25 Şubat 2020 Salı

Selanik

Selanik uzun zamandır gezi rotamızın içindeydi .Geçen sömestır tatilinde cümcür cemaat arabaya binip yol aldık .Çok kısa bir yolculuk değildi. Yol boyunca şiddetli bir yağmur yağdı .Fakat Selaniğe vardığımızda Atamın gözleri gibi mavi bir denizle karşılaştık..
Sahil şehri olduğu için , manzara çok güzeldi .İzmir kordonuna benzer uzunca bir kordonu var .Yürüyüş yapmak için çok keyifli bir yer .Her tarafta kafeler ve restoranlar var . Yemekleri tabii ki akdeniz mutfağı olduğun için çok güzeldi. Özellikle mezeleri ve deniz ürünleri ..




Nam nam ...


Aristoteles  Meydanı


Uzosuz bir Yunanistan düşünemeyiz di mi ...



Atamın evini ziyaret etmeden olmazdı tabii ki , zaten geliş amacımız buydu . Duygulu anlar yaşadık .Girer girmez bizi o deniz mavisi gözleriylere karşıladı..



Bir ağaç düşünün ,gölgesinde de Atamın çocukken oynadığı günleri hayal edin ..ve o nar ağacı  hala meyyve veriyor ...

Buranın simidi...


Her yerde güzel kafeler ve mandalina ağaçları var ...hatta kokusu bile var..






Canım mandalin ağaçları...

Selanik kalesi...


İşte böyle . Kesinlikle ziyaret edilesi bir yer .Yol üstünde bir de Kavala var . Daha sonra onunla da ilgili fotiler gelir . Gezi notlarım profesiyonel gezginler gibi değil . İzlenimlerimi aktarıyorum sadece , zaten şehirle ilgili tüm bilgileri internetten bulabilirsiniz . Bunlar benim kadrajıma takılanlar . Tabii çok resim var ama kaç tanesini paylaşabilirim ki...
Sevgiyle kalın !!!

2 yorum:

  1. genelde balkanlar özelde selanik ve belgrad merak ettiğim iki şehir. fotoğraflar için teşekkürler. canlansın bloglar.

    YanıtlaSil
  2. Selanik`e biz de arabayla gitmiştik ama İskeçe`de 1 gece mola verip devam etmiştik. Güzel şehir, seviyorum ben komşuyu:)

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!