28 Ekim 2014 Salı

Motif birleştirmece

Öncelikle şunu belirtmek isterim anlatma konusunda çok beceriksizim , artık anlattığım kadarıyla yetineceksiniz he he .Birleştirmenin bir kaç şekli var , bazıları dikerek birleştiriyor , bazıları tüm parçaları ördükten sonra ,ben de son sırayı örerken bir birine tutturuyorum . Şimdi de onu anlatmaya çalışacağım. 


1.Birleştirmeye öncelikle köşelerden başlıyoruz . Önce üç tane  üçlü trabzan (direk) yapıyoruz , iki zincir çekiyoruz ve karşılıklı iki parçanın köşelerini bir birine tutturuyoruz . Tekrar 3 tane üçlü trabzan yapıp ,bu sefer hemen yanında ki(3. fotoda)yuvaya karşılıklı batıp , parçaları tekrar bir birine tutturuyoruz.
4. Fotoda daha iyi anlaşılıyor.
Aslında bütün mantık bu .Hep karşılıklı tutturuyoruz .  Biraz karışık görünse de değil aslında , mantığı kaptığınızda zaten kendiliğinden yürür .
Köşeye geldiğimizde yine iki zincir çekiyoruz sonra tam ortaya batıp bir birine tutturuyoruz . Yine aynı yuvaya 3 tane üçlü trabzan yapıp devam ediyoruz ayni şekilde .
Bir sonra ki aşamada da yine ayni şeyi yapıyoruz .
Dördüncü köşeye geldiğimiz de normal örmeye devam ediyoruz .
Burada daha belirgin oluyor birleştirme aşaması . Kareleri de ayni şekilde birleştiriyoruz ,mantık ayni . Hep karşılıklı tutturuyoruz.

Bunlar da altıgen olmadan yani birleştirmeden önce ki halleri . Umarım açıklayıcı bir yazı olmuştur , yazı olmadıysa fotoğrafları takip ederek te anlaşılabilir sanırım:)
Keyifli bir salı diliyorum !

10 yorum:

  1. En kabiliyetsiz olduğum konudur birleştirme. Harika anlatmışsın Smilenam, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. merhaba beyaz ip nako pırlantamı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet nako pırlanta'dır.

      Sil
    2. teşekkür ederim, o kadar güzel görünüyorki maşallah, elineze sağlık, modele renk uyumuna aşık oldum :), harikasınız Allah nazardan korusun
      bugün dora ip, dora ip tüylenme yaparmı

      Sil
  3. bu tarz birleştirme en zarif ve ekleme olduğu hiç belli olmayan birleştirmedir (her ne kadar bu konuda usta olmasam da tüm çeyizimi ilk işim hariç böyle birleştirmişimdir ) örneklerin tamamını pırlantadan işleyecek olsak sarkma yapar mı acaba smilena ?? sarkmaz diye merserize ip tavsiye ettiler oldukça büyük bir kısmını aldım ancak çoookkk pahallıya çıkacak bana kıızmın yatak örtüsü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ortaları ören bayan dorayla yapiyorum fiyatı da uygun ,sadece kenarlarda nako pırlnta kullaniyorum ,gerçekten biraz pahalı olur başka türlü

      Sil

yorumlarınız için teşekkürler !!!