21 Aralık 2015 Pazartesi

Venedik tatili 1. Part

 3 günlük Venedik tatilimiz bitti maalesef.Çok soğuk olmasına rağmen doyasıya tüm Venediyi karış karış gezdik.Cuma sabahı Atatürk hava limanından yaptığımız kalkıştan 2,5 saat sonra Venedik'e ulaştık .Venedik havaalanından, daha önce telefonla ayarladığımız deniz taksiyle hotelimize ulaştık . Bu kısım çok keyifli geçti,kalanallardan ilerlemek ,o enteresan binaları izlemek oldukça eğlenceliydi.Bu arada kaldığımız hotel Splendid Venice  Starhotels . Konum olarak Rialto köprüsüne çok yakın olduğu için kaybolsak bile her seferinde hotelimizin bulunduğu yere ulaştık .Bu arada oldukça temiz ,kahvaltısı güzel,çalışanları son derece kibar olan bir otel seçmişiz.Benden tam puan aldı.    
1

Valizleri bırakır bırakmaz ilk turumuzu yaptık .Venediyin simgesi haline gelen Ahlar ya da Son nefes köprüsü gözümüze  takılan ilk şey oldu . Bu köprünün ilginç bir hikayesi var. Dükler Sarayı’nın arkasında bulunuyor ve saray ile hapishaneyi birbirine bağlıyor. 17. Yüzyılda hapishanenin işkence ve idam odalarına götürülen mahkumlar bu köprüden geçirilirmiş ve şehri son kez görme imkanı verilirmiş. Mahkumlar, ceza öncesi güzel şehre son kez bakarken iç çekerlermiş ve köprünün ismi de oradan geliyormuş.
2
 San Marco bazilikasının tepesinde bulunan atlar oldukça görkemli.Bunlar orjinalleri değil,onlar içeride sergileniyor.5 evro ödeyip müze kısmını gezebiliyorsunuz.Ben çıktım ,çok büyük bir kısım değil ama pişmanlık duymazsınız.
3
      
032
    Bu da San Marco meydanında bulunan ,üzerinde burçlar olan dev saat kulesi .  
18

4
   
Maskesiz Venedik olmaz.Maskeli karnavalda orada bulunmayı çok isterdim.Her sokakta maske bulabilirsiniz.Ben almadım şahsen.
5
Burası San Marco meydanı . Her iki yanında bir sürü ünlü mağaza ve müze var.
12
  Bu da Aziz Mark' ın Çan (Campanile) kulesi . 99 metre boyundadır , rüzgargülü ve de deniz feneri görevi görüyormuş . Buraya çıktığınızda tüm  Venedik'i görebiliyorsunuz . Bedeli 9€ .

202
25
Ara sokaklarda hep böyle minik köprüler var.Karşıdan karşıya geçmek çok zevkli,alttan gondollar geçiyor üstten siz:))Bu direkler de artık simge haline gelmiş.Oraya yanaşan taksiler ve gondollar iplerini bağlamak için kullanıyor.
6
 Balkonlar çok şirin görünüyor.Her birinde çiçekler var hatta çoğu succulent .Yılbaşı olduğu için çoğu ışıklarla süslü şu anda.
01
9

 Bir İtalyan çamaşır asma geleneği.İki bina arasında gerilmiş iplere azcık düzensiz bir şekilde asılmış çamaşırlar görmek çok doğal.17
8
Martılar poz veriyor bu şehirde.
10
Tüm binalar tarih kokuyor .Fakat yerli halk burayı yavaş yavaş terk ediyormuş.Yani binaların çoğu boş ve rutubetten oldukça zarar görmüş durumda.
13
Gondol turu yapmadan bir Venedik tatili olamazdı. . Biniş ücreti epey tuzlu ama biz üç aile olduğumuz için 80 € paylaştık . Gondollar maksimum 6 kişi alıyor ve yarım saat kanal gezisi yapabiliyorsunuz.
09

02
15 Hava oldukça soğuktu güneş olmasına rağmen . Hatta rutubetli, bazı yerlerde keskin bir dere kokusu duyabilirsiniz , gece fareler görmeniz de çok doğal.
064
collage
Yılbaşı üstü olduğu için sokaklar süslü püslüydü.San Marco meydanında ki Noel ağacına her dilden asılı dilekler vardı.Dilerim yeni yılda herşey herkesin gönlüne göre olur.
collage1
Venedikte martı ve güvercinden bol bişey yok.Hal böyle olunca çekmesem ayıp olurdu.
collage3
Sokak satıcıları her Avrupa şehrinde olduğu gibi burada da mesken kurmuşlar . Ivır zıvır ,ucuz görünümlü hediyelik sergiler çoğu . Bir şey almak isterseniz ,gezin derin bazen aynı şeyi çok daha ucuza bulabilirsiniz .
20


Bugünlük bu kadar, yarın yemek ve alışveriş postu ile devam edeceğim ...

14 yorum:

  1. Hep o evlerde yaşayanları merak ederdim. Rutubet vardır, nasıl yaşıyorlar ki derdim.. Bak terketmeye başlamışlar..
    Fotoğraflar şahane her zamanki gibi ellerine sağlık..
    Çamaşırlar ayrı bir şahane ama.. Düzensizlikleri hoş durmuş fotoğraflarda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satıp satıp kaçıyormuş yerliler ,tabii o yüksek fiyatlara satınca napsınlar orda.Bu arada nem oranı gerçekten yüksek 3 gün ideal tatil için :)) çamaşırlar şahane di mi

      Sil
  2. Her şeye rağmen, ben çok seviyorum Venedik'i kısaca İtalya'yı. :)

    Merakla bekliyorum devamını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende .İki sene önce Roma'ya gitmiştik oradaki mutfağı burada bulamadık.Venedik azcık sınıfta kaldı bu konuda ama yine de görülesi yerlerden biri kesinlikle gitmeli insan bir defa.

      Sil
  3. yalnız o 99 metrelik kuleye 9 eur vermek sorun değil de bana 99 eur verseler çıkmam :) harika bir yazı olmuş,mutlu şehir başka tabii
    sevgiyle

    YanıtlaSil
  4. fotoğraflara bakmaya doyamadım.hep merak ediyorum başka kentleri,başka sokakları.bize de görüp, gezmek kısmet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah canım,bence kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri,farklı bir büyüsü var

      Sil
  5. ah Venedik, veneziam benim.
    canlı yağlı boya tablom.
    san marco meydanındaki güvercinleri elinle besleyebiliyorsun. zaten elinde simit, bisküvi görmeyegörsünler kendileri konuyor ellerine.
    ne güzel yerler, inşallah tekrar görmek kısmet olur..

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir gezi olmuş belli ki :) biz de sizinle özlem giderdik 7 yıl önce gittiğim bu şehirle ilgili....

    YanıtlaSil
  7. Bayıldım fotolara,harika bir gezi olmuş...

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!