Bu ara sağlıklı beslenme işine takmış durumdayım.Geceleri sadece salata yiyiyoruz nerdeyse,arada bol ıspanak,brokoli,kereviz ve ev yapımı yoğurt.Gece hafif yemek gerçekten harika bişey.Şişlik yok,mide krampları yok,tatlı krizi yok.
Bal kabağını milletçe tatlı olarak tüketiyoruz çok ta güzel oluyor.Son yıllarda mutfağımıza çorbası da girmeye başladı.Ben çok beğeniyorum.Bu ikinci yapışım ve çocuklar yine sevmedi.Dilerim koca kişisi sever,yoksa yine bir tencereyi kendim yemek zorunda kalıcam :)
Şu rengin güzelliğine bakarmısınız.Gelelim yapılışına.Küçük bir soğanı kıydıktan sonra iki havuçla birlikte güzelce kavurdum.Kabağı yaklaşık bir çorba kasesi kadar kullandım.Kavrulan havuç ve soğanın üstüne kabağı ve bir küçük patates(minik doğranmış) ekleyip kavurmaya devam ettim.Bu işlem bitince suyunu da ilave edip(1lt.gibi)kapağını kapatıp pişmesi için bıraktım.Piştikten sonra tuzunu da ilave edip blendardan geçtim.Gayet kıvamlı oluyor,biraz açmak için bir bardak ılık süt ilave ettikten sonra üzerine bolca kara biber ekledim.İşte bu kadar basit.Deneyin derim çünkü kabağın faydalarını saymakla bitmez.
Vücudun herhangi bir yerinde oluşan iltihabın iyileşmesine yardımcıdır. Lif içeriği yüksek olduğu için zayıflama diyetlerinde uzun süre tokluk hissi sağladığı için zayıflamaya yardımcıdır. Sindirim sistemi problemi yaşayan kişilerde yüksek lif içeriği sayesinde kabızlığı önler.Beta karoten deposudur ve en önemlisi kanser dostudur ve daha bir sürü sayamadığım şey.
O halde napiyoruz ara sıra çorbasını da yapıyoruz.
Afiyet olsun!
Ellerine saglik sevgili Smilena, renk super eminim tadi da oyledir. benim de en sevdiklerim arasinda balkabagi corbasi. bademli yesil kabak çorbasi da super benimkilere yedilerebildim nihayet baden karisimiyla
YanıtlaSilSizin de elinize sağlık
SilBursalı bir arkafasim kabağın pirinc ve parca etle yemeğini yaptıklarını söylemişti. Biz de rendeleyip az seker ilavesiyle carsaf böreği yaparız. Sıcak sıcak cok lezzetli olur. Corbasini hic denememistim. Havuç ve kabak corbayı tatlı yapmiyor mu? Sevgiler. Seray
YanıtlaSilBulggaristanda da böreği yapılırdı cevizli tarçınlı pek güzel oluyor
SilEn kısa sürede deneyeceğim, birde böreğini merak ediyorum aslında, ellerine sağlık..
YanıtlaSilGerçekten çok lezziz oldu.Eşim çok beğendi ,bir çeit mercimek gibi
Sililk defa duydum ve yapasım geldi çok faydalıynış. ben tatlısını yapıyorum tek. sizi takibe aldım bana da muhakkkak beklerim:) http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilBu kış bol bol yaptık içtik. 3 büyük balkabağını bitirdim. sizin de elinize sağlık.
YanıtlaSilBalkabağın mücveride oluyor.
YanıtlaSilGüzel olur aslında
Silkızıma bebekken hep yapardım.tatlısını herkes çok sever ama ben sevemedim gitti nedense.çorbayı hatırlattığınız için teşekkürler.ben de yapayım yine
YanıtlaSilne kadar çorba için ne kadar kabak gerekli peki?
YanıtlaSilben acemiyim de mutfak işlerinde :/
Ben 1 litre kullandım
SilBalkabağı çorbasını ben de severek tüketiyorum. Ama ne denediysem evdekilere sevdiremedim. En son, çareyi içine kırmızı mercimek eklemekte buldum. Eh yine de sevmediler, ama söylene söylene de olsa içtiler. Bu arada içine muskat rendelemenizi de öneririm. Gerçekten çok yakışıyor. Sevgiler...
YanıtlaSil