7 Kasım 2013 Perşembe

Sehpa boyamaca

Öncelikle bu sehpa boyama postumu  bekleyen arkadaşlardan özür diliyorum,farkındayım çok uzattım .Bugün çok yoğun olmama rağmen oturdum ve yazıyorum işte.Buyurun hanımlar!!!
Daha önce ki yazılarda evi beyaza dönüşturmeye başkadığımı yazmıştım.Kaç yıldır hep venge kullandık,ee o da bir yere kadar ,insanın içi kararıyor adeta.Bir de şu trend olayı var illaki etkileniyoru.Bu  ara her yer beyaz ,bu yüzden bizim evde de dönüşüm kaçınılmazdı.Gelelim boyama işlemine .Benim sehpamın yapısı hafif yolluydu yada damarlı diyeyim.Ben boya öncesi hiç bir şekilde zımpara yapmadım.Önce bir kat ince rulo ile sürdüm.Sürdükten sonra anladım ki en az iki kat daha boyamam gerek.İkinci işlemi yapmak için kurumasını bekledim.Bu aşamadan sonra ince zımparayla çok hafif zımparaladım ,çünkü ister istemez rulo biraz hav bırakıyor.Çok hafif zımpara yetti açıkçası.Ve final ,en son katı  fırçayla boyadım(orta boy kullandım).Boyarken tıpkı ahşap boyamadaki gibi ileri geri boyadım.Kuruduktan sonra çok güzel oldu .Üzerine ayrıca vernik atmadım ,o mat hali hoşuma gidiyor.Benim kullandığım boya Dyo'nun Dyomat mat dekorasyon boyası.Küçük bir ayrıntı ,evde boyamayın kesinlikle ağır kokuyor,ben terasta boyadım .Neden bu boya derseniz ,çünkü eşim bana bunu almış,boyacı hep bu kullanılıyor demiş.Sevdiceğim pek dinler satıcıları :)) Esas bu boyama işlemin erbabı Polisan Matrix Lux -antiaging kokusuz parlak boyası.İki arkadaşım bununla boyamış, gayet hoş duruyor .Parlak isterseniz bunu kullanın derim .Mat derseniz Dyo,tabii kokusuna     katlanabilirseniz.Neticede yapacağınız işlem aynı tarif ettiğim gibi ,seçim size kalmış.
İşte böyle bayanlar .Şimdiden kolay gelsin diyorum.Bir kere başayınca duramiyor insan ,ben banyo sepetine de el attım,bir kaç bişey daha var,pek yakında onlarda boyanacak :)))

22 yorum:

  1. Harika ellerine sağlık canım👏 sağolasın yoğun zamanında vakit ayırdın✨💖✨benim sonuçlarımı bekle😉

    YanıtlaSil
  2. çok da güzel olmuş:)) verniklemedim demişsin, çizilme veya bir şey çarptığında boyası çıkmıyor mu peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok bişey olmuyor ama polisanla bir son kat cila gibi yapıcam yani

      Sil
  3. Çok güzel olmuş hiç evde boyanmış gibi değil :) bende siyah yatak odası takımımı boyamayı düşünüyorum ama çok büyük. Keşke beyaz alsaydım, mobilyam 5 senelik ama 4 senedir gözüme batıyor :)
    güzel günlerde kullanın, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Bu beyaza boyama işi çok kronik bir rahatsızlık gibi.Bende önce ufak bir dolapla başlamıştım, aradan bir yıl geçti, en son parkeler beyaza boyandı..Aman dikkat edin :)) Bu boyayı hiç kullanmamıştım ama tavsiye ettiğiniz için mutlaka deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş, ellerine sağlık,
    sehpan ağaç mıydı diye sorabilir miyim? benim mobilyalarım kaplama, tepe mobilya.boyanabilir mi acaba?bildiğim kadarıyla sadece ağaç mobilyalar boyanabiliyor diye biliyorum da. keşke ben de boyayabilmiş olsaydım
    güle güze kullan :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık çok beğendim görüntüsünü

    YanıtlaSil
  8. Bazı yerlerine minik güller ile dekupaj da yapacakmışsınız gibi hissediyorum:)

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık
    darısı bizim başımıza :)

    YanıtlaSil
  10. Bizim evin her yanı venge ve sıkıldım. ben de beyazlaştırmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık harika olmuş..

    YanıtlaSil
  12. Emeğinize sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  13. gerçekten cok basarılı

    YanıtlaSil
  14. Valla çok iyi fikir..Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  15. yeni keşfettiğim blogunuzu keyifle geziyorum şimdi.

    YanıtlaSil
  16. Boyanın markasını aldım Smilenam biraz daha zaman var ondan sonra bende başlıyorum boyamalarıma :)
    Ellerine sağlık cidden çok güzel olmuş, ayrıca bende matı parlağa tercih ederim.

    YanıtlaSil
  17. Bloğunuzun müdavimi oldum, renkler, resimler herşey çok güzel..

    YanıtlaSil
  18. Ben de en kısa zamanda yapmak istiyorum bu boya işini.Böyle güzel işler gördükçe daha da hevesleniyorum.Ellerinize sağlık.Bloğunuz da çok hoşuma gitti hemen katıldım.

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!