5 Aralık 2013 Perşembe

Kolay ıspanaklı kiş


Ispanak kış sofraların vazgeçilmezidir.Bizim evde genelde zeytin yağında kavurması yenir,pirinçli veya yumurtalı pek sevmiyor beyler .Bugün ıspanağın yarısı onların istediği gibi pişti ,yarısı da  dolapta bekleyen milföyleri değerlendirmek için bir anda kiş oldular.Ve iyi ki olmuş ,gerçekten abartmiyorum süper oldu.

Gelelim malzemelere:
250 gr.kadar ıspanak(iri kıyılmış)
1 adet kuru soğan ( ince kıyılmış)
Zeytinyağ (kavurmak için)
Tuz ve karabiber
1 büyük kase peynir ve kaşar loru(evde kalan ne peynir varsa)
Yarım paket krema
1 yumurta 
Süslemek için 5-6 minik domates
Tabanı içi :8-10 kare milföy hamuru
Yapılışı: Önce milföylerin iyici salınması gerek,kulak memesi kıvamında olmalı(ben ıspanağı yıkarken paketi sıcacık peteye koydum,işim bitince yumuşacık olmuştu).Sonra yumuşayan hamurları birleştirdim ve güzelce kardım.Daha sonra unlanmış zeminde tart kalıbımın boyutunda oklavayla açtım.Şekil verdikten sonra çatalla bir kaç yerinden deldim ve üst malzemelerini hazır edene kadar dolapta bekledim.
Üst harç için önce soğanları zeytin yağında kavurdum,sonra ıspanakları da ekleyip suyunu çekene kadar pişirdim.Altını kapatıp biraz soğuttuktan sonra içine peynirleri,kremayı ,yumurtayı ,tuzla ve karabiberi ekledim.Baharat tercihi size kalmış ,mesela kekik te yakışır .En son ikiye böldüğüm domateslerle üzerini süsleyip, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirdim.Sonra mı o la la  :))))
              Minik bir dip not: Sıcak sıcak yenir ...                 
    AFİYET OLSUN !!!    

2 yorum:

  1. Uzaktan çok enfes gözüküyor gerçekten.Ellerinize sağlık☺

    YanıtlaSil
  2. e çok güzel görünüyor bu :) ellerinize sağlık hem pratik hem nefis

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!