8 Temmuz 2014 Salı

Dantelleri sandıktan çıkarın-iyi bir fikrim var

Uzun zamandır şu kase formu verilmiş dantellere bayılıyorum,sonunda bir tane yaptım.Yaptım yapmasına fakat kolalama işini bir türlü beceremiştim ,taa ki beyaz tutkalla deneyene kadar.


Bence siz de çeyiz sandığında bekleyen dantelleri çıkartın ve bu şekilde değerlendirin.İster kase ,ister cake saver ya da adı her neyse ,her iki şekilde kullanabilirsiniz.Ekmek sepeti olabilir,sehpada uzaktan kumanda toplayıcı görevi görebilir,çalışma masanızda ıvır zıvır toplayıcısı ,orası size kalmış.


Gelelim çok sorulan soruya-kolalama işini nasıl yaptınız??Nasıl yaptım,önce danteli hafif ıslatıp,fazla suyunu sıktırdım .Daha sonra bir kasenin içerisine göz kararı beyaz tutkalı döküp ellerimle mıncıklaya mıncıklaya  her yerine yedirdim ve strech geçirdiğim bir yuvarlak kabın üzerine takıp, kuruması için bıraktım.Yaklaşık bir günde kuruyor.Tamamen katılaşmadan kalıptan çıkarmayım.Kalıp bulamazsanız balonu şişirip yine üzerine strech geçirerek kurutabilirsiniz,tercih size kalmış.Tutkalı nerden aldın diye soracak olursanız ,cevabım kırtasiye.Kesinlikle her yerde var,beyaz tutkal derseniz hemen yardımcı olurlar,fiyatı da 4-6 tl. arası.Boyutuna göre değişiyor.


İşte bu kadar basit bir iş.Eminim hepinizin evinde fazladan danteli vardır.Hadi siz de değerlendirin.



Bu arada ilk fotoğraftaki kapağın ortasındaki kulpu ZaraHome'dan aldım ,aklınızda olsun %50 indirim var ve çok fazla çeşit mevcut,son fotoğraftakinin kulpunu EnglishHome'dan almıştım,onların da fiyatı çok uygundu.
Keyifli bir salı diliyorum!!! 

15 yorum:

  1. Geçenlerde EnglishHome ya da Mudo da gördüm üstelik hiç de ucuz değildi ben kendim yaparım dedim almadım... seninki de çok güzel olmuş kesinlikle denemem lazım...eline sağlık hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok pahalı kesinlikle kendiniz yapın derim iyi ramazanlar size de:))

      Sil
  2. Aynı yöntemle küpe yapmıştım, harika oluyor.
    Burun kıvırdığım babaanne dantellerini saklasaymışım keşke :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuşlar elinize sağlık :) Ponti'nin küpeleri gördüğümden beri aklımdaydı, en kısa zamanda deneyeceğim. Mutlu haftalar.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık bu yöntemle bir zamanlar duvar süsü şapkalar yapılırdı:)

    YanıtlaSil
  5. Ay çok güzel olmuş elinize sağlık. Peki yünle örülmüş bir ipten denediniz mi? Ben renkli yünle çeşitli motifler örmüştüm böyle servis tabağı büyüklüğünde onları yapsam rengi değişir mi sizce?

    ZÜlal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemedim ama renkli servislerini kolalayan vbir arkadaşım var görüntü oldugu gibi

      Sil
    2. :) Teşekkür ederim
      zülal

      Sil
  6. Ayy benim çeyizimde sırf bu iş için yer alan danteller var :D
    Çeyizimde dantel istemiyorum dediğim için annem yapmadı da yaptırmadı da. Gel gelelim bu kase formundaki dantelleri görünce vuruldum. Sırf bu yüzden çeyizime dantel koydurdum 1-2 tanecik :D
    Şimdi bozulur falan diye uğraşmak istemiyorum ama evlenir evlenmez dantelciklerim değerlendirilecek :D

    YanıtlaSil
  7. Bunu denemek istiyorum, paylaşım için teşekkürler. Yaptıklarınız ise harika olmuş, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş,denenmeli :)

    YanıtlaSil
  9. Allaaaaamm Maşallah size yaaa..işte KADIN:Üretken, renkli, zarif..hastanızım😍.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Smilena Kayhan Caddesinden girip az ilerleyince sağda hırdavatçı dükkanı var oralarda bu kulpların fiyatları daha uygun aklında olsun.

    Meltem

    YanıtlaSil
  11. harikasınız takibimdesiniz ben de bloğuma bekliyorum :) http://rnkync.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!