15 Mart 2012 Perşembe

7/19 yaş aile eğitimi seminerine başladım :)))


Bugün kendim ve çocuklarım için çok güzel bişeye start verdim.8 hafta sürecek olan ve bittiğinde sertifika alacağım "7/19 yaş "aile eğitim seminerine başladım.Çok sevindirik oldum,çünkü daha ilk gün bir çok şey öğrendim.Doğru bildiğim yalnışlar ne çokmuş.Öğrenmenin yaşı yok.Çocuklar büyürken sorunları da büyüyor.Bazen çaresiz kaldığım anlar da oluyor.Umarım bu eğitim bir çok soruma cevap verecek.Çocuk büyütmek gerçekten çok zor bir iş.Sadece sevgi yetmiyor ,eğitim şart :)))
Mesela   Berkenin  ısrarla neden benimle evlenmek istediğini öğrendim.Erkek çocukları genelde, erkek modeli   olarak babalarını seçerlermiş(kızlar da annelerini).Bizim minik adam da  babasını örnek aldığı için beni  eş olarak seçiyormuş. Genelde tüm erkek çocukları belli bir yaşa kadar bunu yapıyor aslında.Bakalım daha neler öğreneceğiz.Zaman zaman faydalı bulduğum şeyleri sizinle de paylaşıcam.2 mayısa kadar her çarşamba 4 saat sürecek bu eğitim.Çok heyecanlıyım.Yeni birşeyler öğrenmek çok güzel.

Bir soru :Bazı arkadaşların yorum bölümlerinde yorumdan sonra yanıtla diye bişey var,onu siz mi ayarladınız yoksa kullandığınız şablonda mı mevcut.Böyle çok rahat oluyor yoruma cevap yazmak.Hadi bakem bilen yazıvesin bee yaaa:))))Seksenler dizisi Trakyalı Sami abi ağzıyla konuşuyoruz bu ara,çok eğleniyoruz,hayata biraz da neşe katmak lazım di mi ??? Pöööf.Dizi de ayrı post konusu yani.....

51 yorum:

  1. gerçekten super bir hareket yapmıssınız tebrik ederim, ben de daha coluk cocuk ortada bişi yok ama kesinlikle aynı şeyi yaparım diye dusunuyorum, cocuk psikolojisi o kadar onemli ki, cocugun butun karakteri 5 yaşına kadar olusuyormus, bu doneme kadar nasıl davradıgımız onlara o kadar onemlı ki...
    Şehrin Dansı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. çok mutluyum ve onlara daha faydalı bir anne olabilmek adına herşeye varım.

      Sil
  2. Smilena, semineri hiç duymadım. Ne kadar ilgisizim:)Nerde bu seminer?

    Yorumlar bölümündeki yanıtla kısmını nasıl yaptım diye düşündüm bir an.
    Sanırım şöyleydi, ayarlar bölümüne girip oradan yorumları seçiyorsun.
    Yorum formunun yerleştirilmesi bölümünde aşağıda gömülü kayıt seçiyorsun. Blogla ilgili bir problemle karşılaşırsan kesinlikle
    blog hocamı öneririm. Serdar hocam çok ilgili, mesajlara hızla cevap veren blogger yardımcısı:)
    http://bloghocam.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi bizim okul düzenliyor bu semineri.Ataevler anaokulu.
      deniycam şimdi bunu.takılırsam blog hocana danışırım.teşekkürler...seminer faydalı gibi görünüyor.malum yakında ergenliğe başlıycaz biraz destek lazım :)))

      Sil
    2. Oh ne güzel, olmuş işte:))

      Sil
    3. Semi sayende teşekkürler...

      Sil
  3. İlköğretim okullarında böyle etknlikler olması çok güzel.Geçen sene gidememiştim.
    Sen burdan bizi bilgilendir:))
    Herşey çocuklarımız için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seve seve bilgilendiririm canım.bakalım nasıl geçecek.

      Sil
  4. sen öğren, iyi öğren bize de ver tüyoları :)
    yorum cevapları için yorum ayarlarında gömülüyü seçmek zorundasın cevaplayı yazmak için :( gömülü işaretlediğinde altta çıkıyor onu işaretliyorsun diye biliyorum canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptım bile.of be ne güzelmiş böyle yorumu cevaplamak.teşekkürler kızlar.tüyoları veririm canım...

