21 Ekim 2014 Salı

Minik örgü battaniyem - crochet blanket


Çok önceden başlayıp ,anca biten projelerden biri - mini dizlik battaniyem.
Yaparken en sevdiğiğim renkleri ve motifi kullandım -granny square.Her parça içi dörder renk kullandım.Birleştirmeyi beyazla yapmayı tercih ettim.Çok sorulan bir soruya cevap vermek istiyorum-parçaları nasıl birleştiriyorsunuz???
Ben bir birine tutturarak birleştiriyorum,önce bir parçanın dört yanını yapiyorum ,ikince karenin beyaz kısmına geçtiğimde ikisini karşılıklı örerek tutturuyorum .
Şu fotoğraftan anlaşılıyor .İp olarak "Ören Bayan Dora" kullandım,tığ numaram 2,5mm.
Bu arada nerdeyse bir aydır gribim ,bildiğimiz  yöntemler işe yaramayınca doktor dün iğne verdi ,inşallah çabuk iyileşirim bu sefer.Gerçekten çok sıkıldım devamlı burun çekip halsiz olmaktan.
Aman siz grip olmayın,kendinize iyi bakın,sağlıklı bir hafta olsun!!!

7 yorum:

  1. Benim de 3 gündür başım ağrıyor:( Sinir oldum geçmek bilmedi, grip oalcaksam da olup yatayım, bu ne böyle süründüren cins!!!
    Sana da çook geçmiş olsun...
    Bu minik battaniyeye ise bayıldım, Renkleri nasıl enerjik!!!

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun. Bu sıra aslında bir süredir ailemden duyduğuma göre oralarda gripler hep uzun sürüyormuş. Babam grip sonrası neredeyse iki aydan fazla öksürüğü atlatamadı, endişelendik. Şimdi de eşimin annesi aynı durumda. İğne olmakla iyi etmişsin. İki sene önce bende burada feci hasta oldum en sonunda iğneye evet dedim ve ertesi gün ayağa kaldırdı en azından enerjiktim devamlı uyumak isteyen ateşli bir ben yoktu:)
    Sana hayranlığım gittikçe artıyor.Ne kadar renkli neşeli sevecen birisin hem de hamarat enerjik. Eminim seni tanısam şöyle otursak laflasak daha çok seveceğim. Enerjin taa buralara geliyor biliyor musun? Hem şu örgülerin de beni benden alıyor. Bu sefer bi heves getirdim ben de yüklendim rengarenk yünler, unutmuşum örmeyi, önce biraz üzüldüm şimdi ısrarla sürdürmeye çalışıyorum. Ama o kadar çok beğendiğim motif model var ki hangisinde karar kılacağımı bilemiyorum. Amacım bir batteniyeyi bitirmeyi başarabilmek:) Kedi de biraz yaramazlık yapıyor kaç gündür elime alamadım yünlerimi, hep karıştırıyor benim yaramaz kızım yünlerimi. Karıştırmadığı zaman da karşıma geçip beni seyrediyor pür dikkat konsantre olamıyorum gülmekten:)
    Keyifli örgüler diliyorum sana. Hemen iyileşmen dileğiyle bir de, umarım iğneler hemen geçirir gribini.
    Kocaman sevgiler.
    Şu mini mouse berelerin de favorim, o kadar tarif etmişsin aslında ama ben anneme benziyorum biri elinde göstermeden anlamıyorum ne yazık ki:) Belki de yapamayınca çabuk pes etmemden kaynaklanıyor da olabilir...
    Ellerine sağlık battaniye çok tatlı. Kışın sıcacık örtersiniz:)

    YanıtlaSil
  3. Bazen allerjik grip oldugu fark edilmiyor,septomlar benziyor.Zencefilli limonlu karanfilli cayi denedinizmi?
    Bende cabuk etki ediyor.

    Beyaz turp-rettich salatasida gribe cok etkili .Umarim igneler cabuk etki eder.Gecmis olsun.Örgüler soguk günlerde renkleriyle sicak enerji veriyor.Elinize saglik.

    YanıtlaSil
  4. geçmiş olsun canım dikkat et kendine.. muck♥

    YanıtlaSil
  5. yahu bu örnek ne kadar fonksiyonel; işleyenin eline,ruhuna maharetine göre ne kadar değişken bir model !! ellerine sağlık çok güzel olmuşşşş :))

    YanıtlaSil
  6. Çok kullanışlı bişey olmuş..harika

    YanıtlaSil
  7. Merhaba
    Sizi yeni takip etmeye başladım ve gerçekten müthiş şeyler yapmışsınız. Ben de iki çocuktan fırsat bulursam yapmak istiyorum. Fakat daha önce neredeyse hiç yapmadım :( sizce bu başlamak için uygun bir seçim olur mu?
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!