30 Ocak 2014 Perşembe

Gitsin kilolar !!!




Yıllarca hep kilo problemi yaşadım ben.Hiç öyle tığ gibi incecik bir hatun olamadım.Sülalede maalesef öyle ince ,narincik yapılar yok .Herkes balık etli,baba desen boylu poslu ,anam desen balık kıvamında ee ben ne olacaktım.Tam genlerimle barışmaya karar vermişken ,eşim çok kilolu bir arkadaşımızın inanılmaz kilo verdiğini söylediğinde yine dünyam alt üst oldu .Son bir deneme yapmaya karar verir vermez ,kendimi diyetisyenin kapısında buldum.Vee şimdi karşınızda 2,5 ayda 7 kilo vermiş biri olarak duruyorum.Bu sefer bir önceki diyetisyen maceralarıma göre biraz farklı gidiyor.Sanırım yaptığım şey yemek alışkanlığımı değiştirip ,doğru beslenme şeklini hayatımın bir parçası yapmak.Bunu yapmak aslında o kadar kolaymış ki.Hiç bunalmadım,strese girmedim,yavaş yavaş ama doğru bir şekilde kilo veriyorum.Bunalmadım kelimesi rejim yaparken en çok yaşanan problemlerden biri sanırım,elinizde tonla listeler,saati saatine uyulacak menüler,kibrit kutuları kadar peynirler vs.vs.Benim günlük listelerim yok ,sadece uygulamam gereken genel prosedürler var ,bu kadar rahat yani.Gelelim beklenen listeye.
Belli saatlerim yok,tamamen hayatımın akışına göre ayarlıyorum öğünlerimi.

Sabah kalkar kalmaz :2 bardak ılık su içiyorum ve iki kuru kayısı(kahve rengi olanlardan) yiyiyorum
Sabah kahvaltısı:
1.seçenek:2 dilim tam buğday ekmek (yada ne tüketmeyi seviyorsanız),sınırsız yeşillik,peynir,salatalık ,domates,haftanın iki -üç günü 1 yumurta,1 tatlı kaşığı bal,pekmez veya ev yapımı reçel,4 zeytin(veya 1 tam ceviz)- bu ilk seçenek bunlardan istediklerimi seçiyorum .Bir kaşık salca da serbest,hatta közlenmiş biber de olabilir.

2.seçenek: 1 bardak süt+4 yemek kaşığı kahvaltılık gevrek+1 çay kaşığı tarçın( sabahki kayısıları içine ilave edebilirsiniz)
Kahvaltıyı geç edersem ara öğün yapmiyorum, saat 14.00 doğru öğlen yemeyi yiyiyorum.
Öğlen yemeği seçeneği:
4 yemek kaşığı susuz ana yemek( evde ne pişiyorsa),1dilim ekmek,veya et,tavuk,köfte( sağlıklı bir şekilde pişirilmiş),veya 2 kepçe çorba,bol salata veya haşlama sebze,2 yemek kaşığı yoğurt.Ben genelde bu öğünde salata( ton balıklı,peynirli veya tavuklu)tüketiyorum,yanına da sade soda içiyorum.

Ara öğün seçeneklerim:
1. seçenek:10 badem veya fındık,yanına bir bardak ayran veya kefir içiyorum.
2.seçenek:1 orta boy meyve,2 mandalina veya yarım muz,yarım ayva,çeyrek nar,1 portakal,1 elma veya 1 armut.
Eğer tatlı yersem( haftada bir defa)ara öğün yemiyorum ,öğlen ve akşam ekmeği kaldırıyorum.
Genel liste bu.Kahve serbest tabii ki şekersiz,bitki çayları,sade soda da içebiliyorum.Ayrıca hemen hemen her gün metabolizmayı hızlandırıcı çayımı hazırlayip içiyorum.Yemeye geçmeden önce salatamı yiyiyorum,zaten otomatik olarak beni şişirdiği için yemeği az yiyiyorum,bazen gece sadece çorba içiyorum yanınada 1 dilim ekmek yiyiyorum.
Gece yemek seçeneklerim de tıpkı öğlen öğünlerim gibi,evde ne pişiyorsa,4 kaşık ve susuz yerinden,ve tabii ki salata ve yoğurt tüketiyorum .Yemek yerken su içmiyorum.Gün içerisinde yaklaşık 2 litre su içiyorum.Sabahları genelde yeşil çay içiyorum(aktardan yaprak şeklinde alıyorum),suyuma genelde limon dilimi ve nane yaprakları katıyorum(içimi kolaylaştırıyor).Tüm bunların yanı sıra haftanın iki günü pilates,1 gün de step ve oriyental yapiyorum.
Metabolizmayı hızlandırıcı çay tarifi:1 elma(dilim dilim doğranmış),1 kabuk tarçın,2-3 karanfil,2-3 tane karabiber,2-3 damla limon.Tüm bunlar 1-1,5 lt.suda 5 dakika kaynatılır,sonra süzülüp gün içerisinde tüketilir.
İşte böyle arkadaşlar .İşin sırrı porsiyonları azaltmakta ve bol bol yeşillik yemekte,bir müddet sonra bu alışkanlık haline geliyor.Tatlıdan vazgeçemiyorsanız ara öğün ve ekmek tüketmezsiniz,yani dengelemiş olursunuz,ben öyle yapiyorum :)))
Kabızlık sorunu yaşıyorsanız sabah aç karnına kefir de tüketebilirsiniz .
Bu liste bana göre ayarlandı.Hiç bir sağlık sorunum(şeker ,tansiyon ,kolesterol ,hormonel bozukluk  vs.)bulunmuyor.Bunlardan her hangi biri sizde varsa ,bu listeyi veya herhangi bir listeyi uygulamadan önce doktorunuza danışmanız lazım.Sağlığı bozacak hiç bir tarif içermediği için ve özellikle nasıl verdiniz,listenizi paylaşırmısınız diye talep edenler olduğu için paylaşiyorum :))
Sağlıcakla kalın,hep ince olun,yedikleriniz kilo yapmasın!!!




