10 Mart 2015 Salı

Magnolia tarifiyle tiramisu yapımı



Herkesin mutfakta favori tarifleri vardır.Bizim mutfağın favori tarifi bu.Onunla hem magnolia pudingi hem de tiramisu yapıyorum.Çok lezzetli oluyor.Dün erkekler yaparmısın diyince dayanamadım.Otordum yaptım hemencicik.Yapımı çok hızlı zaten,kavonozlarda sunmak hem çok pratik ,hem çok havalı oluyor.Hem sunum açısından hem de dolapta muhafaza etme açısından super.


Tarifi:
1 litre süt
2 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı nişasta(silme)
2 çorba kaşığı un(silme)
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Yeterince kedi dili bisküvisi
Bir bardak granül kahve
1 minik kutu krema(pişince ekliyoruz,elinizde yoksa bir paket toz Krem Şanti de olur)
Tüm malzemeleri (krema hariç) ocağa koyup devamlı karıştırarak pişiriyoruz.Biraz ılınınca kremayı ekleyip,mikserde güzelce krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.Sonra kavanozun dibine önce biraz krema döküp,üzerine kahveyle ıslattığımız bisküvilerden koyuyoruz,sonra yine krema,kedi dili,krema ve en son kakao ile süsleyip ,soğuması için dolaba atıyoruz.Bir gece beklerse çok daha kıvamlı ve lezzetli oluyor.

Bu arada İkea'dan aldığım bu çok kullanışlı bezlere birazcık değişiklik yaptım.Minik bir kalp işledim bir köşesine.Biliyorsunuz mutluluk küçük şeylerde gizli.


Keyifli bir salı diliyorum.Ağzınızın tadı hiç bozulmasın !!

5 yorum:

  1. Elinize sağlık güzel olmuş bez küçük bir dokunuşla . Arkadaşlar bende yarın, tiramisu fikri ; hele minik kavanozlardaki sunumu . Mutlu günler 😊 👍 ❤

    YanıtlaSil
  2. Sizinde agzinizin tadi hic bozulmasin efendim,tarif ise nefis!

    YanıtlaSil
  3. Nasıl güzel görünüyor o tatlılar, dayanamayıp yapıcam bende, kilolar aldı başını gidiyor ama tatlıyı görünce dayanamıyorum ne yapayım, sunumda çok güzel, o minik kalpte. Son satırında dediğin gibi sevgili smilena ağzının tadı hiç bozulmasın.. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. merhaba kavanozlarınıza bayıldım nereden aldığınız ögrenmem mümkünmüdür acaba?

    YanıtlaSil
  5. Kavanozları nereden aldınız?

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!