12 Ağustos 2015 Çarşamba

Kolay limonata tarifi

Oldum olası limonatayı çok severim,hele yazın vazgeçilmez içeceğimizdir.Bugüne kadar bir çok tarif denedim ,fakat sanırım en hoşuma giden bu oldu.Tarifi   sevgili arkadaşım Zişandan aldım.Geçenlerde bana oturmaya gelince yapıp getirmiş.Öyle çok beğendik ki ,yapmam kaçınılmazdı.
Tarif çok kolay .Hemen yazıyorum.
Malzemeler: 1 limon,1 portakal , 2 su bardağı şeker  , 3 litre su , 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Malzeme bu kadar.Bir gün önceden limonu ve portakalı yıkadıktan sonra derin dondurucuya atıyoruz.Bir gece orada bekliyorlar.Ertesi gün parçalara bölüp(keskin bir bıçakla tahta üzerinde rahat bölünüyor) rondo'ya atıyoruz ve güzelce parçalıyoruz.Ben biraz su koyup yaptım,hatta blenderde daha iyi oldu.Bildiğiniz püre gibi oluyor.Parçalama işleminden sonra şekeri de ilave edip ,bir iki defa çevirdim.Sonra büyükçe bir kaba alıp suyunu ve limon tuzunu ilave edip erimesi için güzelce karıştırdım.Bu işlem bittikten sonra  huniyi şişeye yerleştirdim,üzerine de tülbenti (ben steril gazlı bezlerden kullandım,o kadar pratik oldu ki,tülbente biriken posaları atmakla uğraşmadım,dolunca çöpe atıp yenisiyle değiştirdim)koyup süzdüm.Uzun bir parantez içi not ile olayı anlatabildim sanırım ha ah ha...
Neticede ortaya leziz bir limonata çıktı.Ayrıca çok zahmetli bir tarif değil ve inanın bunu sadece bir limonla elde ettim :)Sanırım soğuduktan sonra daha da güzel olacak.

Ev yapımı olunca her şey güzel oluyor değil mi??? Ee hadi durma sende yap.Kaçtım ben akşama kız kıza arkadaşlarımla buluşucaz.Şimdi erkeklere yemek hazırlamam lazım.
Sağlıcakla kalın.Güzel bir çarşamba dilerim!

4 yorum:

  1. afiyet, şeker olsun canim:)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık :) ben de ev yapımı şeftalili limonata denedim o da harika oluyor sizin tarifinizi de ilk fırsatta denicem :)

    YanıtlaSil
  3. arkadaşımdan duymuştum ben de portakal limon karışık çok güzel oluyor demişti denemek kısmet olmadı, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. ben de benzer bir yöntemle yapıyorum limonatamı. önce kesip, şeker ekip buzluğa atıyorum, sonrası yine rondo-süzme-şeker,limon tuzu ekleme. çok güzel görünüyor, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!