16 Temmuz 2014 Çarşamba

Eskişehir ne tatlı bir şehir

Uzun zamandır planladığımız bir geziydi Eskişehir gezisi.Geçen hafta gidelim mi diyen babaya ,sıcağa rağmen hayır diyemedik ,iyi ki dememişiz.Biz Eskişehiri çok sevdik.Sakin ,sessiz ,hoşgörünün ve sevginin hakim olduğu küçük bir şehir.

Şehrin içinden geçen Porsuk çayı farkli bir hava katmış Venediksi gibi he he nasıl bir kelime bu :))


Şehrin simgesi yerine gelen en önemli yerlerinden biri"Odun pazarı evleri"  başka güzeldi.Olduğu gibi eski binalar  korunmuş ,tam benlikti sokaklar ,keyifli gezdik her birini.
En çarpıcı yerlerden biri tabii ki bal mumu müzesiydi.Girer girmez Atam bizi karşıladı, tutamadım göz yaşlarımı karşımda görünce,öyle gerçek öyle güzeldi ki.Doyamadık bakmaya.

İçeride çok fazla ünlünün bal mumu heykelleri var ,hepsi birbirinden başarılı.Yılmaz Büyükerşen'i bu güzel projeyi hayata geçirdiği için alkışlıyorum.
          

Dikkatimizi çeken yerlerden biri de Cam sanatları müzesi oldu.Kesinlikle gezilmesi gereken yerlerden biri.Ayrıca Lule taşı müzesi de görülmeye değer.                  
             
Eskişehir el sanatlarıyla iç içe bir şehir,benim gibi bir el emeği tutkunuysanız eminim çok seveceksiniz.

Zevkle gezdiğimiz yerlerden biri de Sazova parkı oldu.Henüz bir kısmı faaliyete geçmiş.Hayvanat bahçesi açılmamış ama "Sualtı Dünyası "parkı açıktı ve çocukların çok hoşuna gitti.
Parkın içerisinde bulunan masal şatosu hemen Disneyland'i hatırlattı bana  ,ne güzel bir tatildi yahu.Yine Paris'e gidesim var.Konuyu saptırmayalım,park kocaman,çimlere yayılmak serbest,korsan gemisi eğlenceli,parkı turlayan trenin son seferine denk geldiğimiz için binemedik ama şatoda epey eğlendik.Herkesin tavsiye ettiği çiğböreğin tadına bakamadık maalesef ,çünkü akşam yemeyini İnegölde yemeyi tercih ettik ,yani İnegöl köftesi ağır bastı.
Haftasonu tatilini değerlendirmek için Eskişehir şahane bir seçenek .Fırsat bulursanız kesinlikle ziyayer etmenizi tavsiye ederim.

10 yorum:

  1. Gidilecekler listemin başında bu kadar yakın olmama rağmen bir türlü fırsatım olmadı.Çok tatlı fotoğraflar :)

    YanıtlaSil
  2. Semracım bende gidip gezip hayran kalanlardan biriyim. Plajın fotoğraflarını göremedim umarım orayı da görmüşsünüzdür ben onu görünce resmen ağzım açık kaldı desem yeridir. Bende herkese tavsiye ediyorum. Plajın fotolarını ekliyorum sevgiler

    http://nes-kayfee.blogspot.com.tr/2014/05/eskisehir-gezisi-5-kent-park-icindeki.html

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok sevmiştim..hele ki odunpazarını..bir de orada karikatür müzesi vardı aslında..

    YanıtlaSil
  4. geçen sene bende oraları gezdim bende aynen senin gibi hatran kalıp gelmiştim... :) Hatta birkez daha gitmeyi düşünüyoruz fırsat olursa bir daha gideceğiz...

    YanıtlaSil
  5. Şehrim hakkında ne güzel şeyler yazmışsınız bir Eskişehirli olarak teşekkür etme ihtiyacı duydum iyiki Yılmaz Büyükerşene sahibiz sayesinde övgüler alan bir şehrimiz oldu :)

    YanıtlaSil
  6. hep aklımda olan bir yer ama daha sıra gelmedi :)

    YanıtlaSil
  7. Eskişehir ailece yaşayabileceğiniz en güzel şehirlerden bir tanesi bence. Parklarının olması, yeşile önem vermeleri, her şeyin ucuz olması gerçekten çok güzel. Sazova ya gidiyorsunuz 2 saat aracınız otoparkta duruyor sadece 2tl ödüyorsunuz, biz görünce şaşırdık, tuhafımıza gelmişti. Daha 2 hafta önce oradaydık biz de ikinci memleketimiz oldu valla, cimcime çok eğleniyor orada :)

    YanıtlaSil
  8. görmek istediğim yerlerden biri senin gözünle görmüş oldum bende :)
    bayılıyorum sizin bu aile gezmelerinize maşallah :)

    YanıtlaSil
  9. Buraya gelip böyle güzel bir yazı yazmanız gerçekten çok tekrar bekleriz:)

    YanıtlaSil
  10. her bayram gidiyorum çok seviyorum eskişehiri

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!