11 Mart 2015 Çarşamba

Tereyağlı yumurta kapama

Yumurta sevmeyen var mı?!?Sanmıyorum,kahvaltının baş tacıdır kendisi.Dün Mutfak Sırlarında  bu iştah açıcı yumurtacıkları görünce bu sabah hemen yaptım .Pek lezziz oldu.Zaten işin içinde tereyağ var ise orada lezzet var.Yapımı da çok basit.Yumurtalar katı haşlanır(8-9 dakika),ortadan ikiye bölünür.Tavada bir kaşık tereyağ eritilir,sonra yumurtalar içi yere bakacak şekilde oturtulur.Bundan sonra baharatlar iş başında ,ben karabiber,kırmızı pul biber,taze biberiye ve tabii ki tuz kullandım.Yaklaşık 4-5 dakikada hazır oldu.Pişme esnasında kaşıkla yağları devamlı yumurtaların üzerine gezdirdim ve sonuç harika.Deneyin derim,
Çarşambanız güzel geçsin!!!
               

28 yorum:

  1. Yumurtanın her türlüsüne varım :)) Bunu da denemeli!

    YanıtlaSil
  2. kulaklari çinlasin annecim, kemige yag katsan o bile lezzetli olur derdi, senin de guzel geçsin gunun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklı vallahi nereye değse lezzet katıyor :)

      Sil
  3. offfff!!!!
    karnım acıktı görünce :)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Benim ki de bayılacaktır bunu kendime yaptım önden denemelik :))

      Sil
  5. Yumurtayı oldum olası sevmem ama evde çok seven iki kişi var, hergüne bir çeşit hazırlıyorum, bunuda yarın sabah hemen deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım dene o halde, tereğyağ çok lezzet katıyor eminim seveceklerdir...:)

      Sil
  6. Ohhhh missss....tereyağını yasaklayan tıp şimdide bol bol yiyin diyor...biz zaten hiç kesmemiştik...sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Ağzım sulandı resmen 😋

    YanıtlaSil
  8. Nasılda leziz görünüyor! :))

    YanıtlaSil
  9. Bizim de son zamanlarda favorimiz bu yumurta kapama :)
    Afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  10. Sunumunun sıradışılığı yanında lezzeti de bir ala görünüyor. Ellerine sağlık canım ;)

    YanıtlaSil
  11. bizmde uzun kahvaltılarda yaptığımız bir tarif nefis oluyor.ama maalesef taze biberiyemiz yok afiyet olsunhttp://yasmininrenklidunyasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun yerine kekik kullanabilirsiniz kokuları yakın,bu arada biberiye tüm bahçelerde bulunur ,bakının kesin bulursunuz :))

      Sil
    2. bizim buranın iklimi müsait değil burada bulunmaz

      Sil
  12. Çok lezzetli görünüyor.. Yumurtasız kahvaltı yapamayanlardanım.. Bu tarif tam bana göre :)

    YanıtlaSil
  13. Sunum harika,en kısa zamanda deneyeceğim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Ben haşlama yumurtayı pek yiyemiyenlerdenim malesef ama bu tarifi aylinleyemekvaktinde görür görmez denemiştim :) bayılmıştım hatta. Ellerinize sağlık semra hanımcım.

    YanıtlaSil
  15. Nefis oluyor , yumurtayı her türlü seven biri olarak denedim , sunumu da çok kolay . Paylaşımlarınız için teşekkürler !😊👍❤

    YanıtlaSil
  16. Ben de hiç denememiştim ama böyle görünce canım çekmedi desem yalan olur.Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!