17 Şubat 2014 Pazartesi

Keyifli haftalar!!!

Haftaya biraz buruk başladık biz.Dün İnstagram'da paylaşmıştım,başımıza gelen minik kazayı.Bero abiyle evde futbol oynarken kapının pervazına çarptı,çarpma etkisiyle kaşı patladı,kırılan gözlükte kaşına hasar verdi maalesef.Kan revan içinde görünce bayılacaktım.Tıp fakültesinde cerrahi müdahale edildi,dikme yerine yarayı yapıştırdılar.Çok şükür  filimde bişey çıkmadı.Doktor iz kalabilir dedi,ne yapalım allah beterinden korudu ya,varsın iz kalsın,hangimizde yok ki.O bügün kendini oldukça havalı buldu :))Biraz hala şişlik var tabii morarmada.Dilerim en kısa zamanda yaramız iyileşir,inşallah bugün okulda kendine dikkat eder,bu kısımdan hiç emin değilim.
Gelelim popcorn stitch yapımına.Bir kaçtır bloglarda görüyorum ,dün nasıl yapıldığını araştırdım,inanılmaz kolaymış.Popcorn stitch video yazarsanız nette bulabilirsiniz,anca bakarak anlaşılır,anlatmaya kalsam beceremiycam.Harika video anlatımı burda.
İlk denemede bir tutaç çıktı ortaya ,kalın olsun diye arkaya da normal bir yuvarlak örüyorum,nette bir çok fikir var,birkaç bişey hoşuma gitti,ilk fırsatta yapıcam.

Pazarları evde illaki tatlı bişeyler pişecek.

Tercihimi "Issız adam" havuçlu kekimden yana kullandım.
Tarifi şöyle:
3 yumurta,2 su bardağı şeker,1su bardağı çiçek yağ,1 kabartma tozu,2,5 su bardağı un,3 havuç rendesi(orta boy),1 p.vanilya,1 kase ceviz,1 tatlı kaşığı tarçın.
Hepsini sırasıyla karıştırıp ,180 dereceli fırında,üstü kızarana kadar pişiriyoruz .Üzerine sıvı krema çırptım,az kalorili geldi gözüme :))
Afiyet oksun !!!
Bizden havadisler böyle,keyifli ,musmutlu bir hafta dilerim !!!

17 yorum:

  1. Öncelikle çok çok geçmiş olsun,allah beterinden korusun,umarım dikkat ediyordur bugün :)
    Tatlı görünce canım fena halde istedi sanıyorum,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun canım Allah beterinden saklasın....

    YanıtlaSil
  3. Similena çok geçmiş olsun ,oğlumunda gözlüğü var bende bu tür kazalardan korkmuyor değilim ama çocuk işte bir yere kadar laf dinliyor, kazasız belasız günler diliyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende gözlükten çok korkuyorum ama oluyor işte ne kadar sakınsakta:((

      Sil
  4. çok geçmiş olsun, inşallah çok izi de kalmaz. İlk fotoğrafa bayıldım rengarenk

    YanıtlaSil
  5. çok geçmiş olsun..bende bu örneği merak ediyodum..ayyy çok sevindim gördüğüme..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende dün Pinterestte anlatımını görmüştüş pek anlamayınca araştırdım ve bu videoyu buldum

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun canım, Allah beterinden saklasın. Benzer bir olayı bizde geçen yaz yaşadık. Aynen dediğin gibi bant yapıştırdılar ve iz giderici bir krem önerdiler bant çıkınca onu aldık kullandık. Pek belli olmuyor şu an yıllar geçtikçe iz kalmayacak gibi...

    YanıtlaSil
  7. benımde en sevdıgım seydır kek yaptık *-*

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun.. Allah daha büyük kazalardan korusun...
    Tutaç çok şirin olmuş bir ara bende denemiştim, rengarenk puantiyeli gibi çok tatlı çok.. Yeni haftanız güzel olsun.

    YanıtlaSil
  9. çok çok geçmiş olsun canım allah beterinden sakındırsın geçen sene bizimkide çenesini patlattığında ne olduğumu şaşırmıştım çok zor ama düşe kalka büyüyecekler..bu arada ellerine sağlık yine döktürmüşün

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun inşaAllah en kısa sürede sağlığına kavuşur..rengarenk popcorn tutacak çok hoş olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Çok, çok geçmiş olsun Smilenam, Allaha şükür bir şey olmamış, azcık iz kalsın oda önemli değil.
    Bu modeli biliyor ama adını bilmiyordum hemen video ya bir bakayım. Tutaç çok güzel olmuş ve keke bayıldım, bu saatte insanın canı tatlı bir şeyler istiyor :) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!