29 Kasım 2015 Pazar

Yılbaşı kapı süsü yapalım mı ?!?


DSC_0053DSC_0005
Yılın en sevdiğim ayı aralık nerdeyse geldi . Neden seviyorsun  derseniz , yeni yıl hep yeni heyecan , yeni umutlar yenilenmektir benim için. Belki yeni kelimesi  güzel geliyor .Bilmiyorum işte bi coşuyor içim :)
collage
Bu sene tamamen doğadan topladığım ıvır zıvırlar ile bir kapı süsü yaptım. Yapımı son derece basit , biraz ip , silikon tabancası , çam ağacı dalları ,dilediğiniz süsler ve birazcık zaman .
Geçenlerde bahçedeki cevizin dallarını kestik . Atacak değildik tabii, eşim onları böyle minik parçalara böldü , kuzinede yakmak üzere . Formu hoşuma gidince ,ben bundan bir şeyler yaparım dedim .Mesela kapının önünde  bulduğum iki manolya yaprağına da vurulup bunlardan bir şeyler yaparım deyip almıştım . Sonra ordan burdan topladığım bu doğal güzelliklerden ,yılbaşı yaklaşmışken ,kapı süsü yapmak nasip oldu.
Gelelim yapımına. Dalın  iki yanına önce dolayarak, sonra da düğüm atarak ip bağladım ki istediğim yere asabileyim . Sonra rast gele süslemeye başladım. Her parçayı silikonla tutturdum. "Madame COCO" dan aldığım kalp ve yıldız da tam biçilmiş kaftan oldu yeşilliklerin arasında . Ben çok sevdim bu işi . Belki bir kaç değişik versiyonunu da yapabilirim. Nasıl olsa doğada malzeme bol. Görebilene tabii . Yapımı çok kolay siz de deneyin derim. Hem kendi  ellerinizle yaptığınız bir şeyi duvarda görmek paha biçilemez ve en önemlisi bunlar oldukça iyi fiyatlara satılıyor .Yani hem cebinizi , hem gönlünüzü sevindirmiş olursunuz.

DSC_0031

DSC_0066
DSC_0072
DSC_0070
DSC_0075
DSC_0073

Sevgilerimle.Mutlu bir hafta diliyorum !!!

9 yorum:

  1. Çok güzel olmuş , bayıldım.Yılbaşı pinlerim arasında favorim 😍 ellrinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık görüntüsü süper. Böyle doğal şeyleri değerlendirmek çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğa güzellikler dolu kayıtsız kalamıyorum,teşekkürler

      Sil
  4. Harika olmuş,her biri yerine nasıl yakışmış anlatamam.Yeşiller,kahverengiler,kırmızılar ve tabi altın rengi.Eline emeğine fikrine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Şahane olmuş keşke o üzerindeki bitkiler hiç kurumasa hep böyle canlı kalsa ama bikaç gün sonra o topçuklar büzüşüyorlar ya o nasıl çare bulunur acaba:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu değişik bir bitki daha önce topladıklarım döküldü ama bunda öyle bişey olmadı tabii şimdilik :)

      Sil

yorumlarınız için teşekkürler !!!