26 Mart 2012 Pazartesi

Ordan burdan Bursadan




Tüm kış AVM'lerden çıkamayan bizler ,güzel havayı görünce hemen bir Bursa Yeşil gezisi organize ettik.Seviyorum burayı.Tarihle iç içe olmak beni mutlu ediyor.Üstteki fotoğraf "Yeşil Türbeye" ait.
Yeşil türbe giriş tavanı.Süslemede bol bol yeşil ,mavi ve turkuaz karışımı cini kullanılmış.Burda detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Türbenin giriş duvarı.
Bu da "Yeşil Medrese".Şu anda müze olarak kullanılıyor.
Bursa demek"Karagöz ve Hacıvat" demek.Bu da o döneme ait orjinal parçalar."Kanlı Nigar" oyununa ait.Müzede sergileniyor.
Bu el yapımı ürünlerine bayıldım .Hele kuşlar ,çok güzeldi.

Kahve molası olmaz ise olmazım.
Şekerlemelerle göz göze geldiğimiz an.
Eski olan herşeye bayılıyorum nedense.Bu terk edilmiş ev çok hüzünlü geldi bana.
Bursamızın Setbaşı köprüsü.İki sene şehrin bu tarafında oturmuştuk.Her gün yürüdüğüm yoldu.Özlemişim buraları doğrusu.

Herkese güzel bir hafta diliyorum !!
Daha fazla resim derseniz buraya tık tık...

48 yorum:

  1. smilena çok güzel gayet güzelsin

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bende gelmiştim yıllar önce ağbim askerdi orhanelinde ama böyle gezemedimki:((

    diyetişine gelince benimde kjaç defadır diyet yapışım ama olsun yinede azimle devam etmeli.bekliyorum katıl bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpil sen ve ben hem çabuk veriyoruz hem çabuk alıyoruz.ama kardeşim seviyorum yemek yemesini.sor Bursada hangi yemek nerde yenir sayarım hepsini.Benim kocamda pek seviyor bu işleri onun yüzünden bak .:)))) katıldım sana .Bu ara spora verdim kendimi.boğazımı zaten kıstım da sporsuz olmuyor.Bol yürüyüş şimdi de pilatese başlıyorum...kolay gelsin !!!sana da bana da..

      Sil
  3. Çok güzel bir gezi olmuş paylaşım için teşekkürler. O ev beni de hüzünlendirdi. Hele de pencere kenarında unutulmuş saksılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O saksıları bende farkettim.kimbilr ne güzel çiçekler açardı toprağında...

      Sil
  4. smilenam ne kadar guzel bir gezinti yaptirdin bursa'da bana.ben hic gelmedim bursa'ya ama sayende gelmis kadar olacagim galiba.canim benim kilo konusunda kendine haksizlik ediyorsun bir de beni gorsen aaaaaaah aaaaaah.yaz geldi kilolar tavan yapti.optum seni seker,guzel yorumun icinse sagol.xxxxsevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman veririz ben artık dert etmiyorum .sağlık önemli artık benim için 4o'ka basmışken biraz ondandır çabam yani...sevgilerimi sen de kabul et...öptüm

      Sil
  5. Fotoğraflar muhteşem, gerçekten çok güzel bir şehirde yaşıyorsunuz, çok yıllar önceydi, tüm türbe ve camileri gezmiştik abim orada okuldayken daha çocuktum, bu yılda tatil dönüşü kısa bir uğradık ama vaktimin olup bol bol gezmeyi çok istiyorum. Tüm kareler güzeldi ama ben mavi kuşlara bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Bursa küçük ama şirin ,içinde yaşaması kolay bir şehir.Mavi kuşçuklara bende vuruldum.çok güzeller gerçekten...Bursaya gelirseniz haberim olsun !!! sevgilerimle

      Sil
  6. Türbenin renkleri insana ayrı bir huzur veriyor..
    güzel çekimler olmuş elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum.biz de dün çok keyif aldık...

