1 Mart 2020 Pazar

Hoş geldin mart ♥️♥️ Честита Баба Марта

Sonunda baharın ayı geldi . Keşke hoş gelseydi  , keşke böyle acılar yaşanmasaydı . Bugün 1 mart . Artık göçmen olan olmayan herkes bu eski Bulgar geleneğini benimsedi ve herkes takvim 1 mart'ı gösterdiğinde, bileğine kırmızı beyaz iplerden takıyor . Umut güzel bir şey  . Bir şeyler dilemek , onları beklemek ,umutlu şey .
Bu ipler ne işe yarıyor derseniz , kısa hikayesi burada ...
Bugün Avrupa leylek köyünü ziyaret ettik  (Eskikarağaç köyü) . Bu köy leylekleriyle ünlü . Burada insanlar leylekleri sahiplenmiş durumda . Hepsinin isimleri var . Evladı gibi bekliyorlar yollarını . Hatta belgesel çekildi . Bir leylekçik var, orada yaşayan bir balıkçıyla  birlikte balık avlıyorlar , öylece kayığa konup birlikte gölde geziyorlar . Düşünseniz ya bir leyleğiniz var  . Bu arada henüz gelmediler , gelince yine gideceğiz . Onları izlemek çok keyifli . Burası ayrıca Bursaya çok yakın konumda ,İzmir yolu üzerinden gidiyorsunuz . Solda kalıyor .Gölyazıdan sonra , İzmir yolu üzerinden Tiriliye yoluna bağlanan kavşaktan giriyorsunuz .
iki yanı Ulubat gölü ile çevrili . Sazlıklar çok güzel görünüyor .
Bahar ufakçıktan geliyor .Canlanmış her yer .


Köyün ortasında tarihi bir binaya da rastlayabilirsiniz . Tabii epey bakımsız . Bir tabela bile yok ...

Marteniçkasız bir mart ,mart değildir ...



Bazı ağaçlar çiçek açmış ...



Bugün sabah kahvaltısını orada ettik . Semaverimizde çay demledik . Hava da gerçekten çok güzeldi . Sonra gölün kenarını turladık . Çok güzel yürüyüş yolu var ve hala tenha , yani çok fazla istila edilmedi insanoğlu tarafından...
Kayıkla tur da yapabilirsiniz .

Ey bahar ,çok güzelsin ...

Umarım güzel günler göreceğiz , güneşli günler , barış dolu günler !!!

1 yorum:

  1. Akşam eve gidince ilk iş Marteniçkamı yapacağım. Birazcık da olsa umuda ne çok ihtiyacımız var. Mart hepimize huzur getirsin, kara günler kışda kalsın. Leylek kardeşlere selam olsun :)

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!