14 Ağustos 2015 Cuma

Kayısılı crumble tarifi

Kayısılar bitmeden bir crumble(kırıntı tatlısı) yapmak farz oldu.Ev mis gibi koktu.Tadı mı,gayet leziz ve hafif bir tatlı oldu.
Tarifi :Kayısı( bir kase kullandım),100 gr. tereyağ(soğuk olmalı),1 su bardağından iki parmak eksik şeker,1 paket vanilya ,2 su bardağı un . Önce kayısıları dört parçaya böldüm ve pişireceğim kaba yerleştirdim . Daha sonra diğer malzemeleri bir kaba koyup,elimle kırıntı haline gelene kadar mıncıkladım . Dilerseniz karıştırıcıda da yapabilirsiniz . Sonra karışımı  kayısıların üstüne eşit miktarda yaydım ve 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirdim . Dilerseniz sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz . Üzerine bir top sade dondurma da çok yakışır .

İşte böyle basit bir tarif.Şeftali ile de çok güzel oluyor.Elma ise zaten favorim.Yaz için ideal bir tatlı.Kesinlikle deneyin derim.
Güzel bir haftasonu dilerim.!!!

3 yorum:

  1. Yapılışı kolay, yemesi keyifli olacak sanırım :) İlk fırsatta deneyecğeim...
    tutidennagmeler.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik harika görünüyor hele o turuncu mu ne desem harika bi görüntü

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!