23 Haziran 2015 Salı

Çilekli Kremalı Milföy Tatlısı

Dün sevdiceğime biri ,bir sandık çilek getirmiş. İki gün önce reçel yaptığım için ,bu sefer başka bir şekilde değerlendirmek istedim.Aklıma epeydir takılan ve yapmak istediğim bu çilekli milföy tatlısı geldi.Kısa bir tarif araştırmasından sonra ve bir kaç püf noktayı uygulayarak ortaya güzel bir şey çıktı.
Malzeme listesi şöyle
1 paket milföy hamuru(6 adet kaldı,geri kalanını kullandım)
Krema için :1 Litre süt(belirtmek isterim ki bir bardak kadar arttı,siz dilerseniz bol bol koyun ,ben  yanlarından aksın istemedim)
3 yumurta sarısı
2,5 çay bardağı toz şeker
150 gr.un
1,5 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine serpmek için pudra şekeri
Önce milföyleri biraz yumuşayana kadar bekletiyoruz(çok yumuşak değil),sonra iki milföy kareyi üst üste koyup (en altına biraz un serpiyoruz) merdaneyle hafifçe inceltip,iki eşit parçaya bölüp ,yağlı kağıdın üzerine diziyoruz.Bu işlemden sonra hepsinin üzerini çatalla deliyoruz ve üzerine yağlı kağıt kapatıp 180 derecelik önceden ısınmış fırına veriyoruz.Kızarınca çıkarıyoruz ve soğutmaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra ikiye bölüyoruz.Onları pişirirken kremayı da hazırlıyoruz.Kremayı yapmak için önce sütün yarısını ve şekeri ocağa kaynaması için koyuyoruz.Bu arada kenarda kalan sütü,yumurta sarılarını,nişastayı ve unu güzelce çırpıyoruz.Sütlü karışım kaynayınca karıştırarak diğer karışımı da ekliyor ve devamlı karıştırarak koyulaşmasını bekliyoruz.Pişince vanilya ve tere yağını ekleyip ,soğumaya bırakıyoruz.Her iki malzeme de soğuduktan sonra birleştirme kısmına geçiyoruz.
Önce milföy ile başlıyoruz ,ilk katına krema ve çilekle süslüyoruz,sonra yine milföy,krema ,çilek ve en son tek yaprak milföy ile bitiriyoruz.En üzerine pudra şekeri serpip çilek ve nane yaprağı ile süslüyoruz.Bu kadar kolay bir tarif canolar . Şimdi den afiyet olsun ,kilo yapmasın :)
Keyifli bir salı diliyorum !

7 yorum:

  1. Sen anlatınca sanki çok kolaymış gibi geliyor:) Yapmaya kalkınca kesin çuvallarım ama deneyeceğim en kısa zamanda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aydacım hiç zor değil ,gerçekten kolay oldu ama yine de 1-2 saat ayırman lazım,soğuma süresi var çünkü,şimdiden ellerine sağlık

      Sil
  2. Hmmm birinden kaçsamda birine yakalanacağım galiba, çok güzel görünüyor.... :)

    YanıtlaSil
  3. Benim de uzun süredir aklımda da bu ara çok sardım tatlı işine diye ağırdan alıyorum.Yoksa hiç affetmem.Ama kesin yapmam lazım bir de aklıma geldi bu tiramisu ya da magnolia için yaptığımız tarifle de olur mu acaba.

    YanıtlaSil
  4. Şuan olsa hupletırdım , ellerıne saglık nasıl harıka gorunuyor :)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık yahuu *-*


    bayıldım


    bircanın renklı dunyası

    YanıtlaSil
  6. şahane görünüyor ellerine sağlık :) denemeliyim

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!