25 Kasım 2015 Çarşamba

Tarçın çubuklu noel ağacı süsleri yapalım mı ?!?


 
Geçen sene Pinterest'te görüp bayıldığım bir projeydi bu minik noel ağaçları . Yapmak nasip olmadı geçen sene , fakat bu sene erkencikten yaptım . Çok keyifli oldular. Mis gibi tarçın kokuyorlar. Üstelik pufuduk pufuduk oldular . Şahane bir ağaç süsü ,hatta  hediye paketleri için daha da tatliş olur.Ben elde diktim ,hani şu okulda öğrendiğimiz makine dikişi var ya öyle diktim . Önce kalıp çıkardım bir kağıda (boyu sizin tercihinize kalmış),sonra her birinden ikişer tane kestim ,yanlarını tersinden diktim , sonra çevirdim ve içini elyaf ile doldurdum.Ağız kısmında bir parmak kadar açıklık bıraktım ki elyafı rahat doldurabileyim diye . Tüm bu işlemlerden sonra tarçını sıcak silikonla yapıştırdım , ayrıca tekrar dikmeye gerek kalmadı ,çünkü silikonla ağızını da yapıştırdım.
Asabileyim diye uç kısmına  keten ip bağladım.İşte böyle pufuş bişey çıktı ortaya.
 
İçine lavanta da koya bilirsiniz . Bende kalmamış ama bir dahakine düşünebilirim.
Elinizde kırmızı ve yeşil tonlarda kumaş varsa tadından yenmez .benden söylemesi . Basit ama keyifli bir çalışma oldu . Deneyin derim. Benden şimdilik bu kadar . Yılbaşı fikirleri devam edecek . Dün minik kar taneleri ördüm ,ilk fırsatta onları da paylaşıcam...
Sağlıcakla kalın !

6 yorum:

  1. ayyy çok tatlı olmuşlar :)

    YanıtlaSil
  2. ne şirin olmuşlar, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Zamanlaması çok güzel olmuş :) Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuşlar mutlaka deneyeceğim. Lavanta ve tarçın kokusu bir arada nasıl olur bilemedim. Böyle iyiler sankim. Hem ev de mis gibi kokar, ağacı kurup bir an önce süslemek lazım... (Seval)

    YanıtlaSil
  5. vallahi bayıldım,şahane

    YanıtlaSil
  6. Çok şirin olmuş. Hem işlevsel de :)

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!