22 Nisan 2015 Çarşamba

Çarşamba projesi-Örgü Bayraklar(Crochet Bunting)

Örmeyi çok özledim,maalesef kolumun ağrısı hala geçmedi ve muhtemelen bana yine fizik tedavisi yolları göründü.Dün sırf bu isteğimi tatmin etmek için,ağrıyı pas geçip ,bu buntingleri ördüm.Oh ,rahatladım doğrusu ama bugün yine kolum askıda :(
Yapılışı çok kolay "granny square" gibi fakat üç köşeli yapıyoruz.Ben 5 zincirle başladım.Sonra zinciri kapatıp içine 3 tane 3'lü trabzan ve aralarına 3 zincirden oluşan aralarla ilk sırayı yaptım.İkinci sırada her yuvaya trabzan yapıyoruz,köşelere 3 trabzan,3 zincir ve gene 3 trabzan yapıp devam ediyoruz.Ben toplam 4 sıra yaptım,siz büyüklüğü ne kadar olsun isterseniz o kadar sıra yapabilirsiniz.En son sırada da kenar yaptım,yani bir yuvaya 3 trabzan ,sonra sıradaki yuvaya sık iğne ve tekrar tarif ettiğim gibi.Bitince aralarına ip geçirdim ve bu şekilde tutturmuş oldum.
İp olarak "Alize -Diva" kullandım.Tığ numaram silinmiş ama sanırım 1,5 mm.veya 1,8 mm olabilir.Yani çok kalın bir tığ bu ince ipte güzel sonuç vermiyor.

Duvara da çok yakıştı...
Bugünkü proje böyle.İnsan hobileriyle mutlu oluyorsa,onlardan uzaklaştığında ,tıpkı benim gibi birazcık mutsuz günler geçiriyor olabilir.Sanırım örgü ile uğraşan herkesin ortak derdi :))
Sağlıcakla kalın !!!

4 yorum:

  1. Cıvıl Cıvıl çok güzel.evet örgü örmek isterken örememek insanı mutsuz ediyor gerçekten.Acil şifalar dilerim

    YanıtlaSil
  2. çok hoş bir blogunuz ve yayınlarınız var gerçekten çok beğendim,takiptesiniz :) ben de beklerim en kısa zamanda,emeğinize sağlık. catikatindannotlarr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. oyyy süper olmuş bende başladım farklı modelden bakalım nasıl olcek benimki de :)

    muckk

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!