24 Ağustos 2015 Pazartesi

Karatay Diyeti - ekmeksiz hayata merhaba

 Koca yaz oğlanlar yesinler de büyüsünler diye , pişir pişir ye modu ile ,hep birlikte serpildik maşallah.Artık buna bir dur demenin zamanı geldi.Denediğim 1000 diyetin sonunda  ve genelde hepsi başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra,beni şişmanlatan şeyin ekmek ve un mamulleri olduğuna karar verdim.Bu kararla birlikte "Karatay Diyeti"ne başladım.Tam üç gündür ekmek yemiyorum ve hiç canım istemiyor nedense.Zaten üstte gördüğünüz tabakla güne başladığımda saat 14.00 de kadar asla acıkmıyorum.Yapay şekerli hiç bir şey tüketmedim üç gündür,sadece meyve yedim(yeşil elma,şeftali).Şimdilik çok iyi gidiyor.sanırım sağlığım için bunu yapmam şarttı.Yavaş gideceğim ta ki bunu bir yaşam biçimine dönüştürene kadar.
Kilomu tartmıyorum.Olmayan giysilerime girmeye başlarsam ,doğru yolda olduğumu anlıycam.Tartı ve kilo hesabı beni geriyor.
 Liste bu şekilde .Ekmek yok,şeker yok,un yok,kızartma ,patates yok.Bol salata,yoğurt,ayran,limonlu su,ceviz,yeşil çay tüketmem gerekecek.Yakında balık mevsimi açılıyor bir yaşasın çığlığı  atasım var.Bol bol balık ve salata,en sevdiğim menü.Onun dışında kış sebzelerini de çok seviyoruz ailecek.Yani önümüzdeki günlerde çok zorlanmıycam . Havalar serinleyince yürüyüşlerimi de arttırıcam .Şimdilik bisikletle idare ediyorum.Çok sıcaklarda yürümek zor geliyor.
Güzel bir hafta diliyorum !

8 yorum:

  1. Umarim basarili ,daha mutlu ve en önemlisi cok daha saglikli olursun. <3 <3

    YanıtlaSil
  2. benim de çayimdan sekeri silmem için bir kez Karatay'i dinlemem yetti, eee hadi o zaman daim olsun diyelim

    YanıtlaSil
  3. Son zamanlarda benim de sürekli aklımda ekmeği bırakmak.Şimdi bir cesaret geldi :)

    YanıtlaSil
  4. Bende birakmistim .. Ne kadar yersen o kadr canin cekiyor maglesef !

    YanıtlaSil
  5. Mutfak alışverişinden başlayın 🎈sonra yemekler gelsin alternatif cok inanin tahilsız yasam cok hafif pinterste her zaman ki gibi tarif cenneti 😊sağlıklı yaşama hoşgeldiniz 👯

    YanıtlaSil
  6. kolay gelsin canım
    bende benzer şekilde beslenme şeklini düzene sokmaya çalışıyorum bu şekilde kilo vermeye başladım tartılmak beni de geriyor ama hergün tartılmaktan da vazgeçemiyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Başlamak bitirmenin yarısıdır derler. Ah hele o hamur işleri yok mu, ne kadar masum ve aldatıcılar. Eminim kararlılıkla hedefine ulaşacaksın canım. Kolay gelsin :)))

    YanıtlaSil
  8. Unutmamanız gereken çok önemli bir nokta var: Karbonhidratlar vücudumuzun en önemli enerji kaynağıdır ve ekmek bunu sağlayan en önemli besinlerden bir tanesidir.

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!