20 Temmuz 2013 Cumartesi

Haftasonu gezmeceleri- 2. Cunda-Ayvalık gezisi

Sizi bilmem ama benim tatil anlayışım son yıllarda değişti .Eskiden herşey dahil tatillere bayılırdım.Bütün gün güneşlenmek,homini gırtlak ,akşama kadar yatmak iyi geliyordu.Şimdi aman uzak olsun bu tatiller varsa yoksa gezmek olsun bize ,yeni yerleri keşfetmek acayip hoşumuza gidiyor.Çocuklar da büyüdü onlar da bize eşlik ediyor ,değmeyin keyfimize.Ayvalık Cundaya geçen sene gittik.Çook çok beğendim.Hele Cunda adası nefis bir yer.O daracık ara sokaklar,sıcacık esnafı,nefis mezeleri,denizi herşey dört dörtlüktü.Sizinle de paylaşmak istedim.

Cunda ve güzel taş binaları bayıldım ki
 Akordeyon evde var bir tane ,çalan olsa keşke,amcam çok karizmadik
 
 Mavi panjurlu bir evim mutlaka olacak bir gün
 Sokaklar hep mavi beyaz
Cundanın simgesi değirmenler
Ayvalık esnafı  nasıl da şeker :))
Sardunyalar seviyorum sizi,hele bir de mavi tenekenin içinde çok güzelsiniz
 Şeytan sofrası muazzam bir güneş batımı manzarası var,tabii yer bulabilirseniz öyle kalabalık ki
 Şahane değil mi
 Babadan oğula kalan minicik bir dükkan ve el emeği teneke saksılar,belki bunu yapan son usta

Cundanın mezelerine bayıldık,hepsinin tadına baktık şahane,favorim yine kabak çiçeği dolması
Kırmızı hep mi güzel olur

Ayvalığa gitmişken sakın Karadut suyu içmeden dönmeyin nefiiis
Ne hikayeler gizlidir kapı arkalarında
 Kapı zaafım var çok mu belli :)))
 O perde benim olsa,bu ara dantel sevdam var

Taş ve mavi = Cunda
 Güzel begonviller
Deniz tertemiz,gündüz başka güzel,gece başka güzel
Mutlu kedişler ,mutlu biiiiz :))))

 Cundanın ünlü Karadeniz pastanesi,mutlaka uğrayın derim,birde burala gelmişken sakın "Taş Kahve"de kahve içmeden,kavunun içinde sakızlı dondurma yemeden ve o enfes rum mezelerin tadına bakmadan dönmeyin derim.Unutmadan Ayvalıkta ki "Güler" pastanesinin ünlü bademli kurabiyesinin tadına muhakkak bakın ,hatta biraz da stok yapın,nefis.Benden bu kadar sırada Assos ve İznik var.Bir de bayramdan sonra iki günlük Midiili planı var.
Mutlu haftasonu !!


8 yorum:

  1. Her şey dahil tatil hayatımda hiç yapmadım. Hiç sevmem, tur şirketlerini sevmediğim gibi:) Ben gezmeliyim, sokak sokak, her deliğer girmem lazım:))
    Cunda`ya çok sık gittim ve giderim. Annemin yazlık o taraflarda. Çok güzel fotoğraflamışsın:) Saydıklarına lokmayı kesinlikle eklerim, sıcak sıcak, hemen kıyıda. Bay Nihat mutlaka olmalı, balık-meze yenecekse benim için tek adres. O kadar yer gezdim, meze çeşitliliği ve lezzeti konusunda tektir bebim için. Çok güzel bir kilise vardır, yıkıldı yıkılacak. Giriş maalesef yok, tehlikeli olduğundan. Restore edilmeyi bekler yıllardır ama ne Yunan`nın, ne Türkiye`nin parası var. Öylece durur, yıllara meydan okur.
    Yürümeyi gerçekten seviyorsan, (ki ben çocuklarla yürüdüm) adanın te diğer ucunda zeytinlikler arasında yürürsün, yerleşim yoktur. Denizin kıyısında eski bir Manastır var. (ismi için fotoğrafları karıştırmam lazım) Yıkık, dökük maalesef. Ama müthiştir!
    Bir de gitmişken tabii ki, Özgün zeytinyağı ve zeytin al. Ayvalık kırma zeytin benim favorim. Oradan alırdım hep, şimdi burada da buluyorum. Kel alaka bir yer getiriyor. Hani İhsaniye`de Balıkçı Fikret var ya, orada satılıyor:)
    Neyse çok uzun yazdım, daha da var anlatacak:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi bir daha ki sefere kesinlikle dediğin yerlere de gideceğim.Çocuklar özellikle bayılır öyle yerlere.Lokmayla pek aram yok ,yedik gerçi ama onu yazmayı unutmuşum.Mezeler super super ,sırf meze yemeye gidilir yani.öpüyorum

      Sil
  2. Ne guzel bir gezi olmus, fotograflara bayildim :) Biz de karsi kiyilardaydik tatil icin. Ne kadar ortak bir kultur var Yunanistan ile Turkiye arasinda ve ben, hangi kiyida oldugunun onemi yok, mavisi, beyazi, sokaklari, kapilari, yiyecekleri, icecekleri, denizi ve insanlarinin nesesiyle bayiliyorum Ege'ye :))

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar;
    Uzun seneler oldu Cunda'ya gitmeyeli. Büyülü bir yer orası. Fotoğrafların her karesinde bambaşka anılarımın kapıları açıldı. Maviye boyalı sandalyeleri öyle çok seviyorum ki o eski tip olanları tam da , sonra mavi panjurlar, mor begonvilli evler, kapı önü kedileri:) Güzel bir güne başlangıç yazısı oldu benim için. Mutlu hayaller kurmaya büyük yardımcı oldu. Kabak çiçeği dolmasını da özlemişim hem de çook. Ama en çok o havayı solumayı özledim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah en kısa zamanda tekrar gidersiniz bende özledim ve yaz bitmeden kesinlikle gideceğim yine

      Sil
  4. geçen sene ayvalık tatilimi hatırladım bende çok sevmiştim özellikle cundayı mutlaka tekrar gideceğim:)

    YanıtlaSil
  5. sanırım yarım saatır bllgounuzu ıncelıyorum dalmışım ben sızı ınsatgarmadan akıp edıyorum ama bır bloğunuz olduğu suan ogrendımve cok usuldumyahu cok sey kaçırmışım..

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!