8 Şubat 2012 Çarşamba

"Çekiliş var" biraz baymadı mı sizce?!?


Bu ara "Çekiliş var" moda rüzgarı esiyor bloglarda.Ben ilk blog yazmaya(2008) başladığımda "Mim" furyası vardı.Bir ara öyle abartılmıştı ki ,herkes kaçar olmuştu mimden.Hatta bloglarımızın bir köşesine "Bu blog mim kabul etmiyor" falan yazı yazmıştık.Sonra bu moda dindi(hala var gerçi ve ben hala mim yanıtlıyorum:) "Çekiliş var" modası başladı.İyi güzel hediyeleşmek ,ama bir antipati oluştu bende.Yazı yazamaz oldu insanlar,çekiliş duyurmaktan.Bir de bu çekişlerin şartları zor yahu.Takibe al,yetmedi facebookta duyur,twitle,beğen,paylaş ,yorum bırak,alkış tut...say say bitmiyor.Şimdi bu hediyeleşmenin amacı blog tanıtımı yapmak değil mi ??? O zaman şöyle yapın ,link verin ,bu arkadaşımızın blogu ,beğenirseniz sizde takibe alın diye yazın yeter .Açık ve net.Biz eskiden böyle yapardık.Şartsız şurtsuz.İsteyen takibe alır isteyen almaz.Budur :))
Çekilişi olan arkadaşlar sakın alınmayın,buna hiç itirazınm yok ,sadece kişisel fikrimi söylemek geldi içimden...


Kurabiyenin tarifi burda...

25 yorum:

  1. canım arkadaşım yarama parmak bastın....bunu yapan arkadaşlarımız kusura bakmasınlar ama benim fikrimde seninle aynı...baydı artık...hiçbirine katılmıyorum...sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bende katılmıyorum canım :))))))

    YanıtlaSil
  3. gerçekten de çekilişler artık sıkıcı oldu. şartlar da çok zor. hele kendi blogumda o çekilişi duyurma şartını hiç anlamıyorum. hadi takibe falan almak neyse...
    ben de katılmıyorum çekilişlere. toplasan bugüne kadar 3 çekilişe katılmışımdır zaten. o da blogda duyur demiyordur :)

    YanıtlaSil
  4. ben büyük hediyeler verenlerin hediyeleri gönderdigine bile inanmıyorum.tanıtımını ,reklamını yapmak amacı..zaten web dünyasında bir hediye aldı başını gidiyor.çoğu kişi sırf hediye için takibe alıyor facebook'ta bir bakıyorsunuz ,bir makyaj markası hediye dagıtıyor sırf hediye için beğenen bir furya oluşmuş..bence buna değer veren kişilere öncelik verilmeli..sırf hediye için gelenlere değil.bloglarda bence kendilerini sürekli izleyenlere vermeli..cünküü zaten hediye için gelen o bloga bir yorum bile eklemeyecek ki..amacına ulaşıp başka denizlere yelken açacak..neden hep böyle menfaat olmadan yaşayamıyoruz..hep bişeylerin peşindeyiz..hiç gönüller bir olsun mantıgı yok bizde..

    YanıtlaSil
  5. aynen katılıyorum tatlım..mimden çekilişten gına geldi....

    YanıtlaSil
  6. Sanki benim düşüncelerimi dile getirmişsiniz, aynen katılıyorum. Yazdıklarınıza ek olarak; Ben insanların beni sadece istedikleri için, merak ettikleri için takip etmelerini isterim, çeşitli yaptırımlarla değil. ancak yapanlara da saygı duyuyorum.

    YanıtlaSil
  7. ben çok çekiliş yapıyorum Semracım blogda elbeltee şartlar şurtlar alıp başını gidiyor ama face sayfamda anlık çekilişler yapıyorum :) "kimler burada" diye sordum mu bilki çekiliş vardır:))) seviyorum ben hediye vermeyi...

    YanıtlaSil
  8. Evet biraz baydı çekiliş furyası... :)

    YanıtlaSil
  9. kimse darılmasın ama ne mim nede hediye çekilişine katıldım bence de baydı.Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  10. Ahh tatlım benim, sen çok yaşa emi!!

    YanıtlaSil
  11. Doğru biraz sahte bir olay gibi geliyor ama mesela bloglar kendini tanıtmak için başka neler yapabilir ki?

    Kendi adıma yorumlarımın altına adresimi bıraksam eleştirildim, postlarımı farklı yerlerde paylaştım, eleştirildim, bloğuma davet ettim eleştirildim, kısaca bence hediye vermek blog tanıtmak adına en etkili aktivite. Çekilişten sonra zaten bloğu beğenenler kalıcı oluyor, beğenmeyenler vazgeçiyor izlemekten. E zaten orada ayrılmış oluyor kalıcı olanlar.
    Mim de insanları tanımaya yarıyor, ben şahsen hoşlanmadığım bir mim olduğunda bunu cevaplamak istemiyorum diyorum oluyor bitiyor.

