28 Nisan 2018 Cumartesi

Rüya kapanı (Dream Catcher) yapımı

 Selam .  Arka arkaya post yayınlamama şaştınız değil mi ?!? Ben de :)) Neyse gelelim konumuza . İşte karşınızda , bizim kültürümüze ait olmayan , ama bu aralar evlerimizde çokça bulunan "Rüya kapanı". Tabii ki o amaçla kullanmıyorum ben şahsen , tamamen görsel amaçlı duruyor duvarımda .
 Pekiş dream catcher nedir ? Belki hala bilmeyen varsa , ben şuraya yazayın diyorum . Kızılderili kardeşlerimizin inançına göre ,  bu kapanlar , özellikle küçük çocukları kötü rüyalardan korurmuş . Ne güzel bir inanç . Ben inanç ve görüşlere sonsuz saygılıyımdır . Belki bizi de kötü rüyalardan korur :)
MALZEMELER:
 Tığ :2 mm.
Boy boy tahta kasnak
Dantel ipi
Çeşitli kurdele
Kuş tüyleri ve tahta boncuk
Tutturmak için uzanca bir dal(Bunu Triliye sahilinde bulmuştum)
 ve olmazsa olmazımız bolca sevgi ve sabır
Dantel örnekleri için Pinterest'e bakabilirsiniz , bolca pattern var . Bu arada daha da çok kasnak ekleyebilirsiniz . Benim elimde bu sayıda vardı . Hatta tüyleri biraz eksik , yeni topladıklarımı da en yakın zamanda ekleyeceğim .



Benden bu günlük bu kadar . Sevgiyle kalın !

3 yorum:

  1. Rüya kapanı .Güzel bir isim ,değişik bir inanç,bizde ele emeği duvar süslerine dönüşmüş.Çok hoş.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık .İlk baktığımda ben de evdeki dantelleri böyle mi değerlendirsem diye düşündüm. Kurdeleleri de tül olarak gördüm. .Uçuşan tüller.Rüyalar gerçek olsa adını da sevdim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Annemin evdeki dantellerini kullanabilirim. Tabi kızmazsa:)))

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!