23 Aralık 2014 Salı

Çarşı pazar günü

Bugün günlerden çarşı pazar günüydü.Şehrin bir ucunda oturunca ancak ayda bir gidebiliyorum şehrin bu tarafına,o da genelde malzeme almaya.
Ulucamii'nin meydanına Bursa yazısı koymuşlar .Pek hoş olmuş.
Büyük şehir belediyesi iyi çalışıyor son yıllarda .Bursamız epey güzelleşti .Kent estetiği çalışmaları başlamış ,çok beğendim.Bence şehrin her yerini boyayabilirler :) 
Sümbüller çıkmış,hayret ettim ,erken sanki birazcık.
Kapalı çarşıya uğradıysam mola yerim belli benim Kozahan.

Önce simit ile çay.
Ardından da kahve.Bu kulpsuz fincanlar beni çocukluğuma götürüyor.Rahmetli dedeciğim içerdi bu fincanlarda,dibini de bana bırakırdı ,pek severdim .İçme derdi kara kız olursun .Sonra da ak kızım ,pak kızım diye severdi.Nur içinde yatsın ,nasıl özlüyorum :(
Bugün çarşı ziyareti sebebim aslında etamin ve nakış ipi almaktı.Epeydir yapmak istediğim birşeyler vardı.Madame Coco'dan istediğim gibi bir çerçeve bulunca düştüm yollara.
Malzemeler alındı,bakalım neler çıkacak ortaya. 
Bu arada Mango Outlet'e (Zafer Plaza'da)uğramanızı tavsiye ederim,çok uygun şeyler buldum .Mesela 39.90lira'ya şahane siyah bir kaban ve blue jean aldım şaka gibi .Ara sıra uğramak lazım.
Benim ihraç fazlası yünler satan amcadan da şahane ipler buldum.Shell stitch'li bişeye başladım ,arada örerim .
Bugünlük böyle.Sağlıcakla kalın!

6 yorum:

  1. Genellikle iş için sanayiye yolum düşse de senede 1-2 kez ailecek gezmeye geliyoruz ve Bursa'yı çok seviyorum. Duvardaki boyama çok güzel olmuş. Etamin çerçevesine de bayıldım, bakayım Madam Coco ya.

    YanıtlaSil
  2. seni tekrar bulduguma sevindim sevgili blogger, çok tazecik bloguma kavusmadan once sessiz sessiz takipcindim sonra bi ara kaybettim seni gozden ve simdi tekrar bulup hemen takibe aldim. En guzel universite zamanlarim bu guzel sehirde geçti, o yuzden her yaz tr'ye dondugumde mutlaka ziyaret ederim sevdigim guzel bursami ve icinde biraktigim sevdiklerimi.arada yayinlayin guzel bursamdan guzel kareler hasret gidereyim ben de buralardan. Sevgiyle,
    Sulti's
    http://asulti2000.blogspot.fr/

    YanıtlaSil
  3. Bursayı biliyorum tabi ama çarşılarını falan çok uzun zaman önce gezmiştim şimdi hiiii. hatırlamıyorum. Güzel yerler olduğunu biliyorum ama:) Böyle bir gün geçirmeyeli ne kadar çok zaman olmuş meğer düşündüm de 6 aydan biraz fazla:) Yazını okurken kendi gittiğim yüncüleri, kahve çay içmeye oturduğum kafeleri ve diğer sevdiğim yerleri düşündüm, özlemişim. Etamin güzel bir uğraş çok güzel şeyler yapıyor insanlar, ben ehh işte idare eder bişeyler yapıyorum arada, bazen sıkılıyorum minik minik olduğu için. Çerçeven çok güzelmiş bu şekilde değerlendirmek iyi fikir. Krem rengi o sevimli desenli battaniye bence çok tatlı olacak, şimdiden güle güle kullan. Herkesi bir yerlere yollayıp evde kendinle kalmanın da ayrıca başka bir güzelliği var elbette. En güzeli de hayatın akışını hissetmek ve gönlünce, keyifle yaşayabilmek.
    Mutlu günler diliyorum.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  4. ben de sehrin bir ucunda oturuyorum kimbilir belki de aynı yerdeyizdir :) biz de annemle çıkınca once bi kumaşçıları gezeriz sonra da o hanlardan birinde oturup cay içmeye bayılırım.o malzemelerden şahane şeyler çıkacağına eminim kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  5. Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
    http://www.remtamutfak.com

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!