10 Aralık 2013 Salı

Renkli servis yapımı


Merhaba !!!Bu renkli servisin yapımı çok soruluyor ,artık anlatmak farz oldu :))
Bir kaç detaylı fotoğraf da paylaşıyorum,umarım yardımcı olur.Renkler sizin tercihinize kalmış .İp olarak "Ören bayan-Dora" kullandım ,tığ numaram da 2.5 mm.


Gelelim yapıma.Önce 6 zincir çekip kapatıyorum ve içine 8 trabzanla dolduruyorum,aralarına birer zincir çekiyorum.2. sırada her yuvaya iki defa batıp araya yine 2 zincir yapıyorum.3.sırada da aynı şeyi yapıyorum.4. sırada(uçuk pembe)ilk arttırmayı yapıyorum,yani 2 dolgu 2 zincir tekrar iki dolgu,yine iki zincir sonra yine ayni işlem.5.sırada 3 dolgu yapıyorum,araya 2 zincir çekiyorum.6. Sırada 2. Arttırmayı yapıyorum(1.arttırmayla ayni şekilde). Ondan sonraki 3 sıraya 2 dolgu iki zincir yapıyorum,sonraki üç sıraya ,3 dolgu 2 zincir yapıyorum.Bundan sonraki sırada 3. arttırmayı(sarı olan) yapıyorum-2 dolgu iki zincir iki dolgu(tek yuvaya yapıyoruz)sonra yine iki zincir.Bu artıştan sonra 4 sıra ,2 doldu 2 zincir yapıyorum.Daha büyük olsun isterseniz bir kaç sıra daha yapın .Son sıraya 4 defa batıp dolgu yapıyorum,bir sonraki yuvaya geçerken de (sık iğnede yaptığımız gibi)kısa dolgu yapıyorum ,bu şekli alıyor. Toplam 18 sırada bitirmiş oluyorum ,dediğim gibi boyut size kalmış.
Biraz karışık gibi görünse de anlatım ,fotoğraflarda takip ederseniz anlaşılır.
 Umarım yardımcı olmuşumdur :))
Bu da demlik kılıfım ,servisle takım oldu ,fikir olsun diye onu da paylaşmak istedim 

8 yorum:

  1. Birçok kişi yapar ama senin gibi anlatamaz böyle güzel.Ben bile başlasam sanki yaparım gibi geldi,öyle güzel anlatmışsın ki ellerine sağlıkk:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen herşeyi yapırsın yetenekli Gizoşum ,ellerine sağlık haria şeyler yapıyorsun ❤❤❤

      Sil
  2. Ne iyi oldu anlattığın. Benim bu denemelerim hep hüsranla bitiyor çünkü. Ya kenarları marul gibi fırfırlanıyor ya da pot pot oluyor. Ben merserize ipten yaptın bu sevisi sanıyordum. Merserizeden yapsam nasıl olur Hocam? Benim evde epey bir birikmiş var da :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur canım ama çok inceyse ipin dolguları arttırabilirsin şekerim mesela iki yerine üç,üç yerine 4 dolgu yaparsın :)))

      Sil
  3. Şahane bir anlatım olmuş.Sizin gibi harika işler yapan bir kişinin aynı zamanda da bunları anlatarak paylaşması ne güzel.Ve sanırım bende bu güzelden örmek istiyorum:))

    YanıtlaSil
  4. Renkler süper çok güzel..

    YanıtlaSil
  5. ben hemen bu anlatımla başlıyorum ...çok güzel olmuş çok teşekkürler tığ numaram uymuyor bir tek ama sorun olacağını sanmıyorum denemek istiyorum en azından ...hadi bismillah diyelim bugün buna merak sardım ne zamandır yapmayı da istiyordum üstelik ...bitmiş halini yapabilirsem fotoğraflarım :)

    YanıtlaSil
  6. sizi bugün tanıdım ve sitenizde kaybolmuş vaziyetteyim geceler bimesin sabahlar olmasın ne desem ne saçmalasam bilemedim harika yaptıklarınız bayıldım

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!