      Sil
  7. Fotoğraf gözün çok hoş. Bursa`yı senin gözünden yakalamak güzel:)
    Misafirim geldiğinde benim de klasik Bursa turumdur; Yeşil, müzeler, Muradiye, Koza Han, Kapalıçarşı...(ve Heykel`deki İskender`de öğle molası:))
    Not: Perşembeyi iple çekiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi avuç içi kadar Bursamızı her seferinde keyifle geziyoruz.Bize de misafir geldi mi rota bu.İskenderi asla pas geçmeyiz.son durak...bende sabırsızlıkla bekliyorum perşembeyi de bu arada mekan ve saat belli oldu mu.Ben bir Özgişi arayım....sevgilerimle

      Sil
  8. SMİLENA, mavinin turkuazın yan yana gelişini seviyorum ben, huzur, ışıltı, inanç ve umut vadediyor hep. Çok güzelsin bunu bil önce, platese başlaman iyi olmuş kızkardeşim çok memnun halinden o da başlayalı iki hafta oluyor sanırım ilk bir kaç gün ağrıları oldu o da kasları çok iyi çalıştırdığından. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende o renklerin hastasıyım.herşey sağlık için .pilatesin zayıflatıcı etkisinden ziyade sıkılaştırma özelliği çok güzel.Haliyle iki çocuk doğrdum ee genç kız da değilim artık hakikaten kıpraşmak gerek artık...bakalım neler olacak.profesiyonel ellere bıraktım kendimi :))))

      Sil
  9. ya ne dicem sen şişman değilsin ki!!!burdan öyle görünüyor ama plates gayet güzel birşey ben evde yapmaya başladım fark ediyorum inan profesyonel yardımla çok daha iyi olacaktır:)
    ne güzel gezmişsin birgün bende gelip böyle doyasıya gezmek istiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Aylincim.Kamuflaj olayı var.Göbek kısmım çok fena rahatsız ediyor beni.simitçiklerimden kurtulmak istiyorum.Pilates hocam da bu yaz tam gaz devam ederseniz kesinlikle gider dedi.bakalım ne olacak....Misafirim ol gel bana.;Bursayı seve seve gezdiririm sana. sevgilerimle

      Sil
    2. teşekkür ederim canım benim:)))

      Sil
  10. buraya 4.kez yorum yazıyorum.Bir türlü ulaştıramadım .
    neler yazmıştım neler.
    kısaca Bursa'da sen de çok hoşsunuz.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye çıkmadı ki yorumun.halbuki benim için çoook değerli.teşekkür ederim canım arkadaşım...

      Sil
  11. Ah ne güzeel, iç açıcı kareler. Bursa'yı özlediğimi hissettirdin :)

    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  12. ah yeşil bursa, güzel bursa. Bu güzel hava sayesinde biz de gezmiş olduk canım benim. Bu arada tontiş kimsecikleri göremedim fotolarda. Gayet güzel ve hoş bir genç bayan tatlı tatlı gülümsüyordu sadece:)))) Yeşil Bursa'dan çok ama çok fotoğraflar bekliyoruz smilenam, bunlara hayran kaldım. sevgiyle:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam canım .bol bol çekeceğim zaten bu ara bu moddayım.hep resim çekesim var.komplimanın için ayrıca teşekkürler.sevgilerimle

      Sil
  13. Bursa'dan sadece geçtim, gezmek kısmet olmadı. Fakat çok istiyorum, fotoğraflar öyle güzelki. O mavi kuşlar, o terkedilmiş ev ve Smilena çok güzel görünüyor :) gerçekten kilolu değilsin ama dediğin gibi bendede simit olayı var. Verebilirsek harika olucak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Aslıcım.Bir gün yolun düşerse beklerim canım.Simitler gidecek inşallah bu yaz umutluyum..:)))

      Sil
  14. Yeşil'e devam etsek karşılaşacaktık demek ki, Koza Han'daydık biz de...Böyle güzel havalarda oralarda dolaşmaya bayılıyorum.Karagöz-Hacivat müzesine hala gidemedim:(El yapımı ürünler harika görünüyor, sen de çok hoşsun.Pilates zayıflatmaz ama sımsıkı vücudun olur -bence daha iyi- çook severim ben pilatesi.
    Postu çok beğendim Smilenacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitanacım Koza hana kadar gelemedik.Oğlanlar yorgun düşmüştü araba da Yeşil tarafındaydı.Yoksa çay molası yapacaktık.Ben geleceğim size yakında :))))

