15 Ocak 2015 Perşembe

Kupaları giydirelim mi ??? - Diy mug cozy

 Hediye hazırlamak benim için en keyifli şey.Dün bunu bir arkadaşım için yaptım,yapmışken fotoğraflarını çekip sizinle de paylaşmak istedim. İçeceğiniz sıcacık kalır,isterseniz kalemlik gibi de kullanabilirsiniz veya ıvır zıvır toplayıcısı olarak masanızı süsleye bilir.Her bir şekilde mutluluk vereceği garanti..Yapımı çok kolay biraz ip ve şiş yeterli.Şiş olarak 4 numara kullandım,ip çok önceden markasını bilmiyorum.
 Gelelim yapımına.Ben 17 ilmekle başladım,tabii siz yapacagınız kupaya da ölçebilirsiniz .Bu mug cozy'i yaparken kesme şeker modelini uyguladım(öyle biliyorum)yani 3 düz,3 ters,arka tarafta da nasıl görünüyorsa öyle.4 sırada bir değiştirerek,kupayı saracak uzunluğa gelene kadar ördüm.Son iki sırada tam ortada ilik yeri yaptım.(3 ilmek kestim)
 Ve işte bitti.İliğin karşısına düğme diktim.Bitince muline iplerle fransız işi çiçekler yaptım.Onun yapımı da çok kolay ipi 10-15 defa iğneye sarıp çıkarıyoruz,sonra da batıp şekli oluşturuyoruz.

 Made with love

 Dilerim gittiği yere mutluluk getirir.
 Yanına da minik kalpler yaptım ,yapımını daha önce paylaşmıştım BURDA
Sepetim de bitti,hatta ikincisine başladım,bence çok güzel oldu :)Beyaz ipi gelince de yatak odasında makyaj malzemelerimi koymak için bir seri yapıcam.Yaşasın yeni uğraşlar,gelsin yeni projeler !!!
Kupa için esin kaynağım EPİPA, Thank you!

14 yorum:

  1. ellerinize sağlık hepsi harika ...bu postla alakası yok ama bende sizin şu zig zag renkli battaniyeden başladım hatta yarıladım bile.Pek büyük olmadı sizin fotoya bakarak yaptım saydım sanırım diz battaniyesi gibi olacak sizinki ne kadar boyutları...birde ipim yani dora tüylenecek gibi eğer tüylenirse çok üzülürüm...siz nasıl kullanıyorsunuz yani yıkaması falan nasıl ....yanıtlarsanız çok mutlu olurum ...DENİZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim ki hiç tüylenmedi doğrusu ,servisler yapmıştım dora ile yıkadım hiç bişey olmadı.valla boyutunu bilmiyorum ki şu anda elimin altında cetvel de yok:(

      Sil
    2. yani diz battaniyesi gibi herhalde değilmi ama renk skalanız harika sıralama aynen sizinki gibi olacak çok teşekkür ederim makinede yıkadınız ve sonrasında ütüledinizmi acaba çok soru sordum ama ..........

      Sil
    3. Ütülemedim,ben koltuğun genişşliğinde yaptım 3'lü koltuğumun boyunda oldu

      Sil
  2. BA-YIL-DIM :) elinize sağlık harikalar

    YanıtlaSil
  3. hele o ipe dolama işi çiçekler neffisssssss ....şimdi onuda yapılışını verirsin sen bizde yaparız beninkide iyi gidiyor battaniyem yani sana ne kadar teşekkür etsem az....bu arada sonraki projemde belli oldu sevgiler kocaman .meltem

    YanıtlaSil
  4. Çokk güzel,bayılıyorım işlerinize.Elinize sağlık..Aysel G.

    YanıtlaSil
  5. Kupa kazağının üzerindeki o çiçeklere bayıldımm ne kadar güzel olmuş, zeminin sarısıyla harika görünüyor, çok beğendim, sepetlerde şahane valla ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. enemmmm... Ne kadar renkli ve çıtı pıtı olmuş öyle... Ellerine yüreğine sağlık canım çok beğendim ;) İlgiyle takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  7. Enfes olmuş elinize sağlık.. Ayrıca blogunuzu takip etmek büyük keyif.. lütfen daha fazla yazın..

    YanıtlaSil
  8. İşleme çiçekler çok şirin,sepette öyle çok hoş şeyler yapıyorsunuz zevkle izliyorum bloğunuzu

    YanıtlaSil
  9. Bayıldım, vallahi çok bayıldım. Hem modeli hem de üzerindeki şirin çiçekleri bir harika. Ellerine sağlık. Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. 3düz 3 ters yapıyoruz ancak 17ilmekle başlayınca 1ilmek artıyor ?

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!