      Sil
  5. Çok güzel bir şey yapmışsın canım..yeni şeyler öğrenmek her zaman hayata anlam katar..Hem de çocuklarımız için faydalıysa ballı kaymak...Paylaşımlarınızı bekliyoruz..Ufaklıkları ve seni öpüyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Neyrancım herşey onlar için işte.bakalım neler olacak.bende merak ediyorum.konular çok geniş.Paylaşırım faydalı gördüklerimi...

    YanıtlaSil
  7. Ne iyi yapmışsın. Kardeşim de katılmıştı bu kurslara ve çok yararını gördüğünü söylemişti. Paylaşımlarını senin tatlı anlatımınla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edacım inşallah bende faydasını görürüm...

      Sil
  8. Ne güzel yapmışsın çok seviyorum böyle faydalı şeyleri gerçekten de çocuk yetiştirmek bir sanatmış:) öğrendim.
    faydalı bilgileri paylaşmayı ihmal etme.
    bu arada yorum panelini yapmışsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten sanat canım.hem zor hem de çok keyifli bir iş çocuk büyütmek.Yaptım yorum panelini ,çok iyi oldu...

      Sil
  9. Harika bir aktivite olmuş. Kulaktan dolma bilgilerle annesinden gördükleriyle çocuk eğitenlerin çağı sona eriyor sonunda. Bende bir sene boyunca çocuk gelişimi dersi almıştım hiç alakam olmamasına karşın. Ama şu anda çok memnunum çünkü çocukları daha iyi anlayabiliyorum ya da yapacaklarını kestirebiliyorum. Neler öğrendiğini paylaşman dileğimle sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet artık eğitim şart.paylaşıcam inşallah !!!

      Sil
  10. çok güzel yapmışsın tebrik ederim. yaşadığımız sürece yeni şeyler öğrenmeğe devam

    YanıtlaSil
  11. Canım, hayırlı olsun.''Eğitim herşeydir!''çok çok iyi yapmışsın.Öğrendiğin bilgileri paylaşırsan çok mutlu olurum:)
    Sorunu yanıtlayamıyacağım.Çünkü;bilgim yok canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hallettim Fatoşçuğum sorunu...paylaşıcam...

      Sil
  12. Ne güzel yapmışsın eğitime katılarak, öğrenmenin yaşı yok. Bu arada iş arkadaşımın oğlu da aynı anaokulunda, sen yakınsın yani bizim iş yerine, görüşürüz inşallah bir ara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa ne güzel istermisin oğlumla aynı sınıfta olsunlar.çokm isterim görüşmeyi .harika olur !!!

      Sil
  13. hayırlı olsun:)çocuklarla ilgili uzman yardımlar çok faydalı oluyor. Sadece kendimin bu sorunları yaşamadığımı mesela o olayın bir yaş geçişi olduğunu öğrenmek bile çok rahatlatıcı.. cümle bi garip mi oldu?:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok olmadı anladım ben ne demek istediğini.dün bende çok rahatladım bazı sorunlar doğalmış...

      Sil
  14. Çok güzel yapmışsın, eminim çok faydasını göreceksin, bilmediğimiz o kadar çok şey varki, yorum kısmını düzenlemişsin böyle çok rahat oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizçcim rahat oldu böyle yorum yazmak .geç te olsa oldu yani...

      Sil
  15. 80 ler çok güzel bir dizi bence de . Benim gibi dizi izlemeye küsmüş biri için bulunmaz cinsten. Çok sıkılıyorum çünkü ağlak dizilerden..
    Seminer ne güzel bir artı olmuştur hayatında. Dediğin gibi bazen çaresiz kalıyoruz çocukların karşısında misal ben son olarak oğlumla konuşmayarak onu cezalandırma yolunu seçtim ne kadar doğru bilmiyorum ama içim gidiyor. Öğrendiklerini yine yaz olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cezanın da şekilleri varmış.Konuyu işlediğimizde yazarım muhakkak.Biz de çok sıkıldık ağlak dizilerden.Bu dizi hem gençliğimizi hatırlatıyor hem de çok güldürüyor...

