27 Aralık 2013 Cuma

Baykuşlu eldiven yapımı

Söz verdiğim gibi baykuşlu eldiveni bitirir bitirmez paylaşıyorum.
Fena olmadı gibi,modelini nette buldum ,anlatımı yoktu sadece görsel vardı.Kendi bildiklerimle görselden bakarak bişeyler çıktı ortaya.
Gelelim yapımına ....
Önce 40 ilmek atıp,20 sıra 2 düz 2 ters lastik örüyoruz.Lastikten sonra 6 sıra düz örüyoruz ve 7.sırada(ön kısmında) baykuşu örmeye başlıyoruz.Sol eldiven için önce 5 sıra düz ,2 sıra ters,10 sıra harişo ve yine 2 sıra ters yapıyoruz,geri kalan 21 sırayı da düz örüyoruz.Arka taraf nasıl görünüyorsa o şekilde örüyoruz.Bu işlemi 2 defa tekrar ediyoruz.3.sırada(baykuş sırası) haraşonun yerine 10 ilmeği düz örüyoruz,geri kalanları yine tarif ettiğim gibi devam ediyoruz.Ön sıraya geldiğimizde bu sefer,ayakları yapmak için ilmeklerin yerini değiştiriyoruz.Önce 5 ilmeği şişten çıkarıyoruz,ön 2 ilmeyi şişin arkasına takıyoruz ,arkadaki 3'ü de öne takıp düz örüyoruz,geri kalan 5 ilmeğin yerini de ayni şekilde değiştiriyoruz .Sonra hiç bir şey yapmadan 7 sıra düz örgü örüyoruz.Geldik göz kısmına ,burda da ayaklarda yaptığımız ayni işlemi yapıyoruz .İlmekleri değiştirdikten sonra 4 sıra düz örgü örüyoruz .Bunu da yaptıktan sonra baykuşun kaş kısmına geliyoruz ve yine ilmekleri önceki gibi değiştiriyor ,burada yalnız biraz fark var ilk 3 ilmeği düz örüyoruz ortadaki 4 ilmeği de haraşo örüyoruz.Bir sonraki sırada da  3 ilmeyi düz ortadaki 4 ilmeyi haraşo sonra ki 3 ilmeyi yine düz örüyoruz,fotoğrafta da belli oluyor o kısım,ordan bakarak ta çözebilirsiniz.Bir sonraki sırada tüm ilmekleri (10 ilmekli kısımdan bahsediyorum)haraşo örüyoruz,bunu da iki defa tekrar ediyoruz.En son arkadan bitiriyoruz.Sonra elimizde ölçüp ,dikiyoruz.Sağ eldiveni de ayni şekilde yapıyoruz,yalnız önce 21 sıra düz örüp 19 sırayıda yükarı da tarif ettiğim gibi devam ediyoruz.Umarım anlatabilmişimdir.Unutmadan göz kısmına düğme dikiyoruz,dilerseniz keçeden de göz yapabilirsiniz. 

Takıldığınız bir yer olursa bana yazın yardımcı olmaya çalışırım :))
Mutlu haftasonu !!!

16 yorum:

  1. Harika olmuş ellerine ağzına sağlık

    YanıtlaSil
  2. Harika olmus :)) nefis ellerinize saglik
    Tarif icin tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  3. çok seviyorum bu örneği ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Bu modeli uzun zaman önce bir yabancı sitede görmüştüm. O zamanlar saç örgüsü öğrenmek için başlamıştım örmeye. Atkı yapmaktı niyetim ama baktım ki örgü modeli zor devam ettiremedim. Zaten annemin Türkiye'de anlattığı modeli buraya gelince unuttum devamını getiremedim. Bu modeli görünce de ördüğüm kısmının üzerine düğme dikmiştim. Fular tarzı minik bir şey oldu, arada takıyorum. Baykuş severler için bence harika.. Ellerine sağlık çok güzel olmuş:) Eldiven olduğu için ayrıca beğendim:) Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bir arkadaşım bu modeli görmüş bana ör diye yedi bitirdi beni:)) açıklamayı buldum örerim de kurtulayım dimi:)) ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. eline saglik . hos görünüyor.
    sitemede beklerim.petrolmavilim.blogspot.de

    YanıtlaSil
  7. çok şeker ya maşallah sana...
    birde bunu gördüm sen aklıma geldin

    http://www.evmanya.com/urun/223488-cemile-baykuslu-4-lu-banyo-seti

    YanıtlaSil
  8. birde markafoni de Gift Concept markasında baykuş var çok şeker bir biblo

    YanıtlaSil
  9. Bu eldivenlere bayıldım, bloğunuza da. Takipteyim, bana da beklerim. http://hobylst.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. Özellikle açıklama eklediğiniz için teşekkürler...Emeğinize sağlık....

    YanıtlaSil
  11. Açıklama kısmını pek anlayamıyorum: Lastik ve 6 sıra düzden sonra 7.nci sırada Sol eldiven için önce 5 sıra düz ,2 sıra ters,10 sıra haroşo ve yine 2 sıra ters yapiyoruz,geri kalan 21 sırayı da düz örüyoruz.şeklinde devam etmişsiniz. burada sıra derken ilmek mi demek istediniz acaba?

    Eren

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ederim.Çok güzel anlatmışsınız.

    YanıtlaSil
  13. eldivenler çok güzel internette baykuşlu şapka resimleri gördüm ancak açıklama bulamadım bu konuda yardımcı olbilir misiniz acaba? https://orgubahcem.com/baykus-desenli-cocuk-orgu-modelleri/baykus-desenli-cocuk-orgu-modelleri-10/

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!