26 Nisan 2018 Perşembe

Pom pomlu çanta yapımı

Hello canım blog takipçilerim . Sonunda bir yerimin üstüne oturup yazı yazıyorum . Bahar derken , gezi derken , o derken bu derken , şahane bahaneler uydurarak yine uzun zamandır uğramamışım buralara . Instagram takipçilerimin yoğun isteği üzerine en son ördüğüm  çantanın yapımını paylaşıyorum .
 Nasıl yaptım . Önce malzemelerden bahsedeceğim . Pamuklu makreme ipi kullandım .Yaklaşık 2,5 ip gitti . İki de yeter zorlarsanız . Saplar için kordon ip kullandım .  4,5 mm tığ ile ördüm . Önce tabanı yaptım .Tabanı ikili trabzanla ördüm . 12 ilmekle başladım , ikinci sırada 24' e çıkardım . Sonraki sırada 1 tek 1 çift ,sonra 2 tek 1 çift , 3 tek 1 çift ve böyle toplamda tam 8 sıra ördüm . 8. sıradan sonra bir sıra sık iğne yaptım , fakat onu yaparken ilmeğin arkada kalanı aldım sadece . Yani ilmeği tek kat ördüm . Bu şekilde örünce yukarı kıvrılması daha kolay oluyor , görüntü olarak da hoş duruyor . Gelelim üst kısmına .Burada arttırma veya eksiltme yapmıyoruz düm düz örüyoruz . Burada çakma sık iğne ördüm ( ipi dolayıp bir kerede çıkardım , sık iğne örer gibi) fakat bu tekniğin arka kısmı böyle görünüyor .Yani içten ördüm.Örgünün iç kısmının görüntüsünü kullandım.  Bu şekilde 23 sıra ördükten sonra , 3 sıra ikili trabzanla bitirdim . İpleri geçirmek için tabii ki birit yaptım , yani bildiğiniz kafes örgü yaptım .Sap için eşit boyutta (uzunluğu size kalmış) ipleri kestim,sonra karşılıklı  birini sağdan birini soldan geçirdim. Bu şekilde ipleri çektiğinizde ağız otomatik olarak kapanır .Sarkan kısımları deri saplara bağladım.
  Bu iki fotoğraftan anlaşılıyor mu bilmiyorum ...İki sapı , iplere bağladıktan sonra , dibine sabitledim. Minik yuvarlak halkalar dikip , ordan geçirdim






 Bir tane de minnoş ördüm , çok sevdiğim bir kuzuya ,onu da aynı yöntemle yaptım .Dip için 6 sıra kullandım  , boy için 13 çakma sık iğne 4 sıra ikili trabzan ve bir sıra kafes  ördüm . En son hazır minik pom pomlar  ile süsledim .Onları da sıcak silikonla yapıştırdım . Kendi çantamın pom pomlarını özel  aparatla yaptım . Onları dikerek sabitledim . Renkli yaptım , siz dilerseniz tek renk veya iki renk kullanabilirsiniz . Benim ruhuma böyle iyi geldi . Güzel keyifli bir çanta oldu .Umarım muhteşem anlatımımla yardımcı olmuşumdur  .Takılırsanız sorun , cevaplamaya çalışırım .


6 yorum:

yorumlarınız için teşekkürler !!!