      Sil
  15. Ahh Bursa... 4 senedir yanı başımda ama bir kez şöyle gezemedim, olmadı bir türlü.
    O el yapımı ürünlere bayıldım nasıl güzel her biri. Ama o kedişler bambaşka :))

    Ayrıca sen de gayet formdasın, ben de diyetteyim bu ara ama cidden verilecek kilom olduğu için. Tombiş deyip haksızlık etme kendine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ponticim bazen insan göremiyor iş telaşında çevresindeki güzellikleri.bende çalışırken herşeyden bi haberdim...sana da kolay gelsin.vereceğiz inşallah ...spor şart benim için.bakalım pilates iyi gelecek mi. sevgilerimle

      Sil
  16. Ben de özlüyorum Setbaşı'nı Yeşil'i doya doya gezmeyi, Bursa'yla ilk tanışmam Setbaşı'daki ablamın evinde oldu benim, çok severim o tarafın havasını, atmosferini, geç saatlerde de ışıl ışıl oluşunu, ama kısmet ev-iş Nilüfer derken uzaklaştık oralardan, havayı güzel bulduğumuz hafta sonları uğruyoruz sadece zaman zaman. Ben baktım foto. ya tontiş kimse göremedim, gözlerim mi bozuk yoksa kendine haksızlık eden biri mi ortada??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle teşekkürler .Bölgesel tontişlik diyelim ama gidecek yakında.O bölgeye gelince gerçekten benim de ilk göz ağrım. o tarafa gelin gitmiştim ve hemen hemen hergün eve gitmeden önce uğradığımız mekanlardı.başka bir havası var oranın.çok seviyorum o yüzden....

      Sil
  17. Çok güzel resimler . Yeşil türbeyi hiç gezmedim , çini işlemeleri ne kadar güzelmiş . Teşekkürler Smilena, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepçim gelirsen Bursaya haberim olsun .Gezdiririm ben sana :)))

      Sil
  18. harika görünüyorlar.. paylaşıma teşekkürler.. ben de gitmek istiyorum bursaya...

    YanıtlaSil
  19. ne güzel bir gezi olmuş böyle bu arada yeşil türbenin içine hiç girmediğimi farkettim:) şekerlemede ayrı bir güzel görünüyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de o gün girdik .oğlanlar çok meraklı bu ara herşeye.şekerlemeler beni de çok cezbetti...

      Sil
  20. Ahhh ahhh bilmezmiyim Bursayı içim gitti görünce ...annemler 10 yıl oturdular gidip geldim,şimdide kardeşim ,eşi ve Ömerim (yegenim) oradalar....bu yaz kısmetse geleceğim...

    YanıtlaSil
  21. merhaba bloğunuzla bugün tanıştım süpper ellerinize sağlık,ben Bursa sevdalısı fakat 10 yıldır özleminle yanıyorum 4 yıl Bursa'da kaldım üniversite sebebiyle ve mezun olduktan sonra bir daha gelemedim malesef:( sizin blokta bu resimleri görmek bana çok iyi geldi bundan sonra sıkı takipçinizim sevgiler:))

    YanıtlaSil
  22. teşekkür ediyorum.bende sizi ziyarete geliyorum.Bursadan sevgileri !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuz var sanmıştım.

      Sil
    2. hayır bloğum yok,sadece sizler gibi değerli bloggerları takip ediyorum bu daha keyifli :) yoğun bir iş hayatım var o yüzden sadece sizlerden fikir almakla yetiniyorum..

      Sil
  23. Sayende Bursayı tanımış oldum canım.Sen böylede çok güzelsin canım.Hiç üzülme bence:)

    YanıtlaSil
  24. Beklerim Fatoşçuğum...

    YanıtlaSil
  25. Fotoğraflara bakınca Bursa'yı, Bursa'da gezmeyi ne kadar özlediğimi farkettim. Güzel paylaşım için teşekkürler, Bursalılar bir başka =)

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!