Ne zamandır iyi bir cheesecake tarifi arıyordum ve sonunda çok severek takip ettiğim Giz'li terasın blogunda tesadüfen rastladım.Daha önce çilekli magnolya puding tarifini denemiştim gerçekten çok güzel olmuştu.Yine yanılmamışım cheesecake de yedikçe yenilesi cinsten bişey oldu.Tek kelimeyle bayıldık .Sevdiceğim yediğim en güzel cheesecake dedi ee daha ne olsun :)))
Gelelim malzeme listesine:
6 Yumurta
1,2 Su bardağı şeker
1 çimdik tuz
800 gram labne peyniri (suyu tamamen süzülmüş)-ben 500gr.kullandım
200 ml krema
1 Paket pasta kreması
2 Paket Burçak bisküvi
8 Yemek kaşığı erimiş tereyağ(ben 4 kaşık kullandım )
1 Limon suyu
3 Yemek kaşığı un
1 paket şekerli vanilin
Önce yumurta ve şekeri çırptım.Bunun için tel çırpıcı kullandım,öyle kekteki gibi fazla çırpmiyorum.Bu işlemden sonra pasta kremasını hazırladım(300ml sütle mikserde güzelce çırptım).Bunları yaparken bir yandan labne peynirini tel süzgece koyup suyu iyice süzülene kadar beklettim.Eti burçakları güzelce ezdim ve ocakta erittiğim 4 kaşık tereyağı ile birleştirip kelepçeli kabın dibine yaydım.Çırpmış olduğum yumurta ve şekere önce labne peynirini ,ardından çırpılmış pasta kremasını,çiğ kremayı ve geri kalan tüm malzemeleri katıp mikserde düşük ayarda güzelce akıcı boza kıvamı alana kadar çırptım.Bisküvilerin üstüne döktüm ve daha önce derecesini 170 ayarladığım fırına verdim .Kek yaklaşık bir saat pişiyor ,üstü kızarana kadar.Çıkarınca ortası sallanır gibi olsada endişe etmeyin .En az 8 saat bekletmek gerek kesmek için.Bu aşama biraz zor ,biz bekleyemedik :)))
Fotoğraflarda da göründüğü gibi pofuduk bişey oldu.Ağzınıza attığınızda resmen eriyor.Bence şahane bir tarif.Teşekkürler "Giz'li teras"Üzerine istediğiniz her hangi bir sosla servis edebilirsiniz .Ben pek hazır birşeyi sevmediğim için sosumu da kendim hazırladım.O kadar güzel oldu ki.İnanamadım yani ve öyle basit ki yapımı şaşırıcaksınız :))
Gelelim karamelli sosa.
Malzemesi:1 bardak toz şeker,yarım çay bardağı su(bazı tariflerde 2-3 kaşık tereyağ kullanmışlar) 1 paket krema.
Önce kısık ateşte şekeri devamlı karıştırarak karamelize ettim ,dikkat edin fazla bekletmeyin yanar.Şeker eriyince suyu ekledim,yalnız ocaktan çekerek yapın bu işlemi sıçrayabilir.Suyu ekleyince yine karıştırmaya devam,sonra kremayı içine boşaltıp ocağa alıp bir iki dakika daha çırparak karıştırdım.İşte bu kadar.Sos hazır.Bir cam kavanoza boşaltıp ,soğuduktan sonra dolapta 3 hafta bekletebilirsiniz tabii bu kadar uzun süre kalırsa :)))
İşte benim cheesecake maceram böyle.Deneyin derim ,hiç pişman olmiycaksınız.
Şimdiden Afiyet olsun!!!
Nefis görüyor eline sağlık . Sos ilgi çekici ilk fırsatta denemem lazım ;)
YanıtlaSilBence kesinlikle denemelisin
SilÇok leziz görünüyor ellerinize sağlık, hele karamel sos bayılırım, hemen not ettim zaten, afiyet olsun :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sos gerçekten nefis oldu keki bile gölgede bıraktı :)))
Siloff harika görünüyor, ellerine sağlık:))
YanıtlaSilSimin teşekkürler
SilAlkış kıyamet :) klasik cheesecake tariflerinden farklıymış. İyileşir iyileşmez deniycem :-*
YanıtlaSilGönlüne sağlık <3
Teşekkürler
Sil😍müthiş bişey bu tabiki pişman olmam en kısa zamanda yapacAğımm
YanıtlaSilOf rejimdeyken bunları yapmak çok fena ,tabii ki yedim ve tabii ki pişman degilim :))))
Sil😍müthiş bişey bu tabiki pişman olmam en kısa zamanda yapacAğımm
YanıtlaSilDeneyeceğimdir öpüyorum çok
YanıtlaSilTavsiye ederim :))
SilPuf püf olmuş simi mutlaka deneyeceğim teşekkürler
YanıtlaSilSerpilcim dene canim gerçekten dokusu çok güzel oldu ağızda resmen eriyor
Silgizli terası bende beğeni ile takip ediyorum ama daha bir tarifini denemek kısmet olmadı bunu en kısa sürede denemeliyim şahane görünüyor ellerine sağlık canımm:)
YanıtlaSilkaramel sos ayrı bir olay ben onu kaşık kaşık yer sonrada aldığım kilolara dertlenirim:)
Ah sorma hep ayni durumdayız :)))
SilOff müthiş görünüyor, şimdi olsa yarısını yerim akşam yemeği niyetine.
YanıtlaSilBen çok seviyorum cheesecake de bizim Funda pek sevmiyor, bir ara takmıştım bir tarife yapıyordum ama şimdi seninkini görünce hele bir de karamel tarinifi de bulmuşken, denerim ben bunu.
Ellerin dert görmesin...
Teşekkür ederim canım,bunda peynir hissi yok ağızda dağılıyor resmen,güzel bir tarif denemeye değer kesinlikle
SilEllerine saglik cok guzel gorunuyor.denesem mi ;)
YanıtlaSilDene derim yapımı çok kolay aslında
SilEnfesss :))
YanıtlaSilTeşekkürler
Silbayılıyorum instagram hesabınıza, blogunuzu da bu sayede öğrenip takibe aldım :) bu tariflerde malzeme azaltma huyu bende de var o yuzden nedense daha da bi samimi hissettim :) 6 yumurta da -sadece rakamsal olarak- çok gibi geldi ama siz alztmadıysanız doğrudur :))))
YanıtlaSilBana da beklerim, çok sevgiler :)
Aslında 5 yumurta da yeter gibi :))))
SilMerhaba 1, 2 su bardagi seker demissiniz orayi anlayamadim cok leziz gorunuyor misafirlerime yapicam o yuzden bi yanlislik yapmak istemedim ♥
YanıtlaSilBir bucuk su barda,ı koyuyoruz klasik su bardakları var ya onlarla ölçtüm
YanıtlaSilCok tesekkür ederim ♥
YanıtlaSilBir heves yaptım ama un koymayı unutmuşum :( şu an fırının içinden melül melül bana bakıyor zavallım
YanıtlaSilHemen tarifini yazdım. Babama el emeği göz nuru doğum günü pastası olacak. Yazarım instagramda
YanıtlaSilTeşekkürler :)