4 Eylül 2015 Cuma

Bebek patiği yapımı

4
Selamlar olsun herkese.Bir kaç gün sonra bizim ailemize minicik bir kız katılacak.Eşim amca oluyor.Nasıl mutluyuz.Dileriz sağlıcaklı  gelir.Şimdiden heyecan sardı.Bizim için kız demek,mucize demek.Bir sürü erkekten sonra ,anlıycağınız bir prenses geliyor.Minnoş meleğe patik yaptım bugün.Çok minik oldu, tam yeni doğan boyu yaptım.
2
Gelelim yapımına.Ben yeni doğan boyunu tarif edeceğim ,siz büyütmek isterseniz daha fazla sayı ile başlarsınız.Öncelikle 12 zincir çektim(ipim kalın bir ip),sonra 10. ilmeye batıp trabzan yaptım ve köşeye gelene kadar böyle devam ettim.Oval bir şekil vermek için zincirin sonuna geldiğimde 3 defa arttırdım(bir ilmeyin içine iki dolgu yaptım),sonra yine trabzanla devam ettim.Geldik ikinci sıraya ,burda da aynı şeyi yaptım( yine ön ve arkada arttırma yaptım.
1
Burada daha iyi belli oluyor.Bir elips yapar gibi ,çevresini dolanarak örüyoruz. 3. sıraya geldiğimizde hiç arttırmıyoruz.Her yuvaya tek tek batıyoruz. 4. sıra da ise eksiltmeye başlıyoruz,tam uç kısmına geldiğimizde 4 defa eksiltiyoruz(eksiltmeyi bir yuvayı atlayarak yapıyoruz). 5. ve son sıraya sık iğne yapıyoruz,tam ortaya geldiğimizde bir kez kesiyoruz (eksiltiyorum).
3
Arkaya geldiğimiz de ise ,tam ortaya değil de onun bir yanına 10 zincir çekiyoruz sonra dönüp üzerine trabzanla zincirin sonuna gelene kadar örüyoruz (biriti oluşturmak için).İpi biraz uzun kesiyoruz ki oraya dikebilelim.
5
Burada da göründüğü gibi , bu şekilde dikiyoruz. Biritin içinden saten kurdele geçirdik mi bale patiğimiz hazırdır.Minik bir ipucu,kurdelenin uçlarını çakmakla hafifçe yakıyorum,yani sabitliyorum ki ipler çıkmasın.Umarım anlatmayı becermişimdir : )
collage
İpim "Kartopu- Pure Viscose".harika bir ip,yumuşacım.Ben 3,5 mm. ile ördüm ama 4 mm. de olur.Hatta onlar 5 mm. tavsiye etmişler.Böyle işte.
Keyifli haftasonu dilerim !

6 yorum:

  1. Canım ellerine, emeğine sağlık çok güzel ben de yapayım bari çok şeker bir hediye olur bundan ❤❤❤

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Tabi ki de güzel anlatmışsın,ben senin anlaşılır anlatımına gönül vermiş ve izlemeye almıştım.

    YanıtlaSil
  4. http://smilena-smilena.blogspot.com.tr/2015/09/bebek-patigi-yapm.html bayıldım canım bende deneyeceğim

    YanıtlaSil
  5. Hoş patikler gerçekten teşekkür ederiz. Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!