10 Mayıs 2018 Perşembe

Eski kırlentleri yenilemece(örgü kaktüs ve karpuz motifi )

 Hello . İşte son yaptığım kırlentlerimle karşınızdayım . Evde kullanmadığım bir şeylere , minnoş  değişiklikler yapıp , yeniden kullanmaya bayılıyorum . Epeydir gözüme bu kırlentler takılmıştı . İyi ki takılmış . Bence sevimli oldular , hemde terasımı renklendirdiler .Gelelim yapıma . Önce malzemelerde bahsedeyim . Kaktüs için Nako "CALİCO" kullandım . Karpuzun pembe ve beyazı Alize "COTTON GOLD" , yeşil kısmı Nako "Calico" .Tığ no 2,5 mm.
 Kaktüsün boyutunu büyütüp , küçültebilirsiniz .Ben 23 zincir çektim başlangıç için .Son 3 zinciri ilk trabzan için kullanıp ,20 trabzanla devam ettim . 8 sıra ikili trabzan ördükten sonra , ilk çıkıntıyı oluşturmak için 8 zincir çektim . Sonraki sıralarda hep köşelere çift battım ki büyüsün  . Kaktüsün ucunu yuvarlamak için her iki köşede iki ilmek kestim .Toplamda dokuz sıra ördüm  . Bir sonraki çıkıntıyı 12. sırada oluşturdum ,onu da aynı şekilde yaptım . Boyu için 15 sıra kullandım ,en için yine 8 zincir çektim ve her sırada köşelere geldiğimde çift battım . Kaktüsün boyu için yaklaşık 25-30 sıra yetiyor . Kaktüsün tarifi bu şekilde . Çiçekler için bir önceki yazıma bakabilirsiniz ,orda şeması da var . Umarım anlaşılır bir dilde yazmışımdır :)

 Geldik karpuza , canım çekti yeminle :) Karpuzun başlangıcı için önce 4 zincir çekip kapattım . İçerisine 10 adet ikili trabzan yaptım ve bir sonraki sıraya geçmek için üç zincir çektim (bunu her yeni sırada yapıyoruz)Örgünün yarım daire olması için devamlı yüz ters çeviriyoruz ve hep 3 zincir çekiyoruz başlangıç için . 2. sırada tüm ilmekleri çift batıyoruz (her birinin üstüne 2 defa) , sonra bir tek ,  bir çift , sonra 2 tek 1 çift ve böyle orantılı şekilde , ne kadar büyük yapmak isterseniz devam ediyorsunuz . İlk sıradan sonra 5 sıra arttırdım ,1 sıra normal ördüm . Sonra bir sıra beyaz onda da 4 tek 1 çift gibi ilerliyoruz (ben genelde kafadan örüyorum , sayılarla işim yok ) .Son sırayı yeşille normal örüyoruz . Siyah iple çekirdekleri işliyoruz ve kılıfa dikerek  monte ediyoruz . Sonra mı , sevindirik oluyoruz :))


Bir sonraki yazımda , çılgın kaktüs paspasımdan bahsedeceğim . Bu günlük bu kadar , sevgili blogger alemi ...

5 yorum:

  1. Bir kaktüs sever daha ne mutlu :))🌵pek güzel olmuş. Mutlaka deneyeceğim.:)) bi foto atarım size.:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık yenilikler güzeldir.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Burası çok harika dostum....Ellerineden çıkan sanat eseri oluyor ama en en en güzel tarafı hep birşeyleri yeniden değerlendiriyor, değiştiriyor olman... Keyifle takipteyim, sen de gel ;)

    YanıtlaSil
  5. That looks great!! What a good idea!

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!