      Sil
  16. Smilenacım, ne güzel etkinlikmiş öyle, sen de katılarak ayrı bir güzellik yapmışsın, hem (bu konuda da) öğrendiklerini paylaşarak daha da faydalı blogger oluyorsun:)
    E madem çarşambaları derslerin var artık, çıkışta yorgunluk kahvesine gel bize, yakınmışız nasılsa okula:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa öyle mi.Nerdesiniz acaba.Hemencicik gelirim .size bir de kurabiye yaparım.Şahane olur.Hemen misafiriniz oluverdim yani....

      Sil
  17. Süper!Her annenin katılması gerek bence de..
    Keşke benim yaşadığım şehir de de böyle aktivitler olsa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim okul organize etti bunu taleop üzerine.inşallah siz de böyle bir fırsat bulursunuz...

      Sil
    2. Merhaba , öncelikle böyle bir eğitime katıldığınız ve hem çocuklarınız hem de kendiniz için güzel başlangıçlar yaptığınız için tebrik ediyorum. Ben Fulya Alpan, 7-19 Yaş Aile Eğitimi Antalya ili il koordinatörüyüm. Hangi ilde yaşadığınızı söylerseniz eğer çalışma sizin ilinizde de yürütülüyorsa gerekli yönlendirmeyi yapabilirim. Şu an bu program 63 ilimizde yürütülüyor:) http://oncecocuklar.meb.gov.tr adresinden de başvuruda bulunabiliyorsunuz, gerekli bilgileri alabiliyorsunuz.

      İyi günler diliyorum

      Sil
  18. Bir de öğrendiklerinizi paylaşırsanız çok seviniriz:)

    YanıtlaSil
  19. Herkes için çok yararlı bir adım olmuş, tebrik ederim seni. Ben bu gömülü yanıt olayını sevmiyorum ama daha pratik olduğu kesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkese tek tek cevap vermek olayı cazip geldi.çünkü insanlar zaman zaman geri dönüyor ve tekrar yanıt verebiliyor.böyle daha kolay olacak diye düşünmekteyim :)))

      Sil
  20. selam canım, ne güzel bir eğitimmiş bu, ataevler anaokulu mu? aa sen o zaman bursadasın, ben de ihsaniyedeyim. hatta anaokulunda eşimin kuzeni öğretmen?? 7 yaş altı çocuk eeğitimleri de var mı acaba?

    YanıtlaSil
  21. zaten 5 yaşı da kattı eğitimi öğretmenimiz.Dün 4-5 yaşı işledik.hangi öğretmen acaba.Çoğunu tanıyorum...Bursalı biriyle tanışmak ne güzel...

    YanıtlaSil
  22. AÇEV'in böyle bir semineri oluyordu sanırım dönem dönem araştırmak lazım, sana iyi dersler, paylaşımlarını bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  23. teşekkür ederim Fadiş.Güzel ve faydalı bir iş olacak,şimdiden belli...

    YanıtlaSil
  24. hepsi de şahane olmuş canım bayıldım herbirine ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  25. canim ilk önce seni tebrik ederim böyle sorumlu bir anne olup böyle seminarlara katilman beni bir egitimci olarak cok sevindirdi:) herzaman üstüne basa basa söylerim velilerimize: Doyurmakla uyutmakla anne olunmuyor malesef.Cocuk büyütmek zor ama ne kadar iyi ve saglam önlemler alinirsa, okadarda iyi evlat yetistirmis oluruz. Egitim sart :DD

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  26. çok güzel bir program bu faydalıda olucaktır aslında nekadar iyi bir anne babayız bile desek bazen bizlerde yetemiyoruz yada ne yapıcağımızı şaşırıyoruz çocuklarımıza karşı tavılarmızıda,eminim çok faydası vardır senin adına çok mutlu oldum cnm:)
    ayrıca o pöööf bu aralar banda bulaşmış vaziyette :)))

    YanıtlaSil
  27. Benim oğluşun okulundada verilicek bu kurs,bende katılmak istiyorum....benimkide babasıyla tartışır hep ..o benim karım diye:)ah bu bücürler:)))kolayy gelsinnn.

    YanıtlaSil
  28. smilena böyle bir eğitime katıldığın için çok teşekkür ederim, bir çok anneye örnek olacaksın. çok zevkli, çok eğlenceli bir eğitim 7-19 yaş. İzlenimlerini de bizlerle paylaş ne olursun,e kolay gelsin diyelim be yaaa: )))

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!