22 Temmuz 2016 Cuma

Örgü yastık yapımı

Belli olmayan tarihte örmeye başladığım , sonra da bir yerlerde unuttuğum projelerden biri de bitti geçenlerde . Şükürler olsun . Yarımlarım bir gün ayaklansa bilmem ne olur halim . Neyse bitti ya , darısı sepette bekleyenlerin başına .
yastık2DSC_0011
Bu örneği çok seviyorum  , yastıkta çok başarılı durdu . Keşke bir battaniye de yapabilsem ama nerde o kadar sabır . Belki ilerde emekli olunca  :)Yastığı tam bir yastık kılıfı şeklinde yaptım . Önce minik parçaları örüp birleştirdim  , yapımı BURDA . Daha sonra iki sıra çerçeve yaptım . Çerçeveden sonra üst taraftan devam etti . Yeterince ördükten sonra karşı taraftan da bir kaç sıra ördüm . Sonra kenarları tığla geçtim . Belli aralıklarla düğme diktim . İlik yapmadım trabzanların arasından geçirdim, yeterli oldu . Arkayı pek uyduruk yapmışım .İlk başta fazla trabzan başlamışım . Sonra azalttıkça böyle aralıklı oldu :( Nasıl olsa görünmüyor bir siz gördünüz .
DSC_0005

yastık4

yastık3
yastık1
collage
İp olarak " Ören Bayan - Dora " kullandım , tığ No 2,5 mm . İşte böyle sevgili dostlar . Yapınca güzel oluyor da ,benim gibi maymun iştahlı olunca çabuk çıkmıyor ortaya bir şeyler . Bir sonra ki postta gördüğünüz sarı pufun yapımından bahsedeceğim . İnanılmaz kolay yapılıyor .

Sevgi ile kalın . Mutlu bir cuma diliyorum !!!

2 yorum:

  1. Valla o aralıkları yazıyı okudukça fark ettim. Görsele ilk baktığımda aralık yoktu, sonra okudukça hokus pokus aralıklar geldi :D

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!