Uzun zamandır portakal dilimli şekerleme yapmak istiyordum.Uzun bir arayış sonunda bana en kolay gelen tarifi uygulayıp ,şu nefis turuncu şeylerden yaptım.Yapamı çok kolay.Akşam yediğimiz portakalların kabuklarını özenle kestim,sonra içindeki beyaz kısmı da ayırdım( yaklaşık 5 portakal kabuğu kullandım) ve içine yarım tatlı kaşığı tuz ilave ettiğim soğuk suya bastırıp, sabaha kadar beklettim.Daha sonra suyu süzdüm ve üstüne gelecek gibi su ilave edip bir taşım kaynattım.Bu işlemi iki defa tekrar ettim.Daha sonra içine 1 bardak şeker ve 1 bardak su ilave edip kaynamaya bıraktım.Karışımı ,suyunu çekip ağdalaşıncaya kadar pişirdim .Yağlı kağıdın üzerine yaydım ,biraz soğuyunca da şekere buladım,evde bitter çikolata olsaydı yarısına kadar çikolataya batıracaktım ama evde çikolata durmaz ,hemen biter.Neticede nefis bir şekerleme oldu.Bu tarifi limon kabuklarıyla da denemek lazım diyorum.
Afiyet olsun !!!
bir ara ben de yapmıştım.gerçekten güzel oluyor.hele şimdi limon kabuğunu da düşününce süper olur bence de..eline sağlık
YanıtlaSilbende yapmak istemiştim tarifde 4 bardak şeker yazıyordu vazgeçmiştim:)) senin tarifi denemeli en kısa zamanda portakallar geçmeden
YanıtlaSilMerak ettim tadi nasil..
YanıtlaSilÇok severim çikolatayla harika olur resimler çok güzel
YanıtlaSilMüthiş görünüyor bu akşam bende yapıcam ozendim
YanıtlaSilNefis görünüyor kesin deneyeceğim ben bunu, çok sağol...
YanıtlaSilNe güzel olmuşlar ben de mandalinayla deneyeceğim elinize sağlık :)))
YanıtlaSilBen de denemiştim geçen yıl hem portakal hem limon,niyetim keklere kurabiyelere koymaktı ama evin erkekleri mutfağa girip çıktıklarına atıştırmalık yaparak bitirmişlerdi:)))
YanıtlaSilnefis bir lezet ama şu şeker (zararları ayyuka çıktı,gerçi etrafa kulak verdikçe ne yiyeceğimizi de şaşırdık ya o da ayrı mesele:)))olayı yüzünden tekrar denemedim başka bir yol bulabilirmiyiz ki:))
Sevgiler
Ellerine sağlık :) En kısa zamanda denenecekler listeme ekledim...
YanıtlaSilyapmak şart oldu o kadar güzel anlatmışsın ki.
YanıtlaSilbayılırım çok uzun bir zaman önce yapmıştım tekrar hatırladım sayende yapmalı ellerine sağlık:)
YanıtlaSilgörüntü süperr , hiç denemediğim bir lezzet merak ettim doğrusu
YanıtlaSilnam nam nam. patlayana kadar yemece :)
YanıtlaSil