki her köşesi aşka ya... Çok seviyorum İtalya'yı çok ama sen de hiç görmediğim yerleri yazmışsın. Hemen listeme ekliyorum buraları. Gidecek imkan bulunca ilk fırsatta ordayız duşiçka. Da si jiva i zdrava... Tselufki, mnogo mnogooo ot men:XXX

    YanıtlaSil
  3. O cam atölyesinde günlerimi geçirebilirim galiba ♥

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, 2 ay önce bütün gün yağan yağmura rağmen çocuklarla birlikte dolaşmıştık Murano ve Buranoyu :) Çok şirin, görülesi yerler gerçekten de. Tabi böyle güneşli günde çok daha zevkli olmuştur :) Sevgiler...

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!