8 Ocak 2015 Perşembe

Biz tatilde hep kurabiye yaparız

 Biz ne zaman kar tatili olursa kurabiye yaparız.Yaparız diyorum ama bu sefer minik canavarlar yardım etmediler bana ,varsa yoksa play station oynasınlar,Olsun varsın mutlu olsunlar zaten çok fazla dersleri var.
 Gelelim tarife ,bu benim klasik kurabiyem daha doğrusu bisküvi tarifim.Daha önce de Hello Kitty'sini yapmıştım(burda),tarif epey beğenilmişti.Bugün havadan mı ne hamur biraz dağıldı, bende içine yarım mandalina sıkıp hamuru toparladım.
Love kalıbı Paşabahçeden aldım,diğer stampaları da iki sene önce Tchibodan almıştım.Çok kullanışlı bişey dilediğin metni yazabiliyorsun.
 Değişik değişik şekiller yaptım.Petit Beurre,home made,love...
 Güzel oldular,biraz hamur artınca ,kendim için de reçelli yaptım.Şimdi kahvemi yapıp nam nam yiyeceğim şişeceğim.bu ara tatiller kilo alma tuzağından  başka bişey değil.
Yarın da tatil olursa fıttırabilirim.Ne çıkabiliyoruz,ne bişey yapabiliyorum.Elim kolum bağlandı bu karlı havada, cam güzeli oldum,mutfak şefi olarak da çok sıkılmış olabilirim.
 Sıcacık kalın,sokak hayvanları da unutmayalım,oldu mu?!?

13 yorum:

  1. Ellerinize sağlık harika gözüküyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Kurabiyeler enfes ellerine sağlık. Özellikle kalıplarına bayıldım süpermiş. Bu tatil iyi hoş ama kendimi uzun zamandır uzak tuttuğum şeyleri yaptığım için iyi olmadı. Çocuklar evdeyse hamur işleri olmazsa olmaz oluyor, bilemedim şimdi tatil iyi mi değil mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın Deryacım mutfaktan çıkamiyorum tatil günlerinde

      Sil
  3. of mis, kayda aldm cmts deneyeceğim kuzumla...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık kurabiyelere mi bakalım kullanılan malzemelere mi bakalım yoksa kanaviçe işlemeli örtüye mi bakalım kısacası harika harika........

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık. ben de şimdi kurabiye yaptım, portakallı. Evde olmaktan sıkıldım. Mutfak,bilgisayar,kitap tv.arasında gelip gidiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Çok nefiss görünüyorlar.. afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  8. Afiyet olsun :.) Bende yapicam mimmosuma yesin buyusun.

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!