1 Aralık 2014 Pazartesi

Hello December ve kar taneli eldiven yapımı


Kasım ayına da elveda dedik,hoşgeldin aralık.Sefalar getirdin.Sıcacık ,mutluluklarla dolu bir ay diliyorum herkese.


Gelelim Pinterest'te görüp bayıldığım eldivenin yapımına .Daha önce de bunun kalplisini ve çiçeklisini yapmıştı.Yapımı yine aynı.
38 ilmekle başladım ve 15 sıra lastik ördüm(bir ters,bir düz).Son sırada, ilk başlangıçta,ortada ve sonunda toplam 4 ilmek arttırdım,yani ilmekleri 40'a çıkardım.Bundan sonra 8 sıra düz örgü ördüm.9.sırada(yüz kısmında deseni örmeye başlıyoruz) 8 ilmek örüp şemada görüldüğü gibi deseni krem rengiyle örmeye başladım.Deseni yaptıktan sonra ,3 sıra düz ördüm,daha sonra da ,6 sıra lastik örerek eldiveni bitirdim.Deseni yaparken şu püf noktaya dikkat etmek lazım,deseni her sırada yapıyoruz arka ve ön olarak,yani 1.sıra önden,2.sıra arkadan ve bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz.Yukarıda sol eldiveni tarif ettim.Sağ eldiven için 8 sıra yerine ,26 sıra örüp deseni uygulamaya  başlıyoruz,sonra da ayni şekilde devam ediyoruz.Eldiven bittikten sonra ,parmak kısmını ayarlayıp dikiyoruz.
İp olarak "Nako-Vizon" kullandım,şiş olarak 4 numarayı kullandım.
Dilerim açıklayıcı bir yazı olmuştur. 

Güzel bir ay ,güzel bir hafta diliyorum!!!

9 yorum:

  1. Ben de Funda'ya uzun zamandır yalvarıyordum böyle parmaksız eldiven için! Evde iş bölümü yapmış olmasak alacağım ipi, şişi ben öreceğim ama örgü işi Funda'nın sorumluluğunda:))
    Şimdi sen güzel güzel anlarmışın yaa kaçarı yok örecek bana:)

    Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalım Fundaya kolaylıklar diliyorum:))

      Sil
  2. Bayılıyorum elişlerine bu eldivenede vuruldum yani çok çok güzel olmuş ellerine sağlık, dinamik enerjin ve çalışkanlığın hiç bitmesin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Deryacım senin de öyle

      Sil
  3. Ellerinize sağlık yine harika olmus yün markasi ve kac numara sis ile yaptiniz acaba

    YanıtlaSil
  4. Çok çok çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  5. Orgu ormeyi yeni ogrenmis biri olarak hatta cok yeni bisey anlamadim 38 ilmekle baslayip toplam 4 ilmek arttirdim yani 40a tamamladim demissinz bnim hesabıma göre 42 olur ben mi yanlisim yada bilmedigim bir püf nokta mi var onu soracaktım

    YanıtlaSil
  6. Merhaba ben bu eldivene bayıldım Tr ye döner dönmez hemen bu renklerde annemin iplerinden bulup yapacağım inşallah:) gurbette bunlari bulamıyoruz Güle güle kullanın

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!