    Bilmiyorum belki taze blogger olduğum için böyle düşünüyorum :)

    Ama herkesin görüşüne sonsuz saygım var tabi ki.

    YanıtlaSil
  12. Evet bitanem mim hadi neyse yenisini belki tanımaya çalışıyorlar seni diyorsun.ama Su çekiliş anonslarindan öeg geldi.çok güzel bir paylasimda bulunmuşsun.alkisladim seni bak.:))neyse kurabiyeye yer de kalmamış.ama denenesi,yutulasi.ellerine sağlık.sevgilerle bitanem.xxx

    YanıtlaSil
  13. mecbur kaldığım hiç birşeyi sevmiyorum sevemiyorum yahu hediye verecek diye izlemeye almak her yerde reklamını yapmak zorundamıyızz yani tamam anlıyorum ah çok takip edilelim istiyoruz hepimiz çünkü emek harcıyoruz kim istemez beğenilmek.
    ay amma da dertliymişim be:)
    ama ne yapayım düşüncem aynı senin ki gibi:)
    kurabiyede çok güzel:)

    YanıtlaSil
  14. Aynen aynen bazen hevesleniyorum diyorum katılayım şartlarını okuyorum oooo 1 günde anca tamamlarım ben.Vazgeçiyorum. bazıları gerçekten sıkıntılı değil yorum bırakıyorsun sadece ama kimisi hakkaten abartıyor bir yığın şart.

    YanıtlaSil
  15. que bello tuo blogger.

    bacione

    YanıtlaSil
  16. aynen katılıyorum sana canım.... bazen gözünü çıkarabiliyoruz işte... huyumuz kurusun :))

    YanıtlaSil
  17. katılıyorum sana sonun kadar, bayılmamak elde değil istenen şartlara:)))

    YanıtlaSil
  18. Esotron aynen öyle canım...

    Adsız gerçekten çok haklısınız.bende zaten bu yüzden yazdım bunları...

    Şehnazcım sorma....

    Aydınlık bahçe bende saygı duyuyorum hatta bol şanslar diye mesaj da gönderiyorum.beğenirsem blogu zaten takibe alıyorum.bu kadar yani...

    Yasemin seninki başka şekerim..sen sus bakem...kocaman öptüüüüüm...

    Nonocum öyle...:))))


    Tatlı hayat katılıyorum...

    Ebrucum sen de çok yaşa...

    Pontinin takıları.sizde haklısınız .aslında başka bir yol bulmalı.blog tanıtma günü yapmalı bence.kategorize edip bişeyler yapmalı ama ne.fikirlere açığım :)))

    Aydıncım güldürdüğn beni şekerim...


    Evet Aylincim kim beğenmek istemez ki dimi.Dediğin gibi zoraki şeyler olmuyor işte...

    Tarkanın annesi aynen.bende de vakit kısıtlı .1 gün harcamak gerek...

    casa de fifia .thank you

    Huyumuz kurusun şekerim :))))

    Ballı lokmam şartlar çok ağır anacım :)))

    YanıtlaSil
  19. Düşüncelerime tercüman oldunuz...Koruparkta bir çay ısmarlıyayım size..

    YanıtlaSil
  20. Çekilişlere karşı degilim ama şartları o kadar yorucuki nerdeyse galaksiden bir arsada alın dicekler. Ben buna kızıyorum :)

    YanıtlaSil
  21. Asloıcım çok güldürdün beni :)))))

    YanıtlaSil
  22. aynen ve FAZLASIYLA katılıyorum

    YanıtlaSil
  23. ya bende aynı düşüncedeyim ama son günlerde birkaç taneye katılıp sayfamda duyurdum :) ne çelişki değilmi? çünkü bu bıkkınlığımızı bilmeyecek kadar yeni bu arkadaşlar da ondan hevesleri boşa gitmesin diye katıldım ama bir yandan da uyarıyorum bir sonrakine başka yapsınlar diye.. bence bütün şartlar bir yana yayınlama şartı olmasın yeter!!!!! o zaman kendi bloglarımızda daha faydalı yayınlara yer kalır! mesela kütüphaneler için düzenlenen etkinlikleri o yayınlamıyor çoğusu yada yayınlıyor öyle bırakıyor kim katıldı bilmiyoruz daha doğrusu o kapmanya için bir fayda oluşturabildikmi bilmiyoruz.. bu tarz oluşumlar için bence daha çok kafa patlatmalıyız.. gene çenem düştü..

    YanıtlaSil
  24. merhaba blogunuza istagramda denk geldim ve bayılarak takip ediyorum. şöyle bir bakınmak istedim ve bu yazınıza denk geldim. 2 sene hatta 3 sene önce yazmışsınız ama şuan hâlâ devam ediyor. postlarını beğendiğim halde dehşet itici geldiği için bırakıyorum. (çekiliş vs yüzünden) çok güzel yazıyosunuz. bloglara yorum yapmıyorum ama bu çok içimden geldi. başarılar :)

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!