11 Kasım 2015 Çarşamba

Mum ile ahşap eskitme -diy project

 Selam bloğum ,yine unuttum buraları. Zor geliyor bilgisayarı açmak .Telefon dan blog yazmayı da sevmiyorum .Neyse, haftada bir güncellensem yeter bana. Gelelim boyama işine. Bu LOVE harflerini daha önce Instagram'dan almıştım ,üzeri kumaş kaplıydı ,tabii zamanla sıkıldım o kumaştan . Sıkılınca söktüm şimdi de boyadım.
Harflerin zemini beyazdı. Alttan siyahın görünmesini istediğim için önce harfleri ince bir fırçayla siyaha boyadım .İyice kuruduktan sonra üzerine mum sürdüm(bildiğimiz beyaz mum),bayağa üzerine boya sürer gibi sürdüm .Bu işlemden sonra harfleri beyaz boya ile  siyah kapanana kadar boyadım. Güzelce kuruladıktan sonra , eskitmenin nerelerde görünmesini istersem oraları  zımparaladım .Bulaşık teli veya ince zımpara ile rahatlıkla zımparalanıyor . Sprey vernik aldıktan sonra bir kat vernikle de kapatıcam.
 Boya olarak "Cadence"-style matt(mat akrilik ) boyasını kullandım. Harika bir boya . Tek kat kapatıyor . Şimdi civciv sarısı bulursam  evdeki ahşap sandaliyeler den bir tanesini boyamak istiyorum.
 Bu arada sandıklar boyadım . Onların macerasını da diğer postta paylaşıcam . Hepsi bitsin öyle.Onlar da pek keyifli bir çalışma oldu. Sanırım market deposunu yine ziyaret etmem gerekecek:)

Sevgiyle kalın....Güzel bir çarşamba olsun!


5 yorum:

  1. Çok güzel olmuş. Bende denemek istiyorum. Ayrıntılı açıklamalar için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Harflerin eski halini bilmiyorum ama bu hali çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  3. Sizden öyle çok şey öğrendim ki.Yaptıklarınızı paylaşıp anlatmanız çok güzel.çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Mum mu 😮 harika olmuşlar...sandıkları da dört gözle bekliyorum.☺☺

    YanıtlaSil
  5. Mum mu 😮 harika olmuşlar...sandıkları da dört gözle bekliyorum.☺☺

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!