2 Mart 2015 Pazartesi

Altıgen motif yapımı -Crochet Starburst Hexagon

Son zamanlarda İnstagramda en çok sorulan sorulardan biri bu altıgen motifin(hexagon)yapımı.Dün oturdum ,yaptım ,fotoğrafladım ve işte anlatıyorum.
 Önce 8 zincir (6 da olabilir,ipin kalınlığına bağlı)çekiyoruz ve kapattıktan sonra 4 zincir çekip ilk trabzanı oluşturuyoruz..Daha sonra bunu 12  trabzana tamamlıyoruz,her birinin arasına 1 zincir çekiyoruz.Bu sıra bittiğinde ipi kesip,ikinci renge geçiyoruz.Bu sırada her yuvaya iki defa trabzan yapıyoruz,arasına yine tek zincir çekiyoruz.
 İkinci sırayı da tamamladık .3. sırada yine aynı şeyi yapıyoruz ,fakat her araya bu sefer 3 trabzan örüyoruz,trabzanların arasına yine bir zincir çekiyoruz.4. ve son sırada altıgen şekli vereceğiz,köşe oluşturmak için önce 3 trabzan yapıyoruz,sonra 2 zincir çekiyoruz ve yine aynı yuvaya 3 trabzan yapıyoruz.Bunu altı defa yaptığımızda altıgenimiz oluşmuş oluyor.Fotoğraflardan takip ederseniz ,daha kolay anlaşılır.Umarım anlatabilmişimdir.Yok olmadı derseniz You Tube'e Crochet Starbust Hexagon yazın muhakkak  uygun bir videolu anlatım bulursunuz.
 Motifleri birleştirmek için bu yazıma bakabilirsiniz.
İp:"Ören Bayan -Dora"
Tığ numarası: 2,5 mm
KOLAY GELSİN !!!

Bu ara sağlıklı beslenmeyi kendime hedef koydum.Sadece kahvaltıda ekmek yiyiyorum ve tatlı olarak sadece meyve tüketmeye çalışıyorum.Bakalım ne kadar dayanabileceğim.Bir gerçek var ki belli bir yaştan sonra gerçekten çok dikkat etmek lazım tükettiklerimize.
Sağlıcakla kalın !!!

8 yorum:

  1. Reyhan Çarşısından geçerken bir tezgahta bir sürü Ören Bayan Dora gördüm, aklıma sen geldin ;) o kadar rengi bir arada görünce dayanamadım aldım 4 renk... Şansımı deneyeyim bir kez daha altıgen motif için belki de olur bu sefer

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık bir arada bize ip kesme kavramını renk değiştirirken o ipler nasıl bağlanır ve arkada kalan ipler nasıl temizlendiğini öğretirseniz çok makbule geçer şimdiden teşekkürler mualla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İpleri örerken içten yürütüyorum biraz uzun kesip

      Sil
  3. Bayiliyorum size. Yine insanlari kirmamis paylasmissiniz. Cok tesekkurler 😊

    YanıtlaSil
  4. Bayiliyorum size. Yine insanlari kirmamis paylasmissiniz. Cok tesekkurler 😊

    YanıtlaSil
  5. Cok guzel olmus ellerinize saglik !

    YanıtlaSil
  6. Canınız tatlı istediğinde hurma yemenizi öneririm eğer seviyorsanız. Çok sağlıklı ve tatlı krizine birebir:)

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!