1 Mart 2015 Pazar

Nutella kavanozuyla mumluk yapımı-Jar Project

Bu boş Nutella kavanozlarını değerlendirmek ne iyi oldu.Üstelik şip şak bir proje,yaklaşık yarım saatimi aldı yapmak.Verdiği mutluluk ise tarif edilemez.
Örgü bilen arkadaşlar görür görmez nasıl yaptığımı anlamışlardır.Ben bilmeyenler için tarif etmek istiyorum.Önce kavanozun eni kadar zincir çekip,zinciri birleştiriyoruz, üzerine bir sıra ikili trabzan yapıyoruz.Bundan sonraki sırada duble"V"(double V stitch) dediğimiz örneği uyguluyoruz.Kısacası- ilk yuvaya önce iki trabzan yapıyoruz ,sonra iki zincir çekip tekrar iki trabzan yapıyoruz(bir yuvaya dört trabzan yapmış oluyoruz).Sonra iki yuva atlayıp ,üçüncüye yine aynı şeyi uyguluyoruz ve sıra dolana kadar bunu yapıyoruz.Duble" V"den 6 sıra yaptım,son sırayı yine ilk sırayı yaptığım gibi yaptım(bir sıra sadece trabzan yaptım).Araya kurdele geçirip fiyonk bağladım,içine mumumu yerleştirdim ve bittiiii....Kurdele yerine ip bağlanabilir,hatta püsküller veya ponpon da yapabilirsiniz.Tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.
Ben mumluk olarak kullandım,siz dilerseniz kalemlik veya ıvır zıvır  saklama kavanozu ,hatta vazo gibi de kullanabilirsiniz.Tercih sizin.
Tığ numarası-2,5 mm
İp-markasız ihraç fazlası bir ip
Neydi sloganımız,tarifi benden,yapması sizden :)

11 yorum:

  1. Çok güzel bir fikir aklınıza ve elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş yine Smilenam . Okuldaki çalışma masama kalemlik yapasım geldi. İnşallah becerebilirim. Tasarımına, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek becerebilirim daha güzelini bile YAPARSIN ARKADAŞIM :)

      Sil
  3. merhabalar fikirlerinize bayıldım
    bundan sonra takipteyim sizi..
    tabi sizi de bloğuma beklerim inşaallah sizde benim işleri seversiniz..
    sevgiler..
    http://benimisimdikis.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Fikir süper, uygulama süper... Yine gaza geldim bundan da yapayım diye o kötü işte ;)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzell... İyi haftalar..

    YanıtlaSil
  6. Bayıldım, çok güzel olmuş. :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Harika bir dönüşüm olmuş bayıldım bundan sonra biten kavanozlarda atılmayacak artık bloğunu hemen takibe aldım canım banada beklerim.Sevgilerle

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bende yapmayı deniyorum su an lakin marullandi benm acaba neden .. :( ilk yaptığınız ikili trabzanlari her deliğe mi battiniz yoksa rastgele mi?

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!