14 yorum:

  1. Ne mutlu sana!!! 7 kg dile kolay! 1,5 beden küçülmüşsündür en az:)) Darısı bana:))

    YanıtlaSil
  2. harikasın ne mutlu olmuşsundur..gerçekten işin sırrı çok kolay aslında ne zaman ne yediğini bilirsen kısa zamanda daha zayıf vucuda sahip oluyorsun...kocaman alkış olsun vallahi sana:)

    YanıtlaSil
  3. en önemlisi sağlıklı kilo vermek, doğru yoldasınız demek ki, sağlıkla kalın...

    YanıtlaSil
  4. Devamını bekliyoruz.
    Durmak yok yola devam :)

    YanıtlaSil
  5. Eee ben hamileyim benim beslenme listemde böyle, bir gariplik oldugunu biliyordum :)
    Saka bir yana saglikli ve dengeli yiyince tatliyi kesince insan gereksiz kilo almiyor hatta verebiliyor demek ki...

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle paylastiginiz icin tesekkürler.
    Gecen sene MEVSIMLERDEN Roma ile 3ayda 9 Kilo Verdim ve simdiye Kadar kilomu korudum.Gruptaki en yavas ve az Kilo verenlerdendim ,saglik beslenmeyle basardim.Niyetim 4 Kilo daha verip 50 Kilo olmak,belide 65e düsürebilirsem sahane olacak.Bir ara detoxlar ve yogun spor ile 52,500e Kadar düstüm.Su an 54,400 üm.

    Sunu söyleyim detoxun etkisi cok kisa ouyor yada benbeceremiyorum.
    Yukardaki beslenme tarzi M.Romanin kine cok yakinmis :)
    Zaten 10Subatta arkadaslarla Kendi aramizda yeniden basliyoruz ,son kilolarda gidecek yaza kadar,insaallah.
    Sadece Iki ayda 8 Kilo nasil verildi diye meragimdan catlamistim :)))
    Tesekkürler.Blogumuzada beklerim.Sevgilerle

    YanıtlaSil
  7. Beklenen post... İnşallah gidecek bu kilolar, paylaşım için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. Harika cok begendim ben bu diyeti.Oyle zor da görünmüyor Insaallah ugulayabilirim ben de.7 bucuk kilo harika birbfark bence.benim sadece 5 kilo vermem lazım.ama cok zor geliyor.sabah sabah bu post bana baya iyi geldi bugün ve yarın ve bir sonraki gun yemeye dikkat! :)

    YanıtlaSil
  9. instagramden da takipçinim, merak ediyordum nasıl verdin diye. paylaştığın için teşekkürler. İki sorum var izninle..benim listemde de sabah kahvaltısında domates, salatalık vs var ama kış mevsiminde tüketmek istemiyorum. sen bunların yerine ne tüketiyorsun?
    bir de..öğlen menüsünde 'veya'larla ayırmışsın ya. et,tavuk,köfte( sağlıklı bir şekilde pişirilmiş) gibi. bu seçeneği tercih ettiğinde ekmek tüketmiyor musun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Domates ve salatalik yerine marul roka ve maydanoz yiyiyorum,etli yemek yiyiyorsam 1 dilim ekmek yiyiyorum ama ızgarada yapmişsam yemiyorum

      Sil
  10. alkis bravo yola devam hci birsey imkansiz degil.Tebrik ederim.Bende 6 ayda 25 kilo verdim son 5 kilomu vermeye calisiyorum :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  11. tamda motivasyon şart dediğim gün bu kaçırdığım yazını okudum :) süper bence aslında hep bilinen gerçekler bugün bir arkadşımın son aylarda sağlıklı beslenme ile ne kadar değişebileceğini gördüm ve ben neden yapamıyorum dedim kendi kendime evet karar verdim sağlık için bunu yapacağım yaş ilerledikçe kilo vermede zorlaşıyor :(
    süper paylaşım olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Buldum diyet listeni spor sart cok saol. Gayet ii yoldasin de am pes eek yok. Sevgiler asude

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!