28 Nisan 2011 Perşembe

Hürrem saçı yapalım mı abla ?!?



Hemen hemen her ay dip boyası yaptırıyorum saçlarıma.Son ziyaretimde kuaförüm beni görür görmez sorduğu ilk şey buydu -Hürrem saçı yapalım mı abla(o da işi biliyor :))))).Mümkünse yapmayalım ablacım.Devam edelim aynı renge.
Benim soluk tenime pek yakışmaz turuncu saç, şayet yakışsaydı da istemezdim. Moda olan herşeyi, yakışsa da yakışmasa da kendimizde denemeye bayılıyoruz milletçe.Her yer turuncu kafa.Her yerde Hürrem takıları,Hürrem küpesi,Hürrem yüzüğü.Bir ara Bihterlenmiştik.Şimdi de Hürremlendik.Kus geldi inanın ki.
Tamam hatuna diyeceğim yok.Boy, pos, endam ,güzellik vermiş te vermiş allah, fakat bana artık antipatik gelmeye başladı.
Hürremciler kızmayın ama bu benim kişisel fikrim.
Sülümanı da oldum olası sevemedim.Daha "Bin bir gece"den gıcığım geçmemiş anlaşılan.Lafın kısası ben Cemileciyim.Canım benim ne kadar da zor günler geçiriyorlar ailece bu ara.


Minik öğrencilerden örnek yardım desteği(yani benim oğlumun sınıfı)


Canım oğlum ve sınıf arkadaşları örnek olacak bir davranışta bulundular.Haberin detayları alttaki yazıda.Sizi tebrik ediyorum tatlı kurabiyeler .Hep böyle duyarlı olun,hep böyle göğsümüzü kabartın.Sizinle gurur duyuyoruz...
KARA MEHMET İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİ, BİRİKTİRDİKLERİ HARÇLIKLARI,BESAŞ’IN EKMEK SEPETİ KAMPANYASINA VEREREK, DUYARLILIK ÖRNEĞİ SERGİLEDİLER.
BURSA –BESAŞ’ın ‘Ekmek Sepeti ile Ekmeğimizi Paylaşalım’ kampanyasına harçlıklarını biriktirerek destek olan Kara Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri, duyarlılıklarıyla büyüklere örnek oldu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden BESAŞ’ın önemli projelerinden biri olan ‘Ekmek Sepeti ile Ekmeğimizi Paylaşalım’ kampanyasına bir destek de çocuklardan geldi. Karamehmet İlköğretim Okulu 2-a sınıfı öğrencileri ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek için ekmek sepeti kampanyasına bağışta bulundu. Harçlıklarını birleştiren öğrencilere, sınıf öğretmenleri Fatma Yeşil de destek vererek, paranın eksik kalan kısmını tamamladı. Kampanyaya katılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, duyarlılıkları sebebiyle Büyükşehir Belediyesi ve BESAŞ tarafından ödüllendirildi.
Kampanya hakkında öğrencilere detaylı bilgiler veren Aydoğan, “Kampanya çerçevesinde yoksul vatandaşlara 30 adet kupondan oluşan bir koçan veriliyor ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar her 1 kupon ile BESAŞ bayilerinden 4 ekmek alabiliyorlar. Bu sayede dar gelirli vatandaşlarımız kaliteli ve sağlıklı ekmek yiyerek, istedikleri BESAŞ bayilerinden de ekmek ihtilaçlarını karşılayabiliyorlar” dedi.
Öğrencilere kampanyaya katkılarından dolayı teşekkür eden BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan, çocukların içtenlikle kendi istekleriyle yaptıkları yardımlardan BESAŞ olarak onur duyduklarını söyledi. Çocukların toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilediklerini de ifade eden Aydoğan, toplumun tüm kesimlerinden aynı duyarlılığı beklediklerini vurguladı. Aydoğan, 2-a sınıf öğretmeni Fatma Yeşil’e örnek davranışlarından dolayı plaket verdi. Yeşil de Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye, sosyal projelere verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Kara Mehmet İlköğretim Okulu Müdür yardımcıları Ulaş Koçak ve Ali Kuzu’ya da desteklerinden dolayı teşekkür eden Aydoğan, öğrencilere Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin gönderdiği Bursaspor formalarını hediye etti.
Yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşacak
Kampanya kapsamında BESAŞ tarafından ‘ekmek sepeti’ adı verilen bir havuz oluşturuldu. Hayırseverler ekmek sepetine yardımda bulundukça sepette ekmek birikiyor ve bu biriken ekmekler Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın belirlediği ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Hayırseverler kampanyaya katılıp kendi istedikleri kişilere yardımda bulunmayı talep ederlerse de, ekmek kuponları bağışı yapan kişilere teslim ediliyor. Kampanyayawww.besasekmek.com.tr internet sitesi üzerinden kredi kartıyla ödeme yaparak katılma imkanı da sağlayan BESAŞ, yapılan ödeme sonucunda fatura ve ekmek kuponlarını vatandaşların belirtmiş oldukları adrese kargo ile gönderiyor. Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar BESAŞ’ın 444 44 11 numaralı hizmet hattında veya ‘www.besasekmek.com.tr’ adresli internet sitesinden detaylı bilgi alabilirler.

27 Nisan 2011 Çarşamba

Yasmin Levy- Bursa konseri ve yaşanan rezalet

Haftalarca beklediğim konser dün akşam gerçekleşti.Bilet bulamamışken son anda gazeteci arkadaşımın sayesinde protokol bölümünden izleme fırsatı buldum.Çok güzel başladı, herşey muhteşemdi.Yasmin bir harikaydı.Sesi,sahnede duruşu, kendisi,doğurmak üzere olduğu bebeği ve kocaman karnıyla o kadar sevimliydi ki anlatamam.Keşke sonuna kadar hep böyle sürseydi.
Konserin ortasında çok sevimsiz şeyler yaşandı.Birden tavan dökülmeye başladı.Korkunç bir panik yaşandı.Herkes ayaklandı.Birbirimizi resmen ezdik.Bağrışlar ,çağrışlar.Sabote ihtimali çok yüksek( birileri çatıda yaramazlık yapmış ).Söylentilere göre ,bina eski olduğu için tavanlar çökmüş(ya da Yasminin güçlü sesine dayanamadı) Şaka bir yana orda gerçekten çok kötü şeyler yaşanabilirdi.Sesim kısık şu anda, öyle bir stres yaşamışım ki.Soruyorum yetkili kişilere-orda niye hiç güvenlik yoktu.Niye bir ambulans yoktu(yaralı varmış).Belediye niye böyle dandik bir yeri seçmiş(Fethiye kültür merkezi).Bu mudur.Rezilliğin daniskasıydı.O kadar üzgünüm ki.Yasmin Levi yinede incelik gösterip yeni CD'sini imzalamış.Kırgın olmadığını ,sadece üzgün olduğunu söylemiş.Müzik evrenseldir.Güzel olan herşey alkışlanmalıdır.İster siyah ister beyaz olsun.Artık bunu öğren insan oğlu.Hepimiz eşitiz.Bırakın şu ırk,din,mezhep ve her neyse kavgalarını....
Yasmin Levi lütfen yine gel !!!Bu sefer açık hava tiyatrosu olsun lütfen !!!