14 Ocak 2011 Cuma

"Firarperest" ve "Ye dua et sev"



Son okuduğum kitaplar-Elif Şafak "Firarperest" ve "Ye dua et sev"Elizabeth Gilbert."Firarperest'i" çok sevdim.Minik hikayelerden oluşuyor.Hepsi içtenlikle, samimiyetle yazılmış.Hayattan, bizden,ordan,burdan herşeye değinmiş.Bir solukta okunası bir kitap.
Dünyada 8 milyon üzerinde satış yapmış olsada ben "Ye dua et sev" kitabından çok hoşlanmadım. Aman allahım diyemedim yani.Nedense herkesin bayıldığı kitaplara ben neden bayılmıyorum anlamıyorum ." Issız adam"a da bayılmamıştım mesela..Kesin bende bişey var.
Bu arada önceki postlarımdan birinde" Yeminli bakire "(Ferihan Atasoy) kitabından bahsetmiştim.O zaman okumamıştım.Şimdi okudum ve bayıldım.Harika bir hikaye.Gözyaşlarınızı tutamayacaksınız.

Bu "Firarperest" kitabından bir paragraf ,çok hoşuma gitti .Emek,emek,emek.... başarının sırrı budur.Herşey emek ister,aşk ta ,iş te .Herşey...

12 yorum:

  1. 'Ye dua et sev' aylarca elimde süründü, tek olmadığımı bilmek güzel:))))

    YanıtlaSil
  2. ben de firarperest'i yeni okumaya başladım. ilk izlenimlerim gayet olumlu.
    ye, dua et, sev'in kitabını okumaktan ziyade filmini izlemek istiyorum. içinde julia roberts varken hikaye daha ilginç gelecek bana, eminim.

    YanıtlaSil
  3. firarperest de ilk hikaye süper ...anarşist aşklar

    YanıtlaSil
  4. bende firrperesti çok yakın zamanda okudum. sevdim. zaten elif şafak'ın gazete yazılarının toplandığı bir kitap. her telden var.

    ye dua et sev ise beni hiç açmadı başlamıştım ama yarım kaldı. kitapları yarım bırakmak hiç adetim değildir ama bile bile de kendime işkence yapamam ki değilmi yani:))

    mutlu kal
    haçşakal:))

    YanıtlaSil
  5. Al benden de o kadar Semra'cım! Ye-dua et-sev beğenmeyengillerden.. ve de Issız Adam sevmeyengillerden.. Belki bizim inanç mevfumumuz onlarınkinden daha güçlü olduğundan biz böyle bir inanç arayışına girmiyoruz, o yüzden bizim için çok etkileyici olmadı kitap. Ben samimi bulmadım ve açıkçası daha iyi yazılabilirdi diye düşünüyorum. Ne bileyim..

    YanıtlaSil
  6. olipucum benim de en uzun soluklu okuduğum kitap oldu.bir de orhan pamuğun "benim adım kırmızı"mıydı ne hala yarım bile....bitemedim.ruhum bitti okurken...

    filmi bende merak ediyorum.izlemek gerek...


    Özii çok güzel bir hikkayeydi...


    demek ki benden başkası da varmış sevmeyen bu kitabı...:))))

    YanıtlaSil
  7. bende aynen öyleyim ıssız adam sıradan bir aşk filmi geldi bana ama herkez öldü bitti..o filmi bence götüren şarkılardı..bende firarperesti bir solukta okudum be bu yazar her kitabında beni dahada fazla kendine hayran bırakıyor...

    YanıtlaSil
  8. çok merak ettim okuyacaklarım arasındaydı ama bu yazıdan sonra hemen okuyacağım :)

    YanıtlaSil
  9. şu firarperest'i uzun zamandır merak ediyorum. bi bakayım ben de..

    YanıtlaSil
  10. Not aldım canım.
    Paylaşım için teşekkürler.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Kesinlikle emek vermeden hiç bir şey gelişmez,ilerlemez...
    Öptüm semracım:)

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!