14 Eylül 2013 Cumartesi

Bozcaada -son tatilimiz

Bu sene leylek sürülerini havada gören biz Bayrak ailesi, koca yaz durmadan gezdik.Son durağımız Bozcaada oldu.Bu günlerde isminden sıkça söz ettiren bu şirin Ege adasını görmeden olmazdı.İyi ki de görmüşüz ben çok sevdim .Esnafı ve halkı konuksever,yemekleri muhteşem ,denizi  aşırı temiz (ve soğuk)bir yer.Üstelik hiç te uzak değil bize.
Ben Bozcaadaya Çanakkaleden gidiliyor diye biliyordum,öyle değilmiş.Çanakkaleyi geçince Geyikli sapağına giriyorsunuz yaklaşık yarım saat sonra da feribota ulaşıyorsunuz .Geyikliden her saat başı ulaşım var hem de gece yarısına kadar.Bozcaadadan da her buçukta feribot var , yani rahatlıkla günübirlik bile gidilir.Biz iki gece üç gün kaldık.
Feribottan inince böyle güzel bir manzara sizi karşılıyor.Bir tarafta türk mahallesi,bir tarafta rum mahallesi var.
Sokaklar şirin ötesi.Kırmızı,mavi,beyaz renkler hakim.Birde pembe begonviller ve sardunyalar var her köşe başı.Tam benlik yani.
Mavi panjurlu ev,benim de hayallerimden biri aslında :))

Adaya gelmişken tadına bakılmadan dönülmemesi gereken bir çok şey var.Bunlardan biri "Eski kahve"ye oturup sakızlı kahve içmek .

Domates ,gelincik ,karpuz kabuğu,kabak ve incir reçelinin tadına bakmadan dönülmez .Hepsi nefis.Benim favorim kırmızı domates reçeli oldu.Bir de gelincik şerbeti var onun da tadına bakın derim .Ben biraz lohusa şerbetine benzettim ,yok sevmem derseniz limonata için her yerde ev yapımıdır.

Gelmişken "Çiçek" pastanesinin enfes kurabiyelerinin,dondurması ve sakızlı muhallebinin tadına bakmadan dönmeyin .Rejimi bir tarafa bırakın :))) kısacası ye ,iç, gez .Tatilin tadı böyle çıkar.

Yemeklere gelelim.Denizden çıkan herşeye bayılıyorum zaten.Burda rum mezeleri çok fazla ve hepsi nefis.Ahtapot böreği,kabak çiçeği dolması,kızarmış keçi peyniri,patlıcanlı rum böreği ve sayamadığım nice mezenin tadı gerçekten  muhteşemdi.Yanınada şarap söyleyin ,tadları supeeer.
Pöti kare çok severim,sokakları gezerken bol bol fotoğraf malzemesi çıktı bana :))
Sonunda kendime bir pembe Vespa alıcam :))) şart oldu
Adanın meşhur ekmeğ i%100 doğal ,Patiska pansiyonun konuk sever sahiplerinden Ali beyin elinden çıkan bu nefis ekmeğin de tadına baktık.
"Çiçek "pastanesinin bir de fırını var ,Rum mahallesinde bulunuyor,yanından geçerken nefis ekmek kokusuyla bile doyuyor insan.Bol bol ekmek alın derim.
Bozcaada gece çok güzel.Sanat her köşede,hep el emeği göz nuru herşey.Bu kabak atöliyenin önü ,çok şeker dimi,kabaklara hayat vermişler ,lamba olmuşlar.Tebrik ederim.

Bozcaadanın "Çınaraltı"kahvesinde sakızlı kahve yanında da badem likörü içmeden dönemezdik.


Adanın hayvanları da sevimli ,kedileri bol bol sevdik bir de seveceğimizi anlayınca kendini yere atıp patilerini kaldıran bu şirin köpeğe ne demeli,ye bitir :))

Bozcaadada güneş başka güzel doğar

Mavi & Beyaz = ❤

Şu çiçek görünümlü kaktüsten bulamadım bir türlü,adını bilen varsa söylesin.

Ve ben artık biraz yorgun,tabii gezmek bir yere kadar  değil mi.
 
Mutlu bir haftasonu diliyorum herkese !!!

15 yorum:

  1. Ahhhh simi bu kareler bana çok tanıdık.tam sekiz defa gittim bozcaadaya.ayazma plajı, sakızlı kahvesi, gelincik şerbeti, çınaraltı ve çiçek pastanesinin sakızlı kurabiyeleri.sen çok güzel anlatmışsın.oraya bir defa giden hersene gitmek istiyor ama biz ilk gittiğimizde bakir bir yerdi şimdi ise çok kalabalık. Bu sene bu kalabalıktan dolayı gitmedik. Bakarsın bir gün bozcaadada kesişir yollarımız.;)

    YanıtlaSil
  2. İnşallah canım neden olmasın,haklısın çok kalabalıklaşmış gerçekte ama yine de çok güzel bir yer bence

    YanıtlaSil
  3. gitmek istediğim yerler arasında.bayıldım:)

    YanıtlaSil
  4. Görmeyi çok istiyorum,kısmet olur umarım.Fotoğraflar çok güzeldi bu arada doyamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim Ebrucum,kesinlikle çok keyifli bir yer

      Sil
  5. Gökçeada'ya gittik bu sene ama seneye kesin söz Bozcaada'ya ;)

    YanıtlaSil
  6. bozcaadayı çok severim, domates reçelleri gerçekten çok lezzetli. şaraplarıda nefis ve çok ucuz. kaktüs cinsi çiçeğin adı sukulent. İstanbulda olsaydınız size hediye ederdim saksılarda çoğaltığ çoğaltıp arkadaşlarıma hediye götürüyorum :)

    YanıtlaSil
  7. gercekten ck guzel fotograflar... iyi tatiller dilerim bu arada o kaktüs echeveria nın bir türü sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. her şey çok güzel. ben çiçek ile ilgili bir şey söylemek istiyorum.sanırım saksıda iki çiçek var biri kaktüs diğeri bodrum çiçeği. çok kolay yetişen ve kışın dışarıda dayanan bir çiçek. ben 7-8 seneden beri yetiştiriyorum çok kaprizsiz ve güzel bir çiçek.

    YanıtlaSil
  9. bizde bu yaz ilk kez gittik, günübirlik.Çok hoşumuza gitti kalınacak yer gerçekten, gecelerini de yaşamak lazım.

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!