10 Eylül 2015 Perşembe

Meyveler doğru bir şekilde nasıl dondurulur

 


Her yaz vakti geldiğinde derin dondurucuya kışın kullanmak üzere meyve atıyorum,fakat çoğu zaman dilediğim gibi yani şekli bozulmadan muhafaza edemiyordum . Sonra yalnış yaptığımı gördüm ve bir yabancı yemek programında gördüğüm gibi dondurmaya başladım.Tek tek ,tane tane.Evet biraz vakit alıyor ama sonuç süper- tazecik ,tadı ve şekli bozulmamış bir meyve elde ediyoruz .Ayrıca pastalarda da rahatça kullanabiliriz, smoothie için de ideal kıvamda oluyorlar .
Peki nasıl yapıyoruz bu dondurma işlemini .Önce meyveleri güzelce yıkıyoruz , sonra suyunu süzüyoruz , hatta mutfak havlusuyla kurutuyoruz . Bunları yaptıktan sonra da tek tek bir tepsiye diziyoruz (yağlı kağıt serebilirsiniz)ve bir gece öyle bırakıyoruz . Ertesi gün tek tek alıp plastik veya her hangi bir buzdolabı kabına diziyoruz . Hiç bir şekilde bir birine deyselerde yapışmıyorlar. Meyve dalından koparılmış gibi duruyor.Ne suyunu salıyor ne şeklini bozuyor.Keşke daha önce de böyle saklasaymışım . Biraz geç akıllandım . Sadece çilek ve böğürtleni bu şekilde koydum . Seneye kısmetse diğer taneli meyveleri de bu şekilde muhafaza edeceğim.Eminim bir çoğunuz da böyle yapıyordur ama ben yapmayanlar için yazdım bu postu.Zaten öğrenmenin yaşı yok değil mi ?!?.

 Bu donmuş halleri,tazecik sanki...
 Sağlıcakla kalın.Umut hep var.Güzel günler göreceğiz , herşeye rağmen ve buna sebep olanlara inat , barış gelecek....

9 yorum:

  1. bilmiyordum! öğrendim:)
    bu faydalı bilgi için mersi:)

    YanıtlaSil
  2. 1 gece beklerken bozulmuyorlar değilmi

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler güzel bir bilgi paylaşımı oldu

    YanıtlaSil
  4. aaa çokkk mantıklı ve sonuç harika görünüyo... Bende vişneleri koyuyorum ama malsefe yanlış dondurduğumdan sulanıyo ve şekilleri değişebiliyo... Bir sonraki yazz bu şekilde yapacağım.. Öğrenemenin yaşı yok haklısın bize de faydası oluyo :)
    http://tutidennagmeler.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. bu güzel bilgi için teşekkürler bende sene ye nasipse böyle yaparım artık

    YanıtlaSil
  6. Ben de senden öğrendim. Ah o donmuş kırmızı meyvelerin üstündeki buğu yok mu? Beni benden alıyor :))

    YanıtlaSil
  7. hic dondurmadim yapanlar da olmuyor hepsi birbirine giriyor demislerdi .. canim istediginde satin aliyorum kisin ama bundan sonra kendim de yaparim mutlaka tabi daha pahaliya geliyor kendim taze meyveyi sakladigimda :)))

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!