14 Aralık 2016 Çarşamba

Simple Lacy Shell Stitch parmaksız eldiven yapımı

DSC_0283

Dün söz verdiğim gibi eldivenin yapımını biraz çileli de olsa paylaşıyorum . İnsanlar hemen paylaş diye ısrar ediyorlar ama bilmiyorlar ki blogta bir şey paylaşmak o kadar kolay değil . Önce fotoğraf makinesiyle foto çekeceksin , onları bilgisayara atacaksın , düzenleyeceksin , oradan Flickr'a yükleyeceksin , oradan kopyalayacaksın , yine bloga atacaksın , yazıyı döşeyeceksin , en son da  yayınla tuşuna basacaksın . Yazarken bile yoruldum . Ha bi de sergileyeceğin ürünün pattern'ini çıkaracaksın ki bu da uzun iş .Görüyorsunuz hep emek gereken şeyler . Nolursunuz artık kızmayın yayın yapmıyorum diye , inanın vakitle yarışıyorum bu sene . Ne  zaman vakit bulursam zaten yazıyorum .Hem de seve seve. Buranın yerini hiç bir yer tutmuyor .


DSC_0276
Gelelim yapımına , fazla uzatmayacağım lafı . Önce malzemeleri sayayım . Ben  ip olarak hırkadan kalan ipleri kullandım , yani "Alize- Lana Gold" .Yünlü bir ip olduğu için sıcacık tutuyor . Tığ numaram 3 mm. Başlangıçta  40 zincir çekiyoruz , bileğiniz ve eliniz minik ise 35 de çekebilirsiniz . Size kalmış . Zinciri çektikten sonra iki ucunu birleştiriyoruz ve üzerine 9 sıra sık iğne yapıyoruz . Yalnız bildiğimiz sık iğne değil , örerken ilmeği arkadan tek alıyoruz , yuvaya batmıyoruz , yuvanın arka ilmeğine batıyoruz . Anladınız mı acaba (video bulursam , link atarım) . Şimdi bilek kısmını ördük , geçiyoruz üst kısma . Bunun için  Simple Lacy Shell Stitch yapıyoruz .Videosu BURADA . Kısacası bir yuvaya önce iki ikili trabzan yapıyoruz , araya iki zincir çekiyoruz ve sonra aynı yuvaya yine iki tane ikili trabzan yapıyoruz . Buraya kadar anlaşıldı mı ?!? Peki bu Stichten kaç tane yapıyoruz 9 adet yapıyoruz , aralara 3 adet  bırakıyoruz .En son trabzana gelince karşıdaki yuvanı üst köşesine bir kez batıp çıkarıyoruz ki sırayı tamamlayalım . Sonraki sıra için yuvanın ortasına (iki zincirin üstüne) yine tarif ettiğim ve video da izlediğiniz işlemi yapıyoruz .Bu şekilde 4 sıra yaptıktan sonra parmak kısmına geliyoruz . Onun için 4. sıra bittikten sonra 10 zincir çekiyoruz ve zinciri karşısına gelen yuvanın tepesine batıyoruz ve aynı şekilde örneği örmeye devam ediyoruz .5. sırayı tamamlıyoruz ve bu sefer 10 zincirin üzerine Simlple Lacy Shell Stich'i tekrar yapıyoruz(6. sırada) .Parmak deliğimiz oluşmuş bulunuyor . Bitirmek için 3 sıra daha örüyoruz. En son sırayı sık iğne yapıyoruz ki düzgün dursun . Bilmem anlatabildim mi ???  Muhteşem anlatma stilimle .Takılırsanız bol bol sorun , mutlaka cevaplarım . 

DSC_0257

DSC_0270
DSC_0253
DSC_0260
DSC_0284

Ben bu eldivenleri arkadaşlarıma örüyorum . Yılbaşı hediyesi olacaklar . Umarım beğenirler . Küçük şeylerden zevk almaya bakın ve küçük şeylerle sevdiklerinizi mutlu etmeye çalışın . Mutluluk zaten bu . Kocaman şeylerde aramayın . Yanı başımızda çünkü .

18 yorum:

  1. Beğenmezler mi hiç? harika olmuşlar Güzel günlerde kullansınlar

    YanıtlaSil
  2. Flickr'e yüklemek yerine neden tüm resimlerinizi yüklemek amaçlı bir Gmail hesabı daha açmıyorsunuz çok daha pratik olabilir belki tüm resimlerinizi bir hesapta oluşu..eldiven çok vokal güzel bu arada paylaşım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık semracım :)
    Yine çok güzel şeyler yapmışsın.
    yarım elma, gönül alma ♥

    YanıtlaSil
  4. Sıkı iğne kısmını anlayamadım:/çok yeni başladım orguye de daha farklı nasıl anlatabilirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. instagram hesabıma video çekip paylaşmıştım bibakın isterseniz

      Sil
  5. Çok güzeller renk renk.Ben de geçen sene bilek kısmını shell stich olarak örmüştüm youtube videolarına bakarak ama bu daha şık olmuş bir de böyle deneyeceğim.Teşekkürler paylaşımınız için ve elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Smilena Harikasın senden çok ilham alıyorum instagram hesabin gizli olmuş ikimizde birbirimizi takip ediyorduk.şimdi seni eklemeye ugrastim olmadı çok üzüldüm designby idilie olarak beni eklermisin canım sayfanı göremiyorum

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Parmak kısmını anlayamadım :